Nå utvides veien til fire felt

Nå utvides veien til fire felt

 

Arbeidet med å utvide Nedre Kalbakkvei til fire felt fra Strømsveien til Alfasetveien er nå i full gang. I tillegg skal det lages en ny rundkjøring.

Tekst:

Publisert:

Bakgrunnen for utbyggingen er den stor trafikken på veien, som til tider skaper kø. I tillegg er det forventet mer godstrafikk til Alnabruterminalen - som en følge av at denne får utvide.

Målet er å bedre fremkommeligheten for godstransporten til Alnabruterminalen, men også resten av billistene som kjører på Nedre Kalbakkvei.

- Nedre Kalbakkvei skal utvides til fire felt fra rundkjøringa ved Strømsveien og til Alfasetveien. Arbeidene startet rett før sommerferien og er nå godt i gang, opplyser Anders Aarand i Statens vegvesen.

 

God plass

I tillegg til et nytt kjørefelt i hver retning, skal det også lages en ny rundkjøring med to kjørefelt i hver retning i krysset hvor Alfasetveien møter Nedre Kalbakkvei.

I dag er farten på strekningen satt ned, men Aarand opplyser at billistene vil skånes mest mulig i anleggsperioden.

- Det skal bygges mest på den ene siden av veien. I og med at vi har så god plass, så bør dette arbeidet gå greit, sier han og fortsetter:

- Men billistene vil nok merke det når vi skal lage rundkjøringen.

 

Støyskjerm

Statens vegvesen har jobbet med disse  planene en stund, og pengene til utvidelsen kom i statsbudsjettet for 2008.

I tillegg til utvidelsen av veien vil det bli utført mindre omlegginger på den eksisterende gang- og sykkelveien mellom Alfasetveien og innkjøringen til Alfaset gravlund. Det vil dessuten bli satt om en støyskjerm langs gravlunden på hele strekningen fra Strømsveien og fram til Alfasetveien.

- Arbeidene skal være ferdig i mai 2011, sier Aarand.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.