ANNONSE

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

BEKYMRET: Leder Kristian Egil Batta Torheimi Sandås Vel mener dagens parkering i Rødtvetveien vil gi dårlig sikt for inn- og utkjøring til den planlagte barnehagen. Den skal føres opp på den grønne sletta som man ser til høyre i bildet.


Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Tekst:

Publisert:

Nederst i Rødtvetveien ligger det et ubrukt grøntområde mellom blindveien forbi gamle Rødtvet gård og bygget til Wittusen & Jensen. Her har Omsorgsbygg Oslo KF planer om å etablere en ny barnehage.

Sandås Vel ønsker tiltaket velkommen da barnehagedekningen på Rødtvet er den laveste i Bydel Grorud. Vellets leder, Kristian Egil Batta Torheim, lar seg imidlertid ikke imponere av trafikkanalysen som er utarbeidet.

- I tillegg til å ikke forstå trafikksituasjonen i Rødtvetveien-bakken, inkludert at dette er en skolevei for de som bor i østre del av Sletteløkka, så innholder forslaget bare ett kompenserende tiltak for å sikre mot ulykker ved inn- og utkjørselen til barnehagen. Det er å klippe ugress og villniss femti meter bortenfor inn- og utkjørselen, sier Batta Torheim.

Gir dårlig sikt

Barnehagen som planlegges skal bestå av åtte avdelinger. Adkomsten til barnehagen blir fra Rødtvetveien - som er litt over ni meter bred med anlagt fortau på begge sider.

I trafikkanalysen anslås det en trafikkøkning på mellom 40 og 45 kjøretøy i timen fra klokka 07.15 til 08.15 og fra klokka 15.30 til 16.30. Videre heter det at «basert på dagens ulykkesfrekvens og beregnet trafikkøkning, anser vi det som lite sannsynlig at trafikkøkningen vil påvirke trafikksikkerheten i nevneverdig grad.»

Batta Torheim er riv ruskende uenig.

De har tatt for seg en tilfeldig dag i 2014 og ikke tatt høyde for endringer. Langs denne svingen står nå ofte trailere, varebiler og personbiler parkert på begge sider av veien i hele bakken. Det gir vanskelig sikt for de som skal kjøre inn- og ut av barnehagen.

Anbefales ikke

Plan- og bygningsetaten har nå lagt saken ut på høring.

PBE sier til avisa at de er enige med Sandås Vel i at det er viktig med et oversiktlig avkjørselspunkt både for trafikken som skal ut i Rødtvetveien og for myke trafikanter. Spørsmål om skilting og andre sikkerhetstiltak blir imidlertid ivaretatt av Bymiljøetaten – som er blant de som er nødt til å gi tilbakemelding om tiltaket i løpet av høringsprosessen.

Selv om planforslaget vil gi en god barnehage, bryter forslaget med kommuneplanen fordi det ikke sikrer erstatningsområder for friområdet som går tapt, sier kommunikasjonsdirektør Trude Isaksen i Plan- og bygningsetaten.

Les hele saken her eller i vår papiravis.

Nøkkelord

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE