ANNONSE

Rødtvet FAU stoppet bilene

Rødtvet FAU stoppet bilene

 

I november ble en liten gutt påkjørt av en bil utenfor Kiwi ved Rødtvet skole. Denne uka har FAU-representanter stoppet biler som kjører og parkerer uforsvarlig.

Tekst:

Publisert:

- Vi vil sette fokus på trafikkfarlige situasjoner til og fra skolen.  Blant annet er det mange biler som parkerer på fotgjengerfeltet, sier Johan Olav Bjerke fra FAU på Rødtvet skole.Bilveien ved skolen er trang og uoversiktelig samtidig som det er en stor trafikk av beboere, varebiler og foreldre som skal kjøre barna til og fra skole, SFO og barnehage. Det er ikke plass i bredden til to biler om gangen. Derfor ser mange bilister seg nødt til å bruke fortauet. Mange parkerer ulovlig, og i løpet av den første aksjonsdagen observerte FAU-representantene 20-25 biler som parkerte på fotgjengerfeltet. Frykter flere ulykker- Vi har tatt opp saken med politiet og samferdselsetaten. Vi håper å få gjort noe som trygger skoleveien. Vi opplever trafikkfarlige situasjoner daglig. - I november ble en liten gutt kjørt ned mellom skolen og Kiwi-butikken, forteller Bjerke.Heldigvis gikk det bra med gutten, men FAU frykter at det kan skje flere ulykker i fremtiden hvis ikke noe gjøres. Under aksjonsuka stoppet FAU-representantene bilister som parkerte uforsvarlig og delte ut foldere med informasjon om hvordan bilister kan gi barna en tryggere skolevei. FAU oppfordrer blant annet til å parkere et stykke unna skolen, respektere fartsgrensa og skolepatruljen og vise særlig forsiktighet ved rygging.Vil ha trafikkpoliti- Vi håper å sette fokus på problemet og fortelle bilister det de gjør er farlig for egne og andres barn. Folk vi har stoppet skjønner stort sett problemet og mange synes det er greit at vi gjør dem oppmerksomme på det, sier Bjerke. For å løse noe av problemet ønsker FAU å sette opp parkering forbudt-skilt langs den delen av veien som går langs skolen. De ønsker også å flytte varemottaket til Kiwi-butikken etter som denne ligger rett ved fotgjengerfeltet. Samtidig jobber de med å få skolen til å søke om å få hjelp fra samferdselsetatens prosjekt Mobility Oslo for å lage en oversikt over trafikksituasjonen ved skolen og identifisere hva som skal til for å løse situasjonen.- Vi ønsker også at trafikkpolitiet kommer med på banen. De var her ofte før, noe som virker preventivt. De har også anledning til å gi ut bøter, som er noe folk bryr seg om, sier Bjerke.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE