- Reis kollektivt om du kan

- Reis kollektivt om du kan

 

Om halvannen uke åpner alle de åtte feltene på E6 ved Furuset. Frem til da oppfordres du til å reise kollektivt eller beregne god tid.

Skrevet av:

 Tidligere i sommer ble kapasiten på E6 halvert, siden Stubberudmyra bru skulle rehabiliteres. Nå er arbeidene i sluttfasen, men det er fortsatt halvannen uke til alle de åtte feltene åpnes. 

Da Akers Avis Groruddalen kjører forbi tirsdag ettermiddag er asfaltering av veibanen i gang. Dette er en av oppgavene som gjenstår før veien kan åpnes. 

Byggeleder Roger Tollefsen forteller det har vært et krevende arbeid å rehabilitere brua, men at det ikke har oppstått noen forsinkelser underveis. 

 - Det har gått veldig bra, selvfølgelig har det vært litt småtteri innimellom. Alle har vært flinke og løsningsorienterte, forteller byggeleder Tollefsen.

 

Skiller seg ut

Stubberudmyra bru skiller seg fra alle andre bruer i landet. Den består av ikke mindre en 825 betongpæler, som bærer overbygningen.

Selve brua er 315 meter lang. Bredden er nesten 40 meter, siden E6 vanligvis har åtte felt her. Brua åpnet i 1969. 

Undersøkelser har avslørt skader på skallelementene. Foreløpig er de ikke alvorlige, men Statens vegvesen ønsket å handle før det gikk for langt.

Det er etreprenørselskapet Peab som utfører arbeidene på oppdrag fra Statens vegvesen. Denne sommeren tas det sørgående løpet, mens det nordgående løpet skal tas i skoleferien neste sommer. 

 

Forventer kø

Statens vegvesen forventer kø på strekningen neste uke.

- Arbeidene er lagt til sommeren og skoleferien for å være minst mulig til ulempe for trafikantene. Erfaringsmessig øker likevel trafikken jo nærmere vi kommer skolestart, og særlig i uke 33 vil det kunne bli en del trafikk med påfølgende køer. Derfor bør trafikanter beregne god tid frem mot åpning 22. august, oppfordrer de i en pressemelding. 

Videre oppfordrer de alle som har mulighet til å reise kollektivt fram til skolestart. 

 

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!