ANNONSE

Frykter farlig kryss

Frykter farlig kryss

FRYKTER SVINGEN: Hanne og Morten Bjerke mener svingen etter krysset mellom Kalbakkveien og Grorudveien skaper farlige situasjoner både for fotgjengere, beboere og bilførene.

Hanne og Morten Bjerke i Grorudveien 39 mener at det er et økende trafikkproblem i svingen i Grorudveien. – Det er viktig å gjøre noe med problemet nå, før det går galt, sier de.

Hanne og Morten Bjerke bor på nedsiden av svingen, der Kalbakkveien går ut i Grorudveien. Her flyttet paret inn for tre år siden.

– I løpet av de tre årene har trafikken på denne strekningen blitt et større og mer alvorlig problem. Det blir bare mer og mer trafikk i krysset. Bilene som skal ut av Kalbakkveien og inn på Grorudveien, kjører opp på fortauene. Lastebiler og tung transport med hengere, gasser på i den brå svingen, opplyser Morten.

– Disse lastebilene har ikke kontroll. Nylig var det en lastebil med henger som mistet noe av lasten sin i svingen. Steinene ligger der fortsatt. Hva hadde skjedd om en fotgjenger hadde fått steinene i hodet?

Utrygt

Hanne påpeker at hver gang hun går på fortauet er det med hjertet i halsen.

– Jeg er redd for å bli påkjørt når jeg går på fortauet. Både antall biler og hastigheten skaper stor utrygghet, sier Hanne.

Det paret ønsker seg i første omgang, er å få opp fartsmålinger eller fartstellinger.

– Vi har bare en hekk som beskytter blokka vår. Vi frykter at en lastebil eller trailer en dag vil dundre igjennom hekken. Det har skjedd før - da var det en bil som krasjet. Hva om det er en stor lastebil neste gang? Det er livsfarlig, sier hun.

Bymiljøetaten har ansvar for planlegging og utvikling, forvaltning og drift av kommunale byrom i Oslo, inkludert fellesarealer som veier og gater. De opplyser at de aldri har mottatt noen klager eller bekymringsmeldinger omkring dette området tidligere.

– Dette er ukjent for oss. Jeg anbefaler beboeren å kontakte etaten, slik at vi kan se på saken, avslutter pressekontakt Odd Olav Bratteberg.

Nøkkelord

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE