ANNONSE

Nye veier på Økern

Nye veier på Økern

 

Statens vegvesen skal bygge nytt lokalveisystem på Hasle, Valle og Ulven. Arbeidene starter opp i juni måned og er forventet ferdige i 2010. Kontrakten med entreprenøren NCC har en verdi på 290 millioner kroner.

Det er på vegne av Oslo kommune at Statens vegvesen skal bygge ut Ulvenveien og Persveien, samt etablere en ny vei mellom Valle og Hasle. En viktig del av arbeidene er byggingen av ny bru over Ring 3.

- Brua vil binde to viktige næringsområder sammen, som fram til i dag har vært atskilt av Ring 3, sier Tom Heldal Larsen, byggeleder i Statens vegvesen.

Utenom Økern

Når lokalveinettet står ferdig i 2010, skal trafikken fra Østre Aker vei føres over på lokalveinettet, utenom Økern, slik at arbeidene med nytt Økernkryss kan igangsettes.

- Trafikken vil gå her fram til 2013 når det nye Økernkrysset står ferdig. Da skal dagens Ring 3 mellom Økern og Sinsen bygges om til lokalvei, og knyttes sammen med Ulvenveien til en helt ny lokalvei som vil gå fra Sinsenkrysset til Ulvensplitten, forteller Heldal Larsen.

 

Det nye lokalveisystemet på Økern er en del av veiprosjektet Ring 3 Ulven - Sinsen, som består av Ring 3 i tunnel mellom Økern og Sinsen, Østre Aker vei i tunnel forbi Økern, samt at dagens Ring 3 bygges ned til lokalvei mellom Sinsen og Økern.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE