ANNONSE

Vegvesenet planlegger ny bro:

Porten til Groruddalen

Porten til Groruddalen

PLANLEGGES: Statens vegvesen anbefaler en høystandard bro som er seks meter bred til å erstatte dagens bro mellom Ulven og Teisen. Planen er ikke ferdig ennå og skal behandles i Oslo bystyre på nyåret.

En ny høystandard bro med eget sykkelfelt er under planlegging for å koble sammen Ulven og Teisen. Det får beboere til å juble.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2015 kl 09:58

Se bildet større

BYTTES UT: Broen over E6 mellom Ulven (t.h.) og Teisen (t.v.).

Se bildet større

– PÅ TIDE: Roger Pihl, leder i Groruddalsporten storvel, snakker på vegne av beboere på begge sider av motorveien om at en ny bro ønskes hjertelig velkommen. Selv om den kommer på overtid.

Statens vegvesen er i gang med reguleringsplan for ny gang- og sykkelbro over E6 Strømsveien ved Ulven til Teisen – broen som har fått lokalnavnet «Groruddalsporten».

Vi håper å bli ferdig med planen på nyåret. Da blir planen sendt over til kommunen som må vedta den slik at vi kan starte på byggeplanlegging, opplyser planleggingsleder Siri Malene Torgeirson i Statens vegvesen.

Vegvesenet anbefaler å bygge en høystandard bro med en bredde på seks meter hvor sykkelvei og fortau er adskilt fra hverandre.

– Det vil bedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten ytterligere med bredere bro som skiller de gående og syklende, med universell utformede ramper og trapper, sier Torgeirson.

Hilses velkommen

Vegvesenet har ikke kommet så langt i planarbeidet at de kan si noe om når selve byggestart av broen vil starte eller hvor lang tid det vil ta før den ferdigstilles.

– Det er avhengig av plan- og bevilgningsvedtak av penger til bygging. Prosjektet ligger som høyt prioritert forslag til Bymiljøavtaler, forsikrer Torgeirson.

Leder Roger Pihl i Groruddalsporten storvel, som representerer bomiljø på begge sider av motorveien, sier nærmiljøet hilser den nye broen velkommen.

– Dagens bro er utrygg. Det er ubehagelig å se trailerne under føttene på deg, broen er bare utstyrt med riller. Hundeeiere nekter å gå over broen fordi hunder har dybdesyn og får panikk, samtidig som hundepotene skjæres opp. Rillene er jo sylskarpe, forteller Pihl.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE