ANNONSE

Nekter å gi opp 59-bussen

Nekter å gi opp 59-bussen

 

59-bussen har vært nedlagt i snart to uker allerede. 1295 underskrifter var ikke nok til å beholde bussen. Nå satser beboerne på et innbyggerinitiativ.

Tekst:

Publisert:

- Vi er egentlig veldig oppgitt. Tre av oss møtte personlig opp på Rådhuset og overleverte 1295 underskrifter til byråd Ola Elvestuen. Likevel har vi ikke hørt noe fra ham. Jeg hadde forventet å få svar av han før busslinjen ble lagt ned. Det fikk vi ikke, sier Sveinung Groven, som var en av ildsjelene bak protestaksjonen.

Fra og med 29. april ble altså denne linjen lagt ned. Groven fortviler fortsatt over kuttet. Likevel er han altså like oppgitt over den arrogansen han føler de er blitt møtt med.

- Det er normal høflighet å svare. Et par linjer hadde vært nok, sier Groven.

 

Må behandles

Groven er nå inneforstått med at byrådet ikke kommer til å gjøre noe.

- Vi har skjønt at byrådet ikke kommer til å gjøre noe, derfor har vi nå sendt saken som innbyggerinitiativ. Det er siste håpet vi har, sier Groven.

I innbyggerinitiativet krever de at 59-bussen gjenoppstår og at 58-bussen igjen starter å kjøre midt på dagen. På denne måten får også representanter for beboerne mulighet til å presentere saken sin for politikerne, og saken må opp i både en bystyrekomite og bystyret innen seks måneder.

- Vi ønsker at tilbudet skal være slik det var før 29. april. Vi håper dette skal være det som snur denne saken, sier Groven. 

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE