ANNONSE

Seniorkurs for bilister kan redde liv

Seniorkurs for bilister kan redde liv

VIKTIGE KURS: Kjell Jarslett, rådgiver trafikksikkerhet (t. v) og Morten Fransrud, fagsjef NAF Trafikktrening ved ved Norges Automobil-Forbund, har sentralt utarbeidet kurs for seniorbilister som avholdes ved lokalavdelinger over hele landet. For Oslo & Omegns del finner det sted i NAF sine lokaler i Haslevangen.

NAF har tatt konsekvensene av at de som har passert 55 ikke lenger har de samme føreregenskapene som tidligere. Derfor tilbyr de kurs for seniortrafikanter. Et kurs som kanskje kan redde nettopp ditt liv.

Tekst:

Publisert:

Det er nok mange som ikke liker å høre at man ikke lenger har de samme egenskapene som bilist som tidligere, spesielt ikke når man har rundet de 60. Men det som er viktig er å forstå hvorfor egenskapene ikke lenger er hva de var. Det er ikke deg som person og sjåfør det er noe galt med, men når man passerer de 50 er ikke kroppens funksjoner lenger de samme - og nettopp der ligger risikoen.

Ugjenkallelig faktum

Ingen setter pris på å høre at man blir eldre og at kroppen endres. Ingen liker å høre at man ikke er like sikker i trafikken som tidligere, spesielt når man har kjørt bil i årevis uten skader og alltid har vært hensynsfull i trafikken. Men tenk over det. Bruker du for eksempel lesebriller? Det er et klart tegn på at noe er i ferd med å skje med kroppen din, sier Kjell Jarslett, rådgiver trafikksikkerhet ved Norges Automobil-Forbund (NAF).

– Det er samtidig et tegn på at kjøremåten du har brukt med hell i mange år kanskje bør endres for at du skal kunne kjøre like trygt fremover. Det er et ugjenkallelig faktum at risikoen for å skades og bli drept i trafikken øker for de bilistene og trafikantene som er på vei inn i 60-åra. Blant annet mister du rundt halvparten av din evne til å se i mørket siden du var i 20-årene!

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE