ANNONSE

Praktisk og moderne

Praktisk og moderne

 

Med lanseringen av Berlingo i 1996, var Citroën med på å skape et nytt og innovativt konsept for flerbruksbiler.

Siden 2003 har Berlingo vært lederen i Europa i segmentet for flerbruksbiler, med mer enn 26 prosent markedsandel. Berlingo er et kjøretøy for alle situasjoner som dekker folks økende behov for flere bruksområder. Modellen tiltrekker seg stadig flere kunder, og i slutten av 2007 var det solgt mer enn én million eksemplarer verden over. Også her hjemme i Norge selger Berlingo svært godt. Hos vår lokale Citroën-forhandler, Bøhm Auto AS på Kalbakken, kan daglig leder Rune Hegstad fortelle at Berlingo alltid har representert mange salg og har således vært litt av en spydspiss. 80 prosent av alle Berlingo-bilene som har vært solgt på Kalbakken er varebiler. I landsmålestokk er Berlingo nr. tre i segmentet og Hegstad poengterer at Berlingo er en viktig bil for alle Citroën-forhandlereDen nye Berlingo kommer på det norske marked i mai/juni. Dagens modell vil fortsatt bli produsert under navnet Berlingo First. Nye Berlingo beholder det familievennlige og ultrafunksjonelle preget fra originalen og berikes med en rekke nye og praktiske innretninger som for eksempel individuelle og uttakbare seter, innvendige hyller i taket og bakluke som kan åpnes separat.Tar hensyn til miljøetCitroën arbeider intenst for å finne miljøvennlige løsninger på sine biler, og for eksempel er HDi-motoren på 110 hk med partikkelfilter nå tilgjengelig på Berlingo. Med denne motoren oppfyller bilen kriteriene for å bære betegnelsen Airdream, en signatur som Citroën har forbeholdt de bilene som i modellprogrammet har minst utslipp av CO2.Den nye Berlingo leveres selvsagt både som flerbruksbil og som ren varebil. Den kan leveres med én eller to skyvedører på siden og dessuten med en bakdør hvor du kan åpne bare bakruten separat dersom det ikke er nødvendig å åpne hele døren. Dette kan være praktisk på for eksempel trange parkeringsplasserCitroën har alltid vært kjent for å lage biler med høy komfort. Nye Berlingo danner ikke noe unntak i så måte. Vi vil her finne en bil med stor komfort og trivselsfaktor. En bil med gode kjøreegenskaper og en svært stor utstyrspakke. For ikke å forglemme en sikkerhetspakke som tar vare på både fører og passasjerer.MotorerDen nye Berlingo vil kunne by på et godt utvalg av motorer. Alle er koblet til en femtrinns manuell girkasse. Vi ser at det kommer fem ulike motorer, tre dieselmotorer og to bensinmotorer. Når det gjelder bensinmotorene kan du velge mellom en 1,6i på 90 hk eller en 1,6i med 110 Hk.Dieselmotorene vil bli å finne som en HDi med 75 hk, eller en HDi på 92 hk. Den kraftigste er en HDi på 110 hk.Alle er utviklet med tanke på et lavest mulig utslipp og begrensede driftskostnader.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE