Nå utvides veien til fire felt

Nå utvides veien til fire felt

 

Arbeidet med å utvide Nedre Kalbakkvei til fire felt fra Strømsveien til Alfasetveien er nå i full gang. I tillegg skal det lages en ny rundkjøring.

Skrevet av:

Bakgrunnen for utbyggingen er den stor trafikken på veien, som til tider skaper kø. I tillegg er det forventet mer godstrafikk til Alnabruterminalen - som en følge av at denne får utvide.

Målet er å bedre fremkommeligheten for godstransporten til Alnabruterminalen, men også resten av billistene som kjører på Nedre Kalbakkvei.

- Nedre Kalbakkvei skal utvides til fire felt fra rundkjøringa ved Strømsveien og til Alfasetveien. Arbeidene startet rett før sommerferien og er nå godt i gang, opplyser Anders Aarand i Statens vegvesen.

 

God plass

I tillegg til et nytt kjørefelt i hver retning, skal det også lages en ny rundkjøring med to kjørefelt i hver retning i krysset hvor Alfasetveien møter Nedre Kalbakkvei.

I dag er farten på strekningen satt ned, men Aarand opplyser at billistene vil skånes mest mulig i anleggsperioden.

- Det skal bygges mest på den ene siden av veien. I og med at vi har så god plass, så bør dette arbeidet gå greit, sier han og fortsetter:

- Men billistene vil nok merke det når vi skal lage rundkjøringen.

 

Støyskjerm

Statens vegvesen har jobbet med disse  planene en stund, og pengene til utvidelsen kom i statsbudsjettet for 2008.

I tillegg til utvidelsen av veien vil det bli utført mindre omlegginger på den eksisterende gang- og sykkelveien mellom Alfasetveien og innkjøringen til Alfaset gravlund. Det vil dessuten bli satt om en støyskjerm langs gravlunden på hele strekningen fra Strømsveien og fram til Alfasetveien.

- Arbeidene skal være ferdig i mai 2011, sier Aarand.

Siste nytt i Motor

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

 
Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

 
Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!