Vegvesenet planlegger ny bro:

Porten til Groruddalen

Porten til Groruddalen

PLANLEGGES: Statens vegvesen anbefaler en høystandard bro som er seks meter bred til å erstatte dagens bro mellom Ulven og Teisen. Planen er ikke ferdig ennå og skal behandles i Oslo bystyre på nyåret.

En ny høystandard bro med eget sykkelfelt er under planlegging for å koble sammen Ulven og Teisen. Det får beboere til å juble.

Skrevet av:

Oppdatert:
20.11.2015 kl 09:58

Statens vegvesen er i gang med reguleringsplan for ny gang- og sykkelbro over E6 Strømsveien ved Ulven til Teisen – broen som har fått lokalnavnet «Groruddalsporten».

Vi håper å bli ferdig med planen på nyåret. Da blir planen sendt over til kommunen som må vedta den slik at vi kan starte på byggeplanlegging, opplyser planleggingsleder Siri Malene Torgeirson i Statens vegvesen.

Vegvesenet anbefaler å bygge en høystandard bro med en bredde på seks meter hvor sykkelvei og fortau er adskilt fra hverandre.

– Det vil bedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten ytterligere med bredere bro som skiller de gående og syklende, med universell utformede ramper og trapper, sier Torgeirson.

Hilses velkommen

Vegvesenet har ikke kommet så langt i planarbeidet at de kan si noe om når selve byggestart av broen vil starte eller hvor lang tid det vil ta før den ferdigstilles.

– Det er avhengig av plan- og bevilgningsvedtak av penger til bygging. Prosjektet ligger som høyt prioritert forslag til Bymiljøavtaler, forsikrer Torgeirson.

Leder Roger Pihl i Groruddalsporten storvel, som representerer bomiljø på begge sider av motorveien, sier nærmiljøet hilser den nye broen velkommen.

– Dagens bro er utrygg. Det er ubehagelig å se trailerne under føttene på deg, broen er bare utstyrt med riller. Hundeeiere nekter å gå over broen fordi hunder har dybdesyn og får panikk, samtidig som hundepotene skjæres opp. Rillene er jo sylskarpe, forteller Pihl.

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!