Nå utvides veien til fire felt

Nå utvides veien til fire felt

 

Arbeidet med å utvide Nedre Kalbakkvei til fire felt fra Strømsveien til Alfasetveien er nå i full gang. I tillegg skal det lages en ny rundkjøring.

Skrevet av:

Bakgrunnen for utbyggingen er den stor trafikken på veien, som til tider skaper kø. I tillegg er det forventet mer godstrafikk til Alnabruterminalen - som en følge av at denne får utvide.

Målet er å bedre fremkommeligheten for godstransporten til Alnabruterminalen, men også resten av billistene som kjører på Nedre Kalbakkvei.

- Nedre Kalbakkvei skal utvides til fire felt fra rundkjøringa ved Strømsveien og til Alfasetveien. Arbeidene startet rett før sommerferien og er nå godt i gang, opplyser Anders Aarand i Statens vegvesen.

 

God plass

I tillegg til et nytt kjørefelt i hver retning, skal det også lages en ny rundkjøring med to kjørefelt i hver retning i krysset hvor Alfasetveien møter Nedre Kalbakkvei.

I dag er farten på strekningen satt ned, men Aarand opplyser at billistene vil skånes mest mulig i anleggsperioden.

- Det skal bygges mest på den ene siden av veien. I og med at vi har så god plass, så bør dette arbeidet gå greit, sier han og fortsetter:

- Men billistene vil nok merke det når vi skal lage rundkjøringen.

 

Støyskjerm

Statens vegvesen har jobbet med disse  planene en stund, og pengene til utvidelsen kom i statsbudsjettet for 2008.

I tillegg til utvidelsen av veien vil det bli utført mindre omlegginger på den eksisterende gang- og sykkelveien mellom Alfasetveien og innkjøringen til Alfaset gravlund. Det vil dessuten bli satt om en støyskjerm langs gravlunden på hele strekningen fra Strømsveien og fram til Alfasetveien.

- Arbeidene skal være ferdig i mai 2011, sier Aarand.

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!