Samferdselsministeren på Økern

Samferdselsministeren på Økern

 

Økt trafikksikkerhet, bedre trafikkavvikling og reduksjon av miljøulemper som støy og forurensing er målene for prosjektet Ring 3 Ulven-Sinsen. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) mener prosjektet er et flott eksempel på hva man får til om alle drar i samme retning.

- Det er fantastisk å kunne presentere et så offensivt sam-ferdselsbudsjett i sitt rette miljø. Her bygges det tunneler, bedre lokal-veier og Økern utvikles til et knutepunkt, sier sam-ferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Beregnet kostnad på prosjektet er 3,5 milliarder kroner. Det finansieres med kommunale og statlige. I tillegg til bompenger og midler fra Oslopakke 3.

To tunneler

I statsbudsjettet for 2011 er det foreslått 535 millioner kroner til prosjektet hvor 325 millioner skal komme fra bompenger.

Prosjektet er nå inne i sin mest aktive og krevende fase. Hittil er det bygd et nytt lokalveisystem, som pr. dags dato fungerer som hovedveisystem. I tillegg er byggingen av Økern t-banestasjon, og sprengingen av Lørentunnelen fra Økern til Sinsen godt i gang. Her forventer man å se lyset i andre ende av tunnelen på vårparten.

I tillegg er man i gang med å bygge Økerntunnelen. Mens Lørentunnelen sprenges ut i fjell, skal Økerntunnelen støpes i betong.

Helt i rute

Prosjektleder Mari Barstad synes det er stas at Kleppa presenterte samferdselsbudsjettet i deres lokaler på Økern.

- Det er selvfølgelig gøy å vise fram hva vi holder på med til henne, sier Barstad.

Videre forteller hun at prosjektet er i rute, og at planene gå som forventa. Hun forteller også om stor interesse for prosjektet. Da det ble arrangert åpen dag for prosjektet tidligere i høst, var det mange nysgjerrige innbyggere som møtte opp.

- Folk sto én time i kø for å komme inn i tunnelen, sier hun.

 

Engasjement

- Hvordan har reaksjonene vært etter at dere la om hovedveinettet i sommer?

- Det gikk greit å legge om. Det har gradvis gått seg til, sier Barstad og fortsetter:

- Nå holder vi også for fullt på med perrongene og trappene på Økern  t-banestasjon. Den blir kjempefin.

Hun er ikke i tvil om at Økern vil være et totalt forandret området når prosjektet er ferdig i 2013. Selv om hun jobber med prosjektet daglig har hun vanskelig for å forestille seg hvordan området da vil se ut.

- Nå begynner vi imidlertid å se konturene. I stedet for å rive ned, er vi nå inne i en fase hvor vi bygger opp, sier hun.

Tog og sykkel

Selv om samferdselsbudsjettet ble presentert på Økern, hadde ikke Kleppa noen store nyheter sett med Groruddals-øyne.

Osloprosjektet, som innebærer fornyelse av jernbanen, er imidlertid verdt å nevne. Regjeringen ønsker å sette av 557 millioner kroner til dette neste år. Dette prosjektet startet opp i 2009. I tillegg til tiltak i Oslofjordtunnelen, ligger også hovedbanen (strekningen Oslo S - Lillestrøm) inne i dette prosjektet.

Det settes også av midler til å bygge en gang- og sykkelvei langs Østre Aker vei fra Grorud til Lørenskog.

 

Siste nytt i Motor

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

 
Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

 
Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

 
Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Fossumveien stenges i 3 uker

Fossumveien stenges

 • trafikk

De tre første ukene i august vil Fossumveien stenges helt fra rundkjøringen mot Østre Aker vei og opp til rundkjøringen knyttet til Fjellstuveien.

Uvanlig høye dødstall

Trafikken i juli måned:

Uvanlig høye dødstall

 • trafikk

Én av tre dødsulykker skjer om sommeren. Likevel er det uvanlig at hele seks trafikanter mistet livet bare i løpet av juli-månedens fire første dager. En av ulykkene skjedde på Gjelleråsen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!