Nye kameraer skal peke ut trafikksyndere

Nye kameraer skal peke ut trafikksyndere

 

Statens Vegvesen har gått til innkjøp av mobile kameraer som leser bilnumre fortløpende. Ved en trafik- kontroll betyr det at du kan kjøre rett forbi hvis bilens papirer er i orden.

De mobile kameraene leser registreringsnumre på alle kjøretøy som kjører forbi og melder fra hvis det er begjært avregistrert for eksempel på grunn av manglende innbetaling av årsavgift, om kjøretøyet er stjålet, eller om det ikke er meldt eierskifte. Dette gjør at Vegvesenet vet hvilke kjøretøy de må stoppe når de har kontroll.

Den nye kameratypen er allerede testet ut, og denne uken signerte Statens Vegvesen en kontrakt med TC Connect om innkjøp av sju kameraer.

Flere muligheter

Harald Bergby, salgssjef i TC Connect forklarer at vi kommer til å se mer til denne typen utstyr fremover.

- Utstyret har fantastiske muligheter. Det er programvaren og kameraene som avgjør bruksområdet. Det meste er mulig så lenge vi holder oss  innenfor norsk lovgivning.

- Informasjon lagres ikke, dette er kun et varslingssystem, understreker Bergby. 

Effektivt og trafikksikkerhet

Sjefsingeniør Tor Aksnes i seksjon for tilsyn og kontroll i Statens Vegvesen forklarer at det nye utstyret vil bidra til bedre effektivitet og trafikksikkerhet.

- Én prosent av alle kjøretøyene vi kontrollerer skulle ikke vært på veien, og disse vil nå bli plukket ut automatisk. Dette gir også en svært god trafikksikkerhetsgevinst. Nå kan vi ta kjøretøyene med heftelser ut av trafikken uten at andre blir nevneverdig berørt, sier Aksnes.

UP og Tollvesenet har også tatt i bruk det nye utstyret. Vegvesenet opplyser om at det nye utstyret vil være i operativ bruk allerede i august 2010.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.