Siw vant en Mini

Siw vant en Mini

 

Av tre tusen solgte lodd var det Stovner-beboeren Siw Hildengs lodd som sikret vinnerpremien i Strømmen Motormuseums lotteri, en british racing green Mini 1000 fra 1969.

Skrevet av:

Da bilgale Siw Hildeng fra Stovner dro med venninnen Anita Arvesen til AmCar- og veteranbilmessa i Letohallen i Eidsvoll i vår, falt hun pladask for en grønn 1969-modell Mini 1000 som Motormuseet loddet ut.

- Da kjøpte jeg to lodd, men siden jeg aldri har vunnet noe i hele mitt liv regnet jeg ikke med å vinne noe, så det gikk litt i glemmeboka, sier Siw.

Så en uke før hennes 40-årsdag ringte Motormuseet opp for å gratulere vinneren.

- Da de ringte tenkte jeg, er det mulig? Jeg var helt i hundre den helga og løp inn til venninna mi for å fortelle at jeg hadde vunnet. Det var utrolig gøy. Jeg elsker gamle biler, sier Siw Hildeng.

Det første Hildeng gjorde etter å ha fått overlevert bilen var å ta en prøvetur.

- Jeg rakk heldigvis en prøvekjøring før snøen dalte ned.

- Bilen ble brukt om vinteren før, men på grunn av salt og rust ønsker jeg å la den stå i garasjen. Jeg må jo bevare den, for den er helt original og veldig sjelden, sier Siw.

Med Sparebanken

Tidligere museumsbestyrer Gunnar Høgenhaug synes det er morsomt at en fra Stovner vant bilen. Sammen med Elin Stjernesund fra Strømmen Sparebank overrakte han bilen til den nye heldige vinneren.

- Det er litt spesielt, for Siw er faktisk den andre fra Stovner som har vunnet bil fra oss. Alt i alt har vi hatt tre slike konkurranser, sier Høgenhaug.

Tidligere overlevde Motormuseet på inntekter fra spilleautomater, men etter at myndighetene satte foten ned gikk museet inn i en økonomisk krise.

- Da begynte vi med lotteri, og fikk det til å gå rundt så vidt det var. Bilen som gis bort er finansiert av Strømmen Sparebank, sier Høgenhaug.

Motormuseet stengt for godt

Etter 14 års drift lukket Motormuseet dørene 1. juli. Årsaken er at deler av kjøpesentret skal bygges om.

- Men stiftelsen lever videre og vi leter etter andre lokaler, sier Gunnar Høgenhaug.

 

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!