Praktisk og moderne

Praktisk og moderne

 

Med lanseringen av Berlingo i 1996, var Citroën med på å skape et nytt og innovativt konsept for flerbruksbiler.

Siden 2003 har Berlingo vært lederen i Europa i segmentet for flerbruksbiler, med mer enn 26 prosent markedsandel. Berlingo er et kjøretøy for alle situasjoner som dekker folks økende behov for flere bruksområder. Modellen tiltrekker seg stadig flere kunder, og i slutten av 2007 var det solgt mer enn én million eksemplarer verden over. Også her hjemme i Norge selger Berlingo svært godt. Hos vår lokale Citroën-forhandler, Bøhm Auto AS på Kalbakken, kan daglig leder Rune Hegstad fortelle at Berlingo alltid har representert mange salg og har således vært litt av en spydspiss. 80 prosent av alle Berlingo-bilene som har vært solgt på Kalbakken er varebiler. I landsmålestokk er Berlingo nr. tre i segmentet og Hegstad poengterer at Berlingo er en viktig bil for alle Citroën-forhandlereDen nye Berlingo kommer på det norske marked i mai/juni. Dagens modell vil fortsatt bli produsert under navnet Berlingo First. Nye Berlingo beholder det familievennlige og ultrafunksjonelle preget fra originalen og berikes med en rekke nye og praktiske innretninger som for eksempel individuelle og uttakbare seter, innvendige hyller i taket og bakluke som kan åpnes separat.Tar hensyn til miljøetCitroën arbeider intenst for å finne miljøvennlige løsninger på sine biler, og for eksempel er HDi-motoren på 110 hk med partikkelfilter nå tilgjengelig på Berlingo. Med denne motoren oppfyller bilen kriteriene for å bære betegnelsen Airdream, en signatur som Citroën har forbeholdt de bilene som i modellprogrammet har minst utslipp av CO2.Den nye Berlingo leveres selvsagt både som flerbruksbil og som ren varebil. Den kan leveres med én eller to skyvedører på siden og dessuten med en bakdør hvor du kan åpne bare bakruten separat dersom det ikke er nødvendig å åpne hele døren. Dette kan være praktisk på for eksempel trange parkeringsplasserCitroën har alltid vært kjent for å lage biler med høy komfort. Nye Berlingo danner ikke noe unntak i så måte. Vi vil her finne en bil med stor komfort og trivselsfaktor. En bil med gode kjøreegenskaper og en svært stor utstyrspakke. For ikke å forglemme en sikkerhetspakke som tar vare på både fører og passasjerer.MotorerDen nye Berlingo vil kunne by på et godt utvalg av motorer. Alle er koblet til en femtrinns manuell girkasse. Vi ser at det kommer fem ulike motorer, tre dieselmotorer og to bensinmotorer. Når det gjelder bensinmotorene kan du velge mellom en 1,6i på 90 hk eller en 1,6i med 110 Hk.Dieselmotorene vil bli å finne som en HDi med 75 hk, eller en HDi på 92 hk. Den kraftigste er en HDi på 110 hk.Alle er utviklet med tanke på et lavest mulig utslipp og begrensede driftskostnader.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!