Nye kameraer skal peke ut trafikksyndere

Nye kameraer skal peke ut trafikksyndere

 

Statens Vegvesen har gått til innkjøp av mobile kameraer som leser bilnumre fortløpende. Ved en trafik- kontroll betyr det at du kan kjøre rett forbi hvis bilens papirer er i orden.

Skrevet av:

De mobile kameraene leser registreringsnumre på alle kjøretøy som kjører forbi og melder fra hvis det er begjært avregistrert for eksempel på grunn av manglende innbetaling av årsavgift, om kjøretøyet er stjålet, eller om det ikke er meldt eierskifte. Dette gjør at Vegvesenet vet hvilke kjøretøy de må stoppe når de har kontroll.

Den nye kameratypen er allerede testet ut, og denne uken signerte Statens Vegvesen en kontrakt med TC Connect om innkjøp av sju kameraer.

Flere muligheter

Harald Bergby, salgssjef i TC Connect forklarer at vi kommer til å se mer til denne typen utstyr fremover.

- Utstyret har fantastiske muligheter. Det er programvaren og kameraene som avgjør bruksområdet. Det meste er mulig så lenge vi holder oss  innenfor norsk lovgivning.

- Informasjon lagres ikke, dette er kun et varslingssystem, understreker Bergby. 

Effektivt og trafikksikkerhet

Sjefsingeniør Tor Aksnes i seksjon for tilsyn og kontroll i Statens Vegvesen forklarer at det nye utstyret vil bidra til bedre effektivitet og trafikksikkerhet.

- Én prosent av alle kjøretøyene vi kontrollerer skulle ikke vært på veien, og disse vil nå bli plukket ut automatisk. Dette gir også en svært god trafikksikkerhetsgevinst. Nå kan vi ta kjøretøyene med heftelser ut av trafikken uten at andre blir nevneverdig berørt, sier Aksnes.

UP og Tollvesenet har også tatt i bruk det nye utstyret. Vegvesenet opplyser om at det nye utstyret vil være i operativ bruk allerede i august 2010.

Siste nytt i Motor

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

 
Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

 
Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!