- Skoleveien skal sikres

- Skoleveien skal sikres

 

Det lover samferdsels- byråd Peter N. Myhre (Frp) etter en befaring med bekymrede beboere, foreldre og Løren skoles rektor i Skogvollveien på Risløkka, hvor han ble orientert om daglige, trafikkfarlige situasjoner.

Tekst:

Publisert:

-  Dette skal vi gjøre noe med, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre etter å ha hørt foreldre og beboere fortelle om den trafikkfarlige situasjonen i området rundt krysset Skogvollveien-Økernveien.

Etter at Løren skole flyttet inn i nye lokaler ved Økern Torgvei i 2005 spaserer flere hundre av skolens knappe 500 elever oppover Skogvollveien mot Økernveien hver morgen, og samme strekning hjem hver ettermiddag.

Siste strekningen av Skogvollveien er svært uoversiktlig med næringsvirksomhet på den ene siden av veien, biler parkert på den andre og et nesten ikke-eksisterende fortau. Møtes biler i veien, så må en av disse kjøre opp på fortauet.

FAU-leder Liv Sandvik forteller at foreldrene ved Løren skole er bekymret for barnas sikkerhet.

- Her bør det komme strakstiltak.

Uoversiktlig

Befaringen fant sted klokka ni. Skogvollvei-beboer og lokalpolitiker i Bjerke Bydel, Asmund Davidsen, forteller at trafikkbildet har roet seg noe etter morgenrushet mellom åtte og halv ni.

- Da er trafikkbildet preget av flokker med skoleelever på vei til sin første skoletime for dagen og bilister på vei til jobb, forklarer han.

Rikke Komissar er en annen av Skogvollveiens beboere som har engasjert seg i saken. Hun har selv et barn som skal begynne på Løren skole til høsten. Slik situasjonen er nå, vil hun ikke la barnet gå til skolen.

- Jeg vil ikke la barnet mitt gå opp her. Jeg er redd for at det kommer til å skje noe.

Forverret

Rektor ved Løren skole, Gro Høyvik, engasjerer seg også i saken for å sikre elevenes skolevei.

- Bare siden vi flyttet inn i de nye lokalene i 2005 har situasjonen endret seg, sier Høyvik.

Hun tenker blant annet på et boligkompleks på andre siden av veien som tas i bruk i disse dager. I tillegg bygges det flere andre nye boligkomplekser i området.

Rektor understreker at de har sendt ut en forespørsel til alle skolens foreldre hvor de kan komme med innspill til hvordan skoleveien kan bli tryggere. Men hun legger til at skolen også trenger hjelp fra myndighetene.

- Det å sende en seksåring ut i det trafikkbildet vi har her, er å forvente for mye av en seksåring, sier hun.

Strakstiltak

Under befaringen presenterte FAU og beboerne forslag til strakstiltak for samferdselsbyråden. De foreslår gangfelt, tydeligere markering av fortau, at innkjøringen til næringsvirksomheten på den ene siden av veien flyttes og at det blir parkeringsregulering.

Selv om Myhre beroliget med at det vil bli utført tiltak på skoleveien er han ikke sikker på at forslaget fra FAU og beboerne, er det mest hensiktsmessige.

- Det er et godt innspill fra FAU, men jeg er ikke sikker på hvilken oppskrift vi bør bruke for å bedre trafikksituasjonen her.

Blant annet punktet om et gangfelt er han skeptisk til.

- Gangfelt kan gi falsk trygghet for barn. I Oslo har det blitt fjernet gangfelt de siste årene, så jeg er ikke sikker på at det er rette løsningen.

Beboerne mener imidlertid et gangfelt vil gjøre veien tryggere for barna, og de er glade for at Myhre sier han vil gjøre noe med situasjonen.

- Vi ser at vi har et kjempeproblem. Det kan ikke fortsette, for her oppstår det livsfarlige situasjoner, sier trafikkansvarlig i FAU, Roar Thommassen.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.