Redd det snart smeller

Redd det snart smeller

 

Beboer i Ribstonveien på Refstad, Arne Bamer, har kontaktet politiet, men ingen gjør noe med den farlige trafikksituasojnen som oppstår i Ribstonveien i forbindelse med et langvarig anleggsarbeid.

Skrevet av:

- Jeg er redd det snart skjer en stygg ulykke her, sier Bamer.

Allerede i februar ble beboerne i Refstad haveby mellom Økernkrysset og Sinsenkrysset informert fra Viken Fjernvarme om at det ville bli lagt fjernvarmeledning gjennom strøket. En vesentlig del av strekningen går gjennom Ribstonveien. I forbindelse med gravingen som har foregått over lengere tid, ble deler av Ribstovnveien midlertidig regulert med skilt som viser gjennomkjøring forbundt, gjelder ikke kjøring til eiendommene. Likevel er det mange som tar seg friheten og bruker veien til gjennomkjøring. Veiens bredde er halvert i forbindelse med arbeidet. Det går derfor kun en bil i bredden.

- De fleste som bryter kjøreregelen skal til Eltonveien. Det er ingen snarvei for dem å kjøre Ribstonveien og det er ulovlig, sier Bamer.

Enveiskjøring

Samferdselsetaten så etter hvert problemet og satte opp skilt som viser at veien er enveiskjørt.

- En skulle dermed tro at det ikke skulle være problemer for gående gjennom veistrekningen og for de syv bolighusene som nå har utkjøring til en sterk redusert vei. Grøfta for fjernvaremeldingen tar mer enn halve kjørebanen, men likevel komemr kjørende ned bakken, på venstre side og tett inntil portåpninger, i stor fart til tross for skilting som viser innkjøring forbudt, sier Bamer.

- Hvor er politiet?

Bamer syns det er rart at ikke politiet følger opp skiltingen som samferdselsetaten har satt opp.

- Jeg spør: Er det greit at jeg kjører mot kjøreretningen i Møllergata da? Betyr ikke skiltet det samme når det står her? Jeg er sikker på at politiet kunne skrevet bøter for mange tusen kroner hvis de stod nede i krysset Åkerøveien/Ribstonveien. Men det verste er jo at det kan skje en stygg ulykke her. At det ikke allerede har skjedd kan kun skyldes lykke, mener Bamer.

Kontaktet politiet

I tillegg til ovennevnte problem er det også nå et støvproblem i Ribstonveien.


- Den gamle asfalten er fjernet og nå går biltrafikken i stor fart nedover Ribstonbakken på venstre side av kjørebanen med stor støvplage og farlige møtesituasjoner sier Bamer som har sendt brev til trafikkpolitiet.

- Jeg har for lengst fått beskjed fra politiets operasjonssentral at saken blir oversendt Stovner politidistrikt, men vet ikke hvorfor det ikke har skjedd noe. Nå forventer jeg at det blir tatt omgående tak, sier Bamer.

Akers Avis Groruddalen har ikke lykkes i å komme i kontakt med rette vedkommende hos politiet.

 

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!