ANNONSE

Siw vant en Mini

Siw vant en Mini

 

Av tre tusen solgte lodd var det Stovner-beboeren Siw Hildengs lodd som sikret vinnerpremien i Strømmen Motormuseums lotteri, en british racing green Mini 1000 fra 1969.

Tekst:

Publisert:

Da bilgale Siw Hildeng fra Stovner dro med venninnen Anita Arvesen til AmCar- og veteranbilmessa i Letohallen i Eidsvoll i vår, falt hun pladask for en grønn 1969-modell Mini 1000 som Motormuseet loddet ut.

- Da kjøpte jeg to lodd, men siden jeg aldri har vunnet noe i hele mitt liv regnet jeg ikke med å vinne noe, så det gikk litt i glemmeboka, sier Siw.

Så en uke før hennes 40-årsdag ringte Motormuseet opp for å gratulere vinneren.

- Da de ringte tenkte jeg, er det mulig? Jeg var helt i hundre den helga og løp inn til venninna mi for å fortelle at jeg hadde vunnet. Det var utrolig gøy. Jeg elsker gamle biler, sier Siw Hildeng.

Det første Hildeng gjorde etter å ha fått overlevert bilen var å ta en prøvetur.

- Jeg rakk heldigvis en prøvekjøring før snøen dalte ned.

- Bilen ble brukt om vinteren før, men på grunn av salt og rust ønsker jeg å la den stå i garasjen. Jeg må jo bevare den, for den er helt original og veldig sjelden, sier Siw.

Med Sparebanken

Tidligere museumsbestyrer Gunnar Høgenhaug synes det er morsomt at en fra Stovner vant bilen. Sammen med Elin Stjernesund fra Strømmen Sparebank overrakte han bilen til den nye heldige vinneren.

- Det er litt spesielt, for Siw er faktisk den andre fra Stovner som har vunnet bil fra oss. Alt i alt har vi hatt tre slike konkurranser, sier Høgenhaug.

Tidligere overlevde Motormuseet på inntekter fra spilleautomater, men etter at myndighetene satte foten ned gikk museet inn i en økonomisk krise.

- Da begynte vi med lotteri, og fikk det til å gå rundt så vidt det var. Bilen som gis bort er finansiert av Strømmen Sparebank, sier Høgenhaug.

Motormuseet stengt for godt

Etter 14 års drift lukket Motormuseet dørene 1. juli. Årsaken er at deler av kjøpesentret skal bygges om.

- Men stiftelsen lever videre og vi leter etter andre lokaler, sier Gunnar Høgenhaug.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE