Nå utvides veien til fire felt

Nå utvides veien til fire felt

 

Arbeidet med å utvide Nedre Kalbakkvei til fire felt fra Strømsveien til Alfasetveien er nå i full gang. I tillegg skal det lages en ny rundkjøring.

Bakgrunnen for utbyggingen er den stor trafikken på veien, som til tider skaper kø. I tillegg er det forventet mer godstrafikk til Alnabruterminalen - som en følge av at denne får utvide.

Målet er å bedre fremkommeligheten for godstransporten til Alnabruterminalen, men også resten av billistene som kjører på Nedre Kalbakkvei.

- Nedre Kalbakkvei skal utvides til fire felt fra rundkjøringa ved Strømsveien og til Alfasetveien. Arbeidene startet rett før sommerferien og er nå godt i gang, opplyser Anders Aarand i Statens vegvesen.

 

God plass

I tillegg til et nytt kjørefelt i hver retning, skal det også lages en ny rundkjøring med to kjørefelt i hver retning i krysset hvor Alfasetveien møter Nedre Kalbakkvei.

I dag er farten på strekningen satt ned, men Aarand opplyser at billistene vil skånes mest mulig i anleggsperioden.

- Det skal bygges mest på den ene siden av veien. I og med at vi har så god plass, så bør dette arbeidet gå greit, sier han og fortsetter:

- Men billistene vil nok merke det når vi skal lage rundkjøringen.

 

Støyskjerm

Statens vegvesen har jobbet med disse  planene en stund, og pengene til utvidelsen kom i statsbudsjettet for 2008.

I tillegg til utvidelsen av veien vil det bli utført mindre omlegginger på den eksisterende gang- og sykkelveien mellom Alfasetveien og innkjøringen til Alfaset gravlund. Det vil dessuten bli satt om en støyskjerm langs gravlunden på hele strekningen fra Strømsveien og fram til Alfasetveien.

- Arbeidene skal være ferdig i mai 2011, sier Aarand.

Siste nytt i Motor

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

 
Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

 
Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

 
Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Fossumveien stenges i 3 uker

Fossumveien stenges

 • trafikk

De tre første ukene i august vil Fossumveien stenges helt fra rundkjøringen mot Østre Aker vei og opp til rundkjøringen knyttet til Fjellstuveien.

Uvanlig høye dødstall

Trafikken i juli måned:

Uvanlig høye dødstall

 • trafikk

Én av tre dødsulykker skjer om sommeren. Likevel er det uvanlig at hele seks trafikanter mistet livet bare i løpet av juli-månedens fire første dager. En av ulykkene skjedde på Gjelleråsen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!