Samferdselsministeren på Økern

Samferdselsministeren på Økern

 

Økt trafikksikkerhet, bedre trafikkavvikling og reduksjon av miljøulemper som støy og forurensing er målene for prosjektet Ring 3 Ulven-Sinsen. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) mener prosjektet er et flott eksempel på hva man får til om alle drar i samme retning.

Skrevet av:

- Det er fantastisk å kunne presentere et så offensivt sam-ferdselsbudsjett i sitt rette miljø. Her bygges det tunneler, bedre lokal-veier og Økern utvikles til et knutepunkt, sier sam-ferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Beregnet kostnad på prosjektet er 3,5 milliarder kroner. Det finansieres med kommunale og statlige. I tillegg til bompenger og midler fra Oslopakke 3.

To tunneler

I statsbudsjettet for 2011 er det foreslått 535 millioner kroner til prosjektet hvor 325 millioner skal komme fra bompenger.


Prosjektet er nå inne i sin mest aktive og krevende fase. Hittil er det bygd et nytt lokalveisystem, som pr. dags dato fungerer som hovedveisystem. I tillegg er byggingen av Økern t-banestasjon, og sprengingen av Lørentunnelen fra Økern til Sinsen godt i gang. Her forventer man å se lyset i andre ende av tunnelen på vårparten.

I tillegg er man i gang med å bygge Økerntunnelen. Mens Lørentunnelen sprenges ut i fjell, skal Økerntunnelen støpes i betong.


Helt i rute

Prosjektleder Mari Barstad synes det er stas at Kleppa presenterte samferdselsbudsjettet i deres lokaler på Økern.


- Det er selvfølgelig gøy å vise fram hva vi holder på med til henne, sier Barstad.

Videre forteller hun at prosjektet er i rute, og at planene gå som forventa. Hun forteller også om stor interesse for prosjektet. Da det ble arrangert åpen dag for prosjektet tidligere i høst, var det mange nysgjerrige innbyggere som møtte opp.

- Folk sto én time i kø for å komme inn i tunnelen, sier hun.

 

Engasjement

- Hvordan har reaksjonene vært etter at dere la om hovedveinettet i sommer?

- Det gikk greit å legge om. Det har gradvis gått seg til, sier Barstad og fortsetter:

- Nå holder vi også for fullt på med perrongene og trappene på Økern  t-banestasjon. Den blir kjempefin.

Hun er ikke i tvil om at Økern vil være et totalt forandret området når prosjektet er ferdig i 2013. Selv om hun jobber med prosjektet daglig har hun vanskelig for å forestille seg hvordan området da vil se ut.

- Nå begynner vi imidlertid å se konturene. I stedet for å rive ned, er vi nå inne i en fase hvor vi bygger opp, sier hun.

Tog og sykkel

Selv om samferdselsbudsjettet ble presentert på Økern, hadde ikke Kleppa noen store nyheter sett med Groruddals-øyne.

Osloprosjektet, som innebærer fornyelse av jernbanen, er imidlertid verdt å nevne. Regjeringen ønsker å sette av 557 millioner kroner til dette neste år. Dette prosjektet startet opp i 2009. I tillegg til tiltak i Oslofjordtunnelen, ligger også hovedbanen (strekningen Oslo S - Lillestrøm) inne i dette prosjektet.

Det settes også av midler til å bygge en gang- og sykkelvei langs Østre Aker vei fra Grorud til Lørenskog.

 

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!