ANNONSE

Hastevedtak om kjøreforbud

Hastevedtak om kjøreforbud

DÅRLIG LUFT: På veldig kalde dager når vinden står stille, blir det gjerne høy luftforurensning. På kommunale veier vil det i slike perioder være forbudt for dieselbiler å kjøre.

Byrådet er utålmodige med å innføre strakstiltak for å bedre Oslo-lufta. Det går utover dieselbilene på kalde dager.

Bymiljøetaten (BYM) har fått i oppdrag å legge fram et forslag til forskrift om midlertidige trafikkregulerende tiltak ved høy luftforurensning i Oslo kommune. Denne skal sendes ut på høring innen 25. februar. Oppdraget er et resultat av et vedtak gjort av Oslo bystyre.

Nå viser det seg at byrådet har vært utåmodige i saken. Torsdag bestemte de seg for innføre en såkalt hasteforskrift om dieselforbud og datokjøring. Disse tiltakene vil derfor trå i kraft på dager med høy luftforurensning.

– Det vil si at et forbud kun vil gjelde ved akutt forurensning. Når dette skjer, vil det varsles på forhånd via dagspressen, på kommunens hjemmeside og gjennom relevante sosiale medier, skriver byrådet i en pressemelding.

Informasjon om endelig forskrift vil publiseres når den er vedtatt, heter det videre.

Kranglet

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har tidligere hatt heftige diskisjoner om hvordan luftforurensningen i hovedstaden kan dempes. Ministeren har på den ene siden pekt på strakstiltaker som kommuner har myndighet alene til å gjennomføre, mens miljøbyråden på den andre siden har bedt ministeren om å innføre dieselforbud på statlig eide veier.

Hastevedtaket som byrådet nå har innført vil kun gjelde kommunale veier, og ikke statlige veier slik som blant annet E6, Østre Aker vei og Trondheimsveien. Det betyr at det kun er pendlere fra for eksempel Lørenskog i Akerhus til for eksempel Fornebu i den andre enden av Akershus, som får mulighet til å kjøre med dieselbil på dager med høy luftforurensning.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE