Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

BEKYMRET: Leder Kristian Egil Batta Torheimi Sandås Vel mener dagens parkering i Rødtvetveien vil gi dårlig sikt for inn- og utkjøring til den planlagte barnehagen. Den skal føres opp på den grønne sletta som man ser til høyre i bildet.


Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Skrevet av:

Nederst i Rødtvetveien ligger det et ubrukt grøntområde mellom blindveien forbi gamle Rødtvet gård og bygget til Wittusen & Jensen. Her har Omsorgsbygg Oslo KF planer om å etablere en ny barnehage.

Sandås Vel ønsker tiltaket velkommen da barnehagedekningen på Rødtvet er den laveste i Bydel Grorud. Vellets leder, Kristian Egil Batta Torheim, lar seg imidlertid ikke imponere av trafikkanalysen som er utarbeidet.

- I tillegg til å ikke forstå trafikksituasjonen i Rødtvetveien-bakken, inkludert at dette er en skolevei for de som bor i østre del av Sletteløkka, så innholder forslaget bare ett kompenserende tiltak for å sikre mot ulykker ved inn- og utkjørselen til barnehagen. Det er å klippe ugress og villniss femti meter bortenfor inn- og utkjørselen, sier Batta Torheim.

Gir dårlig sikt

Barnehagen som planlegges skal bestå av åtte avdelinger. Adkomsten til barnehagen blir fra Rødtvetveien - som er litt over ni meter bred med anlagt fortau på begge sider.

I trafikkanalysen anslås det en trafikkøkning på mellom 40 og 45 kjøretøy i timen fra klokka 07.15 til 08.15 og fra klokka 15.30 til 16.30. Videre heter det at «basert på dagens ulykkesfrekvens og beregnet trafikkøkning, anser vi det som lite sannsynlig at trafikkøkningen vil påvirke trafikksikkerheten i nevneverdig grad.»

Batta Torheim er riv ruskende uenig.

De har tatt for seg en tilfeldig dag i 2014 og ikke tatt høyde for endringer. Langs denne svingen står nå ofte trailere, varebiler og personbiler parkert på begge sider av veien i hele bakken. Det gir vanskelig sikt for de som skal kjøre inn- og ut av barnehagen.

Anbefales ikke

Plan- og bygningsetaten har nå lagt saken ut på høring.

PBE sier til avisa at de er enige med Sandås Vel i at det er viktig med et oversiktlig avkjørselspunkt både for trafikken som skal ut i Rødtvetveien og for myke trafikanter. Spørsmål om skilting og andre sikkerhetstiltak blir imidlertid ivaretatt av Bymiljøetaten – som er blant de som er nødt til å gi tilbakemelding om tiltaket i løpet av høringsprosessen.

Selv om planforslaget vil gi en god barnehage, bryter forslaget med kommuneplanen fordi det ikke sikrer erstatningsområder for friområdet som går tapt, sier kommunikasjonsdirektør Trude Isaksen i Plan- og bygningsetaten.

Les hele saken her eller i vår papiravis.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

  • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!