Rødtvet FAU stoppet bilene

Rødtvet FAU stoppet bilene

 

I november ble en liten gutt påkjørt av en bil utenfor Kiwi ved Rødtvet skole. Denne uka har FAU-representanter stoppet biler som kjører og parkerer uforsvarlig.

Skrevet av:

- Vi vil sette fokus på trafikkfarlige situasjoner til og fra skolen.  Blant annet er det mange biler som parkerer på fotgjengerfeltet, sier Johan Olav Bjerke fra FAU på Rødtvet skole.Bilveien ved skolen er trang og uoversiktelig samtidig som det er en stor trafikk av beboere, varebiler og foreldre som skal kjøre barna til og fra skole, SFO og barnehage. Det er ikke plass i bredden til to biler om gangen. Derfor ser mange bilister seg nødt til å bruke fortauet. Mange parkerer ulovlig, og i løpet av den første aksjonsdagen observerte FAU-representantene 20-25 biler som parkerte på fotgjengerfeltet. Frykter flere ulykker- Vi har tatt opp saken med politiet og samferdselsetaten. Vi håper å få gjort noe som trygger skoleveien. Vi opplever trafikkfarlige situasjoner daglig. - I november ble en liten gutt kjørt ned mellom skolen og Kiwi-butikken, forteller Bjerke.Heldigvis gikk det bra med gutten, men FAU frykter at det kan skje flere ulykker i fremtiden hvis ikke noe gjøres. Under aksjonsuka stoppet FAU-representantene bilister som parkerte uforsvarlig og delte ut foldere med informasjon om hvordan bilister kan gi barna en tryggere skolevei. FAU oppfordrer blant annet til å parkere et stykke unna skolen, respektere fartsgrensa og skolepatruljen og vise særlig forsiktighet ved rygging.Vil ha trafikkpoliti- Vi håper å sette fokus på problemet og fortelle bilister det de gjør er farlig for egne og andres barn. Folk vi har stoppet skjønner stort sett problemet og mange synes det er greit at vi gjør dem oppmerksomme på det, sier Bjerke. For å løse noe av problemet ønsker FAU å sette opp parkering forbudt-skilt langs den delen av veien som går langs skolen. De ønsker også å flytte varemottaket til Kiwi-butikken etter som denne ligger rett ved fotgjengerfeltet. Samtidig jobber de med å få skolen til å søke om å få hjelp fra samferdselsetatens prosjekt Mobility Oslo for å lage en oversikt over trafikksituasjonen ved skolen og identifisere hva som skal til for å løse situasjonen.- Vi ønsker også at trafikkpolitiet kommer med på banen. De var her ofte før, noe som virker preventivt. De har også anledning til å gi ut bøter, som er noe folk bryr seg om, sier Bjerke.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!