Ny Ford Fiesta

Ny Ford Fiesta

 

Høsten bringer alltid med seg nye nytt og spennende når det gjelder bil. 32 år og 12 millioner biler etter debuten i 1976 er Ford klar til å lansere en helt ny Fiesta-generasjon.

Denne gang dreier det seg ikke om en europeisk, men om en global småbil. De første bilene kommer til Norge i slutten av året.

Fords mål med denne nye og spennende bilen er å levere en ny generasjon småbiler for en ny generasjon meget kresne og krevende kunder over store deler av verden.

Nye Ford Fiesta kommer ti Norge med én karosseriversjon, 5-dørs og med utstyrsvariantene Trend og Titanium. Motorprogrammet består av tre Duratec bensinmotorer på henholdsvis 60, 82  og 120 HK og to TDCi dieselmotorer på henholdsvis 68 og 90 HK. Tilgjengelig girkasse er 5 trinns manuell.

Det som i første rekke preger nye Fiesta er Fords formspråk klinetic design, som med sitt klart kileformede karosseri og grafisk detaljering gir en følelse av at bilen beveger seg fremover selv når den står stille. 5-dørsmodellen fremstår som en sportslig coupe. Likevel er det er det bedre plass i denne Fiestagenerasjonen enn i foregående utgaver.

Nye Fiesta glimrer også med et stort antall storbilegenskaper bygd inn i en liten bil, og kan by på en rekke funksjoner for første gang i småbilklassen. Spennende er at en kan fylle drivstoff uten drivstofflokk og med stor sikkerhet mot feilfylling. Ellers kan vi nevne en nøkkelløs adkomst og start. Dette er bare to eksempler for på spennende nye tekniske ordninger.

Det er vel ikke å legge skjul på at det er meget store forhåpninger til denne nye modellen. Tilbakemeldingene ledelsen har fått fra selgere rundt om i landet er svært positive, og alle gleder seg til å få denne nye Fiesta inn i salgslokalene. Vi gleder oss til å se og prøve den her i Groruddalen.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.