Prikken over I-en

Prikken over I-en

 

Den nye Opel Insignia Sports Tourer er like rundt hjørnet for salg i Norge. Bilen blir imøtesett med spenning og forventning hos svært mange av kunder som er ute etter nettopp en slik bil.

Opel Insignia Sports Tourer - eller stasjonsvogn som mange her hjemme kaller slike biler - vil komme i salg her i landet like over påske. Men her forleden fikk Groruddalen et raskt besøk av nettopp en slik bil. Hos Thrane-Steen på Grorud dukket bilen opp for en to dagers visitt. Akers Avis Groruddalen var selvfølgelig på plass for å sikre bilder av bilen.

Vi forstår de mange som allerede har forhåndsbestilt denne bilen. Det er en vakker bil som vekker  oppsikt, men den er ikke bare vakker, den er svært rommelig med god plass til både passasjerer og det du måtte ha med deg på turen.

Bagasjerommet er på hele 540 liter med baksetene i behold. Bakseteryggen kan for øvrig felles ned i såkalt 60/40-posisjon, eller du kan felle ned hele baksetet og få en fantastisk god plass til disposisjon.

Det som i første rekke imponerte mest med denne bilen er den innvendige designen. Førerposisjonen er utformet slik at føreren har god oversikt til alle bilens fire hjørner, det er god og grei oversikt til instrumenter og betjeningsbrytere. Setene er i en klasse for seg - her sitter du ikke bare godt, men du sitter svært godt.

Vi har ikke kjørt denne utgaven av Opel Insignia, men vi har kjørt personbilutgaven, det var en hyggelig opplevelse. Det er ingen ting som skulle tilsi at stasjonsvogna ikke skulle by på de samme kjøregledene.

Daglig leder Erik Ignacius ved Thrane-Steen på Grorud gleder seg selvsagt til å få også denne bilen inn i bilsalongen. Han kan bekrefte en stor interesse for bilen og han tror at denne bilen vil representere rundt 70-80 prosent av salget. Publikum er svært opptatt av stasjonsvognutgaver, og han er optimistisk når det gjelder salget av denne bilen.

Opel Insignia stasjonsvogn vil koste fra 289.900 kroner for basismodellen med en 115 hesters motor. Så kan du selv sy sammen bilen med all verdens utstyr og motorvarianter og den dyreste, en 4x4 med 220 hester med den største utstyrspakka, vil koste 642.700 kroner.

Vi kommer tilbake til Opel Insignia Sports Tourer så snart vi har kjørt bilen, men dette var litt av vårt førsteinntrykk.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.