ANNONSE

Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

TRAFIKKFELLE: I tillegg til dårlig sikt i rundkjøringen, mener Erik Mathisen at farlige trafikksituasjoner skapes når syklister i full fart krysser veien over fotgjengerfeltet.

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Tekst:

Publisert:

Jeg har bodd i området her siden 1979 og er derfor godt kjent med trafikkbildet. Problemet med rundkjøringen her er at det etter hvert har grodd seg til en stor granskog som hindrer sikt, sier Erik Mathisen til Akers Avis Groruddalen.

- Min erfaring er at dette er blitt et økende problem, legger han til.

- I en rundkjøring vil man jo ha bruk for sikt fra venstre, retningen man har vikeplikt for. Hvorfor mener du man bør ha oversikt over alle bilene i rundkjøringen?

- Mange biler kommer kjørende fort inn i rundkjøringen. Den knyttes blant annet til et avkjøringsfelt fra E6. Da oppstår det situasjoner, og fordelen er jo uansett å ha så bredest sikt som mulig, svarer Mathisen.

Vil ha bort alle trærne

Han mener løsningen bør være å fjerne hele skogen - selv om det ser estetisk pent ut.

- Det går jo an å pynte en rundkjøring med noe annet enn store trær, foreslår Mathisen.

Dårlig sikt i rundkjøringen er imidlertid ikke den eneste trafikkfellen han erfarer i området. Kjører man ut på Jerikoveien fra rundkjøringen, i retning Furuset skole, vil man kjøre over et fotgjengerfelt. Bilistene vil ha god tid til å bremse før en fotgjenger går over, men Mathisen erfarer at fotgjengerfeltet er mer populær blant syklistene.

Den 20. juni fra klokka syv til halv åtte om morgenen talte jeg 48 syklister som krysset veien, altså ingen fotgjengere. Problemet er at syklistene kommer brått på, forklarer Mathisen.

Trafikkfelle på sykkel

Fotgjengerfeltet er en forlengelse av en gang- og sykkelvei som går over Sam Eydes vei fra Nordre Lindeberg gård og videre ned vis-à-vis rampen fra E6 mot Furuset senter.

Ingen av syklistene, som jeg har møtt på, har gått av sykkelen før de sykler over fotgjengerfeltet. Dette er ikke folk som bare er ute på en vanlig sykkeltur, men folk som sykler til og fra jobb. De kommer i ganske stor fart. Dermed må man gjerne bråbremse foran fotgjengerfeltet hvis det plutselig kommer en syklist som det er vanskelig å få øye på, forteller Mathisen.

- Det kan fort oppstå farlige situasjoner. Jeg vil at Bymiljøetaten skal fjerne trærne i rundkjøringen og sette opp bedre skilting som i forkant varsler at syklister er på vei, oppfordrer han.

Ble sjekket i fjor

Faglig leder for bytrær i Bymiljøetaten, Tore Næss, opplyser til Akers Avis Groruddalen at det er serbergran som står plantet i rundkjøringen på Furuset. De ytterste trærne i rundkjøringen ble felt så tidlig som i fjor.

Da var det noen som henvendte seg til og oss fordi vedkommende syntes trærne sto for tett ut mot veien. Vi fjernet da de ytterste trærne, for disse er plantet i ringer. Samtidig fant vi ut at sikkerheten i rundkjøringen er god nok, sier Næss.

Likevel tar Bymiljøetaten henvendelsen på største alvor. Derfor skal de etter hvert gjøre en ny vurdering.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE