Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

HULL I RØRET: På dette bildet ser man skaden i røret som ble påført av en kranlastebil torsdag ettermiddag.

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

KAOS: Før området ble sikret av politi og brannvesen, sto lastebilen på Østre Aker vei og hindret trafikken.

I 13-tiden kom det meldinger om en kranlastebil som stanget inn i broa på Jernkroken etter å ha tatt av fra Østre Aker vei mot vestgående retning.

Kollisjonen førte til at fjernvarmerør til Hafslund Nett, som befinner seg i broa, ble kuttet av. Lekkasjen sørget igjen for at glohet vanndamp føk ut av røret.

Politi og brannvesen måtte derfor sperre av et større område og omdirigere trafikken i begge retninger på Østre Aker vei.

Hafslund Nett var nødt til å stenge av dampen i anlegget. Nærmeste bygg ble berørt.

Det er et næringsbygg som har mistet varmtvannet sitt, opplyser kommunikasjonsdirektør Truls E. Jemtland i Hafslund Nett til Akers Avis Groruddalen.

Må reparere

Han forteller videre at enkelte kunder i området kan nå i en kort periode være påvirket av lekkasjen, men at det kun vil være midlertidig.

- Hva betyr dette av skadeomfang for Hafslund Nett?

– Vi må foreta en reparasjon av røret over Østre Aker vei. Det skjer sannsynligvis til uka. Det er altså bare et bygg som er berørt, og de har vi dialog med. Det er ingen større effekt for oss, svarer Jemtland.

Det tok tid å sikre området. Det preget trafikken på Østre Aker vei som først ble åpnet i begge retninger to timer etter lekkasjen.

Nøkkelord

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.