Vil innføre enveiskjøring

Vil innføre enveiskjøring

ENVEISKJØRING: Groruds byutviklings- og miljøkomité er enige om at lastebiler over 7,5 tonn kun kan kjøre Ammerudveien på vei inn i Huken og på Bergensveien på vei ut av pukkverket. MDGs komitérepresentant Ingrid-Johanne Nettum fremmet saken.

Byutviklings- og miljøkomiteen i Grorud bydel er enige om at tungtrafikken tilknyttet Huken pukkverk bør få egne trafikkregler å forholde seg til.

I forrige uke la MDGs Ingrid-Johanne Nettum fram et forslag i komiteen som ble enstemmig vedtatt. I vedtaket forelås det enveiskjøring for tunge kjøretøy over 7,5 tonn, foruten buss. Det betyr at lastebilene må kjøre Ammerudveien på vei inn til pukkverket, mens de må benytte seg av Bergensveien når de kjører ut av Huken.

Saken sendes nå videre til behandling i Oslo rådhus.

– Store kjøretøy kjører iblant begge veier og det fører til situasjoner når det kommer møtende trafikk. Noen av sjåførene er utrolig utålmodige, tar seg ikke tid til å stoppe og svinger opp på fortauet. Jeg vet ikke hvor mye kontroll sjåførene har, men det er helt klart at slike situasjoner er skremmende for skolebarna, mener Nettum.

Nødløsning

Hun understreker at dette bare vil være et tiltak for trafikksikkerhet fram mot den endelige avviklingen av pukkverket – som er planlagt før 2019.

– Bare så det er krystallklart for alle og enhver: tungtrafikken og pukkverket er selvfølgelig hovedproblematikken. Vi jobber hardt for en avvikling så tidlig som mulig og gjør vårt ytterste for at i alle fall avviklingsplanen følges, sier Nettum.

I mellomtiden gjør vi det vi kan for at det ikke skal skje alvorlige trafikkulykker. Et tiltak for enveiskjøring er bare en overlevelsesløsning mens det står på som verst her.

Grei ordning

Åsland pukkverk har selv oppfordret sine sjåfører til å vise hensyn når de kjører på lokalveiene Ammerudveien og Bergensveien.

Men det respekteres ikke alltid. Det er jo også bare en oppfordring. Har man et påbud, tror jeg det vil følges. Da får man en vinn-vinn-situasjon, mener Jon Julius Sandal som representerer MDG i Grorud bydelsutvalg.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!