Rekordlave dødstall

Rekordlave dødstall

NEDGANG: Færre dør i trafikken sammenliknet med tidligere år. Likevel faller én trafikantgruppe utenfor statistikken.

Fram til i år har 34 færre personer mistet livet i trafikken hvis man sammenlikner med lik periode i fjor. Men nedgangen gjelder ikke for motorsyklistene.

Fra januar til og med september har 92 personer blitt drept i trafikken. Ser man på de samme månedene er dødstallet mye lavere de tre tidligere årene: 2014 (126), 2013 (134) og 2012 (113). Bare i løpet av september har 12 mennesker mistet livet, også det er en nedgang sammenliknet med de to foregående årene.

Dette er resultatet av en felles innsats fra mange aktører, samt en bred og målrettet satsing over lang tid, mener direktør Guro Ranes for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

Hun understreker at man faktisk må tilbake til årene rett etter den andre verdenskrigen for å finne tilsvarende lave dødstall.

– Jeg vil takke alle som kjører pent og ansvarlig, tar hensyn og som på andre måter bidrar til at færre enn før dør i trafikken, legger hun til.

Verst for MC-syklister

I september har det ikke vært noen dødsulykker i Oslo-trafikken, mot ett dødsfall i september 2014. Ser man sammenhengende på januar og fram til september, har tre trafikanter mistet livet i hovedstaden. Det er samme dødstall som i fjor innenfor de gjeldende ni månedende. Ranes ser med optimisme at kun fem syklister har mistet livet i trafikken, en andel som lå på 11 personer i 2014.

– Alt tyder på at flere sykler enn noensinne. Vi har fryktet at dette skulle gi utslag i ulykkestrafikken, men er glade for at statistikkene så langt viser det motsatte, sier hun.

Motorsyklister er en helt annen sak. Som enkeltgruppe ser man her ingen nedgang i dødstall. Bare i løpet av året har 20 MC-syklister mistet livet, hvor 17 av dem er menn.

Vi skal gjennomføre en dybdeanalyse av alle dødsulykkene på MC fra 2005 og fram til i dag. Kunnskap er nødvendig for å finne årsakssammenhenger og beste tiltak, sier Ranes.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!