Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

TRAFIKKFELLE: I tillegg til dårlig sikt i rundkjøringen, mener Erik Mathisen at farlige trafikksituasjoner skapes når syklister i full fart krysser veien over fotgjengerfeltet.

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Skrevet av:

Jeg har bodd i området her siden 1979 og er derfor godt kjent med trafikkbildet. Problemet med rundkjøringen her er at det etter hvert har grodd seg til en stor granskog som hindrer sikt, sier Erik Mathisen til Akers Avis Groruddalen.

- Min erfaring er at dette er blitt et økende problem, legger han til.

- I en rundkjøring vil man jo ha bruk for sikt fra venstre, retningen man har vikeplikt for. Hvorfor mener du man bør ha oversikt over alle bilene i rundkjøringen?

- Mange biler kommer kjørende fort inn i rundkjøringen. Den knyttes blant annet til et avkjøringsfelt fra E6. Da oppstår det situasjoner, og fordelen er jo uansett å ha så bredest sikt som mulig, svarer Mathisen.

Vil ha bort alle trærne

Han mener løsningen bør være å fjerne hele skogen - selv om det ser estetisk pent ut.

- Det går jo an å pynte en rundkjøring med noe annet enn store trær, foreslår Mathisen.

Dårlig sikt i rundkjøringen er imidlertid ikke den eneste trafikkfellen han erfarer i området. Kjører man ut på Jerikoveien fra rundkjøringen, i retning Furuset skole, vil man kjøre over et fotgjengerfelt. Bilistene vil ha god tid til å bremse før en fotgjenger går over, men Mathisen erfarer at fotgjengerfeltet er mer populær blant syklistene.

Den 20. juni fra klokka syv til halv åtte om morgenen talte jeg 48 syklister som krysset veien, altså ingen fotgjengere. Problemet er at syklistene kommer brått på, forklarer Mathisen.

Trafikkfelle på sykkel

Fotgjengerfeltet er en forlengelse av en gang- og sykkelvei som går over Sam Eydes vei fra Nordre Lindeberg gård og videre ned vis-à-vis rampen fra E6 mot Furuset senter.

Ingen av syklistene, som jeg har møtt på, har gått av sykkelen før de sykler over fotgjengerfeltet. Dette er ikke folk som bare er ute på en vanlig sykkeltur, men folk som sykler til og fra jobb. De kommer i ganske stor fart. Dermed må man gjerne bråbremse foran fotgjengerfeltet hvis det plutselig kommer en syklist som det er vanskelig å få øye på, forteller Mathisen.

- Det kan fort oppstå farlige situasjoner. Jeg vil at Bymiljøetaten skal fjerne trærne i rundkjøringen og sette opp bedre skilting som i forkant varsler at syklister er på vei, oppfordrer han.

Ble sjekket i fjor

Faglig leder for bytrær i Bymiljøetaten, Tore Næss, opplyser til Akers Avis Groruddalen at det er serbergran som står plantet i rundkjøringen på Furuset. De ytterste trærne i rundkjøringen ble felt så tidlig som i fjor.

Da var det noen som henvendte seg til og oss fordi vedkommende syntes trærne sto for tett ut mot veien. Vi fjernet da de ytterste trærne, for disse er plantet i ringer. Samtidig fant vi ut at sikkerheten i rundkjøringen er god nok, sier Næss.

Likevel tar Bymiljøetaten henvendelsen på største alvor. Derfor skal de etter hvert gjøre en ny vurdering.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!