Nå bygges støyskjermen

Nå bygges støyskjermen

 

Huset i Kalbakkfaret 41 har tidligere ikke kvalifisert til å få støyskjerming, men nå kommer den.

Tekst:

Publisert:

Gravearbeidene startet for en stund siden, og fundamentene til støyskjermen er allerede på plass. Et skilt forklarer at det er Bymiljøetaten som bygger støyskjermen, og at den vil være ferdig i oktober 2012.

 

For tre-fire år siden ble det bygget støyskjermer to andre steder i Nedre Kalbakkvei - ved Akerlia og Martin Skatvedts vei.  Den gang var det støymålinger som avgjorde hvor støyskjermene kom, og huset i Kalbakkfaret 41, som ligger tett inntil den trafikkerte veien, kvalifiserte ikke.

 

I forslaget til tungtransportplan, som har ligget til behandling i rådhuset i flere år, skisseres det også at all tungtrafikk skal sluses inn på Nedre Kalbakkvei. Denne planen er ved flere anledninger lovet «om kort tid». Senest for to uker siden uttalte samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) det.

 

Om resultatet av den blir at tungtrafikken sluses inn på Nedre Kalbakkvei, så kan iallfall beboerne i Kalbakkfaret 41 glede seg over at støyskjermen tar av for noe av støyen.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.