– La bilen stå på IKEA

– La bilen stå på IKEA

PARKER PÅ FURUSET: Markedssjef Tone Lill Bjørkeng ved IKEA Furuset kan lokke med gratis parkeringplass på kalde dager. Dermed kan man reise kollektivt fra varehuset.

Etter oppfordring fra NAF kaster IKEA seg på miljøbølgen og tilbyr gratis parkeringsplass på kalde dager. Målet er å få flere til å reise kollektivt.

Ifølge Miljødirektoratet er kalde vinterdager ofte forbundet med høye nivåer av luftforurensning som er skadelig for helsen. Selv om myndighetene har satt grenseverdier for lokal luftforurensning, overskrides disse jevnlig i de fleste storbyer på kalde dager.

Norges Automobil-Forbund (NAF) råder privatpersoner til å bidra slik at køene letter og utslippene minskes. Som en del av dette har de fått IKEA med på laget: Møbelkjeden tilbyr nå gratis parkeringsplass slik at bilen kan stå mens du selv hopper på en buss.

IKEA ønsker å ha en positiv innvirkning på mennesker og miljøet – også i lokalmiljøene der vi har varehus. Derfor ble vi veldig glade da NAF tok kontakt med oss og spurte om vi ville bli med på dette prosjektet, forteller markedssjef Tone Lill Bjørkeng ved IKEA Furuset.

Ble spurt av NAF

– Har dere noe tidsperspektiv på dette tiltaket?

– Nei, i grunn ikke. Dette er et tiltak for denne vinteren, men vi håper dette kan være et tiltak som folk flest kan gjøre gjennom hele året for å bidra til bedre miljø og klima i byen vår, svarer Bjørkeng.

Inntil politikerne prioriterer innfartsparkering, er NAF strålende fornøyd med at velvillig næringsliv som IKEA Furuset stiller parkeringsplasser til disposisjon. Like ved varehuset finnes det rutebusstilbud som man kan bruke for å komme seg videre til sentrum.

Ikke alle kan ta buss eller t-bane hjemmefra, da kan dette være et alternativ for å unngå å kjøre bilen inn i byen, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!