- Reis kollektivt om du kan

- Reis kollektivt om du kan

 

Om halvannen uke åpner alle de åtte feltene på E6 ved Furuset. Frem til da oppfordres du til å reise kollektivt eller beregne god tid.

Tekst:

Publisert:

 Tidligere i sommer ble kapasiten på E6 halvert, siden Stubberudmyra bru skulle rehabiliteres. Nå er arbeidene i sluttfasen, men det er fortsatt halvannen uke til alle de åtte feltene åpnes. 

Da Akers Avis Groruddalen kjører forbi tirsdag ettermiddag er asfaltering av veibanen i gang. Dette er en av oppgavene som gjenstår før veien kan åpnes. 

Byggeleder Roger Tollefsen forteller det har vært et krevende arbeid å rehabilitere brua, men at det ikke har oppstått noen forsinkelser underveis. 

 - Det har gått veldig bra, selvfølgelig har det vært litt småtteri innimellom. Alle har vært flinke og løsningsorienterte, forteller byggeleder Tollefsen.

 

Skiller seg ut

Stubberudmyra bru skiller seg fra alle andre bruer i landet. Den består av ikke mindre en 825 betongpæler, som bærer overbygningen.

Selve brua er 315 meter lang. Bredden er nesten 40 meter, siden E6 vanligvis har åtte felt her. Brua åpnet i 1969. 

Undersøkelser har avslørt skader på skallelementene. Foreløpig er de ikke alvorlige, men Statens vegvesen ønsket å handle før det gikk for langt.

Det er etreprenørselskapet Peab som utfører arbeidene på oppdrag fra Statens vegvesen. Denne sommeren tas det sørgående løpet, mens det nordgående løpet skal tas i skoleferien neste sommer. 

 

Forventer kø

Statens vegvesen forventer kø på strekningen neste uke.

- Arbeidene er lagt til sommeren og skoleferien for å være minst mulig til ulempe for trafikantene. Erfaringsmessig øker likevel trafikken jo nærmere vi kommer skolestart, og særlig i uke 33 vil det kunne bli en del trafikk med påfølgende køer. Derfor bør trafikanter beregne god tid frem mot åpning 22. august, oppfordrer de i en pressemelding. 

Videre oppfordrer de alle som har mulighet til å reise kollektivt fram til skolestart. 

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.