- Nå må kommunen se og få ut finger’n

- Nå må kommunen se og få ut finger’n

 

Grorud bydelsutvalg etterlyser fortgang i planarbeidet for Fossumdiagonalen, Trondheimsveien og Østre Aker vei. Lite har skjedd etter at planprogrammet var ute på høring høsten 2007.

Skrevet av:

- Vi må få dette planprogrammet vedtatt. Det haster med å få på plass disse løsningene for Groruddalen, sier bydelsutvalgsleder Anders Røberg-Larsen.

Etter høringsrunden høsten 2007 har planprogrammet ligget til godkjenning i plan- og bygningsetaten uten at noe har skjedd.

- Vi har fått signaler om at det ligger litt dødt. Fossumdiagonalen er viktig for oss, sier Frps gruppeleder i Grorud bydelsutvalg, Trine Skarvang.

Det er tverrpolitisk enighet i bydelen om at det er viktig med fortgang i saken. Bydelsutvalget har derfor sendt et brev til byrådet, byutviklingskomiteen, plan- og bygningsetaten og Statens vegvesen hvor de ber om fortgang i planarbeidet.

- Vi må få orden på trafikken gjennom Groruddalen. Nå må kommunen få ut finger'n, sier Røberg-Larsen.   

Avklaringer

I brevet ber Grorud-politikerne kommunens ledelse om fortgang i de overordnede avklaringene av Trondheimsveien, Fossumdiagonalen og Østre Aker vei.


Ifølge avdelingsleder for samfunn og nærmiljø i Bydel Grorud, Ole-Jørgen Pettersen, har bydelen fått beskjed fra Statens vegvesen om at de ikke foretar seg noe før planprogrammet er vedtatt.

Dette understrekes også i brevet fra lokalpolitikerne.

«Statens vegvesen har meddelt at de ikke gjør noe med denne saken eller andre tiltak langs hovedveinettet, som rundkjøringen ved Grorud senter, før planprogrammet er vedtatt, » står det i brevet.

Trafikkøkning

I brevet pekes det på at rundt 30.000 mennesker påvirkes av luft- og støyforurensing fra trafikken på Trondheimsveien daglig.


- Det er nødvendig med redusert trafikk på Trondheimsveien. Samtidig er det viktig at trafikken på lokalveinettet ikke øker, sier Røberg-Larsen.

Videre påpekes det at både person- og tungtransporttrafikken på Trondheimsveien vil øke i takt med næringsutbygging på Gjelleråsen.

Samtidig oppfordrer Grorud bydelsutvalg også de tre andre bydelsutvalgene i Groruddalen til å kreve fortgang i saken.

- Vi vil gjerne ha dem med oss for å legge press på kommunen, for å komme videre, sier Røberg-Larsen.

Akers Avis Groruddalen har ikke lykkes å komme i kontakt med informasjonssjef Dagny Gärtner Hovig i plan- og bygningsetaten for å få vite hva status for planprogrammet er.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

 • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

 • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!