ANNONSE

Samferdselsministeren på Økern

Samferdselsministeren på Økern

 

Økt trafikksikkerhet, bedre trafikkavvikling og reduksjon av miljøulemper som støy og forurensing er målene for prosjektet Ring 3 Ulven-Sinsen. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) mener prosjektet er et flott eksempel på hva man får til om alle drar i samme retning.

Tekst:

Publisert:

- Det er fantastisk å kunne presentere et så offensivt sam-ferdselsbudsjett i sitt rette miljø. Her bygges det tunneler, bedre lokal-veier og Økern utvikles til et knutepunkt, sier sam-ferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Beregnet kostnad på prosjektet er 3,5 milliarder kroner. Det finansieres med kommunale og statlige. I tillegg til bompenger og midler fra Oslopakke 3.

To tunneler

I statsbudsjettet for 2011 er det foreslått 535 millioner kroner til prosjektet hvor 325 millioner skal komme fra bompenger.

Prosjektet er nå inne i sin mest aktive og krevende fase. Hittil er det bygd et nytt lokalveisystem, som pr. dags dato fungerer som hovedveisystem. I tillegg er byggingen av Økern t-banestasjon, og sprengingen av Lørentunnelen fra Økern til Sinsen godt i gang. Her forventer man å se lyset i andre ende av tunnelen på vårparten.

I tillegg er man i gang med å bygge Økerntunnelen. Mens Lørentunnelen sprenges ut i fjell, skal Økerntunnelen støpes i betong.

Helt i rute

Prosjektleder Mari Barstad synes det er stas at Kleppa presenterte samferdselsbudsjettet i deres lokaler på Økern.

- Det er selvfølgelig gøy å vise fram hva vi holder på med til henne, sier Barstad.

Videre forteller hun at prosjektet er i rute, og at planene gå som forventa. Hun forteller også om stor interesse for prosjektet. Da det ble arrangert åpen dag for prosjektet tidligere i høst, var det mange nysgjerrige innbyggere som møtte opp.

- Folk sto én time i kø for å komme inn i tunnelen, sier hun.

 

Engasjement

- Hvordan har reaksjonene vært etter at dere la om hovedveinettet i sommer?

- Det gikk greit å legge om. Det har gradvis gått seg til, sier Barstad og fortsetter:

- Nå holder vi også for fullt på med perrongene og trappene på Økern  t-banestasjon. Den blir kjempefin.

Hun er ikke i tvil om at Økern vil være et totalt forandret området når prosjektet er ferdig i 2013. Selv om hun jobber med prosjektet daglig har hun vanskelig for å forestille seg hvordan området da vil se ut.

- Nå begynner vi imidlertid å se konturene. I stedet for å rive ned, er vi nå inne i en fase hvor vi bygger opp, sier hun.

Tog og sykkel

Selv om samferdselsbudsjettet ble presentert på Økern, hadde ikke Kleppa noen store nyheter sett med Groruddals-øyne.

Osloprosjektet, som innebærer fornyelse av jernbanen, er imidlertid verdt å nevne. Regjeringen ønsker å sette av 557 millioner kroner til dette neste år. Dette prosjektet startet opp i 2009. I tillegg til tiltak i Oslofjordtunnelen, ligger også hovedbanen (strekningen Oslo S - Lillestrøm) inne i dette prosjektet.

Det settes også av midler til å bygge en gang- og sykkelvei langs Østre Aker vei fra Grorud til Lørenskog.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE