ANNONSE

– La bilen stå på IKEA

– La bilen stå på IKEA

PARKER PÅ FURUSET: Markedssjef Tone Lill Bjørkeng ved IKEA Furuset kan lokke med gratis parkeringplass på kalde dager. Dermed kan man reise kollektivt fra varehuset.

Etter oppfordring fra NAF kaster IKEA seg på miljøbølgen og tilbyr gratis parkeringsplass på kalde dager. Målet er å få flere til å reise kollektivt.

NAFs 9 tips til hvordan folk kan bidra til bedre l

1) Hør med naboen eller kollegaene om dere kan dele en bil fremfor å kjøre hver deres.

2) Når byluften er dårlig, kan det gi ett godt bidrag til bedre luft ved å ta hjemmekontor.

3) Ta buss, bane eller istedenfor å kjøre bil.

4) Bruk innfartsparkering hvis det ikke er kollektivtilbud nær der du bor. IKEA Furuset kan tilby gratis parkeringsplass på kalde dager.

5) Ta sykkelen. Det er mulig å sykle om vinteren ved hjelp av piggdekk og varme klær.

6) Fyll fornybar diesel. Det bidrar til å redusere lokale utslipp noe. Sjekk med bilimportøren om din bil kan bruke dette.

7) Unngå køståing ved å reise tidligere eller senere på jobb dersom du har mulighet til det.

8) Forvarm bilen fordi en varm motor forbrenner drivstoffet bedre enn en kald motor.

9) Unngå vedfyring da det er en av de største kildene til svevestøvutslipp.

Ifølge Miljødirektoratet er kalde vinterdager ofte forbundet med høye nivåer av luftforurensning som er skadelig for helsen. Selv om myndighetene har satt grenseverdier for lokal luftforurensning, overskrides disse jevnlig i de fleste storbyer på kalde dager.

Norges Automobil-Forbund (NAF) råder privatpersoner til å bidra slik at køene letter og utslippene minskes. Som en del av dette har de fått IKEA med på laget: Møbelkjeden tilbyr nå gratis parkeringsplass slik at bilen kan stå mens du selv hopper på en buss.

IKEA ønsker å ha en positiv innvirkning på mennesker og miljøet – også i lokalmiljøene der vi har varehus. Derfor ble vi veldig glade da NAF tok kontakt med oss og spurte om vi ville bli med på dette prosjektet, forteller markedssjef Tone Lill Bjørkeng ved IKEA Furuset.

Ble spurt av NAF

– Har dere noe tidsperspektiv på dette tiltaket?

– Nei, i grunn ikke. Dette er et tiltak for denne vinteren, men vi håper dette kan være et tiltak som folk flest kan gjøre gjennom hele året for å bidra til bedre miljø og klima i byen vår, svarer Bjørkeng.

Inntil politikerne prioriterer innfartsparkering, er NAF strålende fornøyd med at velvillig næringsliv som IKEA Furuset stiller parkeringsplasser til disposisjon. Like ved varehuset finnes det rutebusstilbud som man kan bruke for å komme seg videre til sentrum.

Ikke alle kan ta buss eller t-bane hjemmefra, da kan dette være et alternativ for å unngå å kjøre bilen inn i byen, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE