Nok et bussdepot ved Grorud stasjon?

Nok et bussdepot ved Grorud stasjon?

 

Grorud bydelsutvalg har ingenting mot at Nobina etablerer seg langs Østre Aker vei. Lokalpolitikerne er derimot svært negative til at Unibuss vil etablere seg på andre siden av Grorud stasjon.

Skrevet av:

- Vi støtter at det blir et bussanlegg på denne tomta, sier Jorun Olafsen (Ap), som er leder i bydelens byutvikling- og miljøkomité.

Komiteen har tidligere i måneden vært i  møte med Nobina, og ble beroliget av det møtet. Da ble temaer som støy og hvor bussene trafikkerer diskutert.

- Vi fikk vite at dette var støysvake busser, og at mye av trafikken er i Oslo Nord, forteller Olafsen.

Den eneste i bydelsutvalget som stemte mot var Rødts Maren Rismyhr. Bydelsutvalget forutsetter derimot at tiltaket på ingen måte hindrer en fremtidig utvikling av dette området.

 

Flere bussdepoter

At Unibuss planlegger å flytte sin virksomhet til Brubakveien 16 - på andre siden av Grorud stasjon, er bydelsutvalget derimot svært negative til. Unibuss ønsker å flytte fra Ulven, og har sagt opp sin leieavtale der.

I stedet ønsker de nå å anlegge et bussdepot ved Grorud stasjon, og ønsker dispensasjon for dette tiltaket i en periode på 30 år.

Selve tomta ligger i Bydel Alna, men politikerne uttaler seg, siden denne saken også berører Grorud. Bydelen frykter at det hindrer langsiktig utvikling av dette området.

- Det at Unibuss har sagt opp en leiekontrakt og inngått en ny kontrakt på et område som ikke er regulert for formålet må helt og holdent stå for selskapets egen risiko, skriver bydelen i sin uttalelse.

 

De neste 30 årene

Unibuss ønsker å anlegge oppstillingsplass for busser, verksted og vaskehall på tomta. Selv mener ikke selskapet at det er stor sannsynlighet for at denne tomta ikke blir gjenstand for transformasjon de neste 30 årene, og understreker i tillegg at det for avviklingen av kollektivtrafikken i byen er avgjørende at Unibuss har et velfungerende anlegg, og at de i realiteten ikke har noen alternativ til denne tomta.

Bydel Grorud mener derimot altså at det er selskapet selv som har satt seg i denne situasjonen ved å si opp kontrakten på Ulven før reguleringen for den nye tomta er i orden.

 

I Bydel Alna

Selve tomta ligger altså i Bydel Alna, som også har gitt utrykk for at de er skeptiske til etableringen, men saken er foreløpig ikke behandlet av Alna bydelsutvalg. Ifølge BU-leder Knut Røli skal denne behandles på delegert fullmakt i Miljø- og byutviklingskomiteen, og skal derfor ikke opp på møte i bydelsutvalget i kveld. 

Bydel Stovners politikere skal behandle saken i morgen. Etter all sannsynlighet går også de mot etableringen av dette bussdepotet.

- Det bør ikke anbefales dispensasjon fra krav om detaljreguleringsplan for en periode på 30 år, som overstiger kommende kommuneplanperiode (Kommuneplan 2013), samt at dette vil være i strid med Helhetlig utviklingsplan for Groruddalen (HUG) som ikke anbefaler prosjekter som kan vanskeliggjøre langsiktige mål, skriver bydelsdirektør Maria Brattebakke i sitt forslag til vedtak.

Videre påpekes det at tiltak av denne art må fordeles over hele byen, og ikke kun nord i Groruddalen.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Nå skal Per
også selge elsykler

 • Elsykkel

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

 
Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

 • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

 • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!