Redd det snart smeller

Redd det snart smeller

 

Beboer i Ribstonveien på Refstad, Arne Bamer, har kontaktet politiet, men ingen gjør noe med den farlige trafikksituasojnen som oppstår i Ribstonveien i forbindelse med et langvarig anleggsarbeid.

Tekst:

Publisert:

- Jeg er redd det snart skjer en stygg ulykke her, sier Bamer.

Allerede i februar ble beboerne i Refstad haveby mellom Økernkrysset og Sinsenkrysset informert fra Viken Fjernvarme om at det ville bli lagt fjernvarmeledning gjennom strøket. En vesentlig del av strekningen går gjennom Ribstonveien. I forbindelse med gravingen som har foregått over lengere tid, ble deler av Ribstovnveien midlertidig regulert med skilt som viser gjennomkjøring forbundt, gjelder ikke kjøring til eiendommene. Likevel er det mange som tar seg friheten og bruker veien til gjennomkjøring. Veiens bredde er halvert i forbindelse med arbeidet. Det går derfor kun en bil i bredden.

- De fleste som bryter kjøreregelen skal til Eltonveien. Det er ingen snarvei for dem å kjøre Ribstonveien og det er ulovlig, sier Bamer.

Enveiskjøring

Samferdselsetaten så etter hvert problemet og satte opp skilt som viser at veien er enveiskjørt.

- En skulle dermed tro at det ikke skulle være problemer for gående gjennom veistrekningen og for de syv bolighusene som nå har utkjøring til en sterk redusert vei. Grøfta for fjernvaremeldingen tar mer enn halve kjørebanen, men likevel komemr kjørende ned bakken, på venstre side og tett inntil portåpninger, i stor fart til tross for skilting som viser innkjøring forbudt, sier Bamer.

- Hvor er politiet?

Bamer syns det er rart at ikke politiet følger opp skiltingen som samferdselsetaten har satt opp.

- Jeg spør: Er det greit at jeg kjører mot kjøreretningen i Møllergata da? Betyr ikke skiltet det samme når det står her? Jeg er sikker på at politiet kunne skrevet bøter for mange tusen kroner hvis de stod nede i krysset Åkerøveien/Ribstonveien. Men det verste er jo at det kan skje en stygg ulykke her. At det ikke allerede har skjedd kan kun skyldes lykke, mener Bamer.

Kontaktet politiet

I tillegg til ovennevnte problem er det også nå et støvproblem i Ribstonveien.

- Den gamle asfalten er fjernet og nå går biltrafikken i stor fart nedover Ribstonbakken på venstre side av kjørebanen med stor støvplage og farlige møtesituasjoner sier Bamer som har sendt brev til trafikkpolitiet.

- Jeg har for lengst fått beskjed fra politiets operasjonssentral at saken blir oversendt Stovner politidistrikt, men vet ikke hvorfor det ikke har skjedd noe. Nå forventer jeg at det blir tatt omgående tak, sier Bamer.

Akers Avis Groruddalen har ikke lykkes i å komme i kontakt med rette vedkommende hos politiet.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.