Frykter farlig kryss

Frykter farlig kryss

FRYKTER SVINGEN: Hanne og Morten Bjerke mener svingen etter krysset mellom Kalbakkveien og Grorudveien skaper farlige situasjoner både for fotgjengere, beboere og bilførene.

Hanne og Morten Bjerke i Grorudveien 39 mener at det er et økende trafikkproblem i svingen i Grorudveien. – Det er viktig å gjøre noe med problemet nå, før det går galt, sier de.

Skrevet av:

Hanne og Morten Bjerke bor på nedsiden av svingen, der Kalbakkveien går ut i Grorudveien. Her flyttet paret inn for tre år siden.

– I løpet av de tre årene har trafikken på denne strekningen blitt et større og mer alvorlig problem. Det blir bare mer og mer trafikk i krysset. Bilene som skal ut av Kalbakkveien og inn på Grorudveien, kjører opp på fortauene. Lastebiler og tung transport med hengere, gasser på i den brå svingen, opplyser Morten.

– Disse lastebilene har ikke kontroll. Nylig var det en lastebil med henger som mistet noe av lasten sin i svingen. Steinene ligger der fortsatt. Hva hadde skjedd om en fotgjenger hadde fått steinene i hodet?

Utrygt

Hanne påpeker at hver gang hun går på fortauet er det med hjertet i halsen.

– Jeg er redd for å bli påkjørt når jeg går på fortauet. Både antall biler og hastigheten skaper stor utrygghet, sier Hanne.

Det paret ønsker seg i første omgang, er å få opp fartsmålinger eller fartstellinger.

– Vi har bare en hekk som beskytter blokka vår. Vi frykter at en lastebil eller trailer en dag vil dundre igjennom hekken. Det har skjedd før - da var det en bil som krasjet. Hva om det er en stor lastebil neste gang? Det er livsfarlig, sier hun.

Bymiljøetaten har ansvar for planlegging og utvikling, forvaltning og drift av kommunale byrom i Oslo, inkludert fellesarealer som veier og gater. De opplyser at de aldri har mottatt noen klager eller bekymringsmeldinger omkring dette området tidligere.

– Dette er ukjent for oss. Jeg anbefaler beboeren å kontakte etaten, slik at vi kan se på saken, avslutter pressekontakt Odd Olav Bratteberg.

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!