ANNONSE

Vil innføre enveiskjøring

Vil innføre enveiskjøring

ENVEISKJØRING: Groruds byutviklings- og miljøkomité er enige om at lastebiler over 7,5 tonn kun kan kjøre Ammerudveien på vei inn i Huken og på Bergensveien på vei ut av pukkverket. MDGs komitérepresentant Ingrid-Johanne Nettum fremmet saken.

Byutviklings- og miljøkomiteen i Grorud bydel er enige om at tungtrafikken tilknyttet Huken pukkverk bør få egne trafikkregler å forholde seg til.

I forrige uke la MDGs Ingrid-Johanne Nettum fram et forslag i komiteen som ble enstemmig vedtatt. I vedtaket forelås det enveiskjøring for tunge kjøretøy over 7,5 tonn, foruten buss. Det betyr at lastebilene må kjøre Ammerudveien på vei inn til pukkverket, mens de må benytte seg av Bergensveien når de kjører ut av Huken.

Saken sendes nå videre til behandling i Oslo rådhus.

– Store kjøretøy kjører iblant begge veier og det fører til situasjoner når det kommer møtende trafikk. Noen av sjåførene er utrolig utålmodige, tar seg ikke tid til å stoppe og svinger opp på fortauet. Jeg vet ikke hvor mye kontroll sjåførene har, men det er helt klart at slike situasjoner er skremmende for skolebarna, mener Nettum.

Nødløsning

Hun understreker at dette bare vil være et tiltak for trafikksikkerhet fram mot den endelige avviklingen av pukkverket – som er planlagt før 2019.

– Bare så det er krystallklart for alle og enhver: tungtrafikken og pukkverket er selvfølgelig hovedproblematikken. Vi jobber hardt for en avvikling så tidlig som mulig og gjør vårt ytterste for at i alle fall avviklingsplanen følges, sier Nettum.

I mellomtiden gjør vi det vi kan for at det ikke skal skje alvorlige trafikkulykker. Et tiltak for enveiskjøring er bare en overlevelsesløsning mens det står på som verst her.

Grei ordning

Åsland pukkverk har selv oppfordret sine sjåfører til å vise hensyn når de kjører på lokalveiene Ammerudveien og Bergensveien.

Men det respekteres ikke alltid. Det er jo også bare en oppfordring. Har man et påbud, tror jeg det vil følges. Da får man en vinn-vinn-situasjon, mener Jon Julius Sandal som representerer MDG i Grorud bydelsutvalg.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE