ANNONSE

Saftige bøter til sløve skrapere

Saftige bøter til sløve skrapere

 

Sløver du med å skrape bilruta fordi du har dårlig tid kan du i verste fall miste lappen. Politiet slår hardt ned på sløve skrapere.

Tekst:

Publisert:

Stovner-politiet vil dele ut kraftige bøter til bilister som ikke skraper bort all isen på ruta. I verste fall mister du førerkortet.

Bilførere med altfor dårlig tid risikerer bøter på minst 2.000 kroner dersom ikke frontruta, siderutene foran og bakruta er skrapt skikkelig. Rutene skal ifølge politiet være helt fri for is for at man skal unngå å bli bøtelagt.

- Hvis man skraper halve ruta foran og tror det er nok, kan man belage seg på å kjøre kollektivt en god stund fremover, sier politiførstebetjent Roy Cato Einarsen ved forebyggende avsnitt.

Nylig fikk en dame i Nord-Norge bot på 5000 kroner og inndratt førerkort. Hun hadde bare skrapt et lite hull i islaget på frontruta.

Politiet har aksjoner ved skolene i Groruddalen, og de sjekker ofte om isskrapingen er gjort ordentlig. Iblant deler Stovner-politiet ut isskraper til dem som trenger det.

Politiet oppfordrer bilister til å sette av noen ekstra minutter om morgenen til å gjøre klar bilen.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE