ANNONSE

Rekordlave dødstall

Rekordlave dødstall

NEDGANG: Færre dør i trafikken sammenliknet med tidligere år. Likevel faller én trafikantgruppe utenfor statistikken.

Fram til i år har 34 færre personer mistet livet i trafikken hvis man sammenlikner med lik periode i fjor. Men nedgangen gjelder ikke for motorsyklistene.

Se bildet større

FORNØYD: Direktør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Guro Ranes. (Foto: Knut Opeide.)

Fra januar til og med september har 92 personer blitt drept i trafikken. Ser man på de samme månedene er dødstallet mye lavere de tre tidligere årene: 2014 (126), 2013 (134) og 2012 (113). Bare i løpet av september har 12 mennesker mistet livet, også det er en nedgang sammenliknet med de to foregående årene.

Dette er resultatet av en felles innsats fra mange aktører, samt en bred og målrettet satsing over lang tid, mener direktør Guro Ranes for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

Hun understreker at man faktisk må tilbake til årene rett etter den andre verdenskrigen for å finne tilsvarende lave dødstall.

– Jeg vil takke alle som kjører pent og ansvarlig, tar hensyn og som på andre måter bidrar til at færre enn før dør i trafikken, legger hun til.

Verst for MC-syklister

I september har det ikke vært noen dødsulykker i Oslo-trafikken, mot ett dødsfall i september 2014. Ser man sammenhengende på januar og fram til september, har tre trafikanter mistet livet i hovedstaden. Det er samme dødstall som i fjor innenfor de gjeldende ni månedende. Ranes ser med optimisme at kun fem syklister har mistet livet i trafikken, en andel som lå på 11 personer i 2014.

– Alt tyder på at flere sykler enn noensinne. Vi har fryktet at dette skulle gi utslag i ulykkestrafikken, men er glade for at statistikkene så langt viser det motsatte, sier hun.

Motorsyklister er en helt annen sak. Som enkeltgruppe ser man her ingen nedgang i dødstall. Bare i løpet av året har 20 MC-syklister mistet livet, hvor 17 av dem er menn.

Vi skal gjennomføre en dybdeanalyse av alle dødsulykkene på MC fra 2005 og fram til i dag. Kunnskap er nødvendig for å finne årsakssammenhenger og beste tiltak, sier Ranes.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE