- Nå må kommunen se og få ut finger’n

- Nå må kommunen  se og få ut finger’n

 

Grorud bydelsutvalg etterlyser fortgang i planarbeidet for Fossumdiagonalen, Trondheimsveien og Østre Aker vei. Lite har skjedd etter at planprogrammet var ute på høring høsten 2007.

Tekst:

Publisert:

- Vi må få dette planprogrammet vedtatt. Det haster med å få på plass disse løsningene for Groruddalen, sier bydelsutvalgsleder Anders Røberg-Larsen.

Etter høringsrunden høsten 2007 har planprogrammet ligget til godkjenning i plan- og bygningsetaten uten at noe har skjedd.

- Vi har fått signaler om at det ligger litt dødt. Fossumdiagonalen er viktig for oss, sier Frps gruppeleder i Grorud bydelsutvalg, Trine Skarvang.

Det er tverrpolitisk enighet i bydelen om at det er viktig med fortgang i saken. Bydelsutvalget har derfor sendt et brev til byrådet, byutviklingskomiteen, plan- og bygningsetaten og Statens vegvesen hvor de ber om fortgang i planarbeidet.

- Vi må få orden på trafikken gjennom Groruddalen. Nå må kommunen få ut finger'n, sier Røberg-Larsen.   

Avklaringer

I brevet ber Grorud-politikerne kommunens ledelse om fortgang i de overordnede avklaringene av Trondheimsveien, Fossumdiagonalen og Østre Aker vei.

Ifølge avdelingsleder for samfunn og nærmiljø i Bydel Grorud, Ole-Jørgen Pettersen, har bydelen fått beskjed fra Statens vegvesen om at de ikke foretar seg noe før planprogrammet er vedtatt.

Dette understrekes også i brevet fra lokalpolitikerne.

«Statens vegvesen har meddelt at de ikke gjør noe med denne saken eller andre tiltak langs hovedveinettet, som rundkjøringen ved Grorud senter, før planprogrammet er vedtatt, » står det i brevet.

Trafikkøkning

I brevet pekes det på at rundt 30.000 mennesker påvirkes av luft- og støyforurensing fra trafikken på Trondheimsveien daglig.

- Det er nødvendig med redusert trafikk på Trondheimsveien. Samtidig er det viktig at trafikken på lokalveinettet ikke øker, sier Røberg-Larsen.

Videre påpekes det at både person- og tungtransporttrafikken på Trondheimsveien vil øke i takt med næringsutbygging på Gjelleråsen.

Samtidig oppfordrer Grorud bydelsutvalg også de tre andre bydelsutvalgene i Groruddalen til å kreve fortgang i saken.

- Vi vil gjerne ha dem med oss for å legge press på kommunen, for å komme videre, sier Røberg-Larsen.

Akers Avis Groruddalen har ikke lykkes å komme i kontakt med informasjonssjef Dagny Gärtner Hovig i plan- og bygningsetaten for å få vite hva status for planprogrammet er.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.