Hastevedtak om kjøreforbud

Hastevedtak om kjøreforbud

DÅRLIG LUFT: På veldig kalde dager når vinden står stille, blir det gjerne høy luftforurensning. På kommunale veier vil det i slike perioder være forbudt for dieselbiler å kjøre.

Byrådet er utålmodige med å innføre strakstiltak for å bedre Oslo-lufta. Det går utover dieselbilene på kalde dager.

Skrevet av:

Bymiljøetaten (BYM) har fått i oppdrag å legge fram et forslag til forskrift om midlertidige trafikkregulerende tiltak ved høy luftforurensning i Oslo kommune. Denne skal sendes ut på høring innen 25. februar. Oppdraget er et resultat av et vedtak gjort av Oslo bystyre.

Nå viser det seg at byrådet har vært utåmodige i saken. Torsdag bestemte de seg for innføre en såkalt hasteforskrift om dieselforbud og datokjøring. Disse tiltakene vil derfor trå i kraft på dager med høy luftforurensning.

– Det vil si at et forbud kun vil gjelde ved akutt forurensning. Når dette skjer, vil det varsles på forhånd via dagspressen, på kommunens hjemmeside og gjennom relevante sosiale medier, skriver byrådet i en pressemelding.

Informasjon om endelig forskrift vil publiseres når den er vedtatt, heter det videre.

Kranglet

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har tidligere hatt heftige diskisjoner om hvordan luftforurensningen i hovedstaden kan dempes. Ministeren har på den ene siden pekt på strakstiltaker som kommuner har myndighet alene til å gjennomføre, mens miljøbyråden på den andre siden har bedt ministeren om å innføre dieselforbud på statlig eide veier.

Hastevedtaket som byrådet nå har innført vil kun gjelde kommunale veier, og ikke statlige veier slik som blant annet E6, Østre Aker vei og Trondheimsveien. Det betyr at det kun er pendlere fra for eksempel Lørenskog i Akerhus til for eksempel Fornebu i den andre enden av Akershus, som får mulighet til å kjøre med dieselbil på dager med høy luftforurensning.

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!