- Skoleveien skal sikres

- Skoleveien skal sikres

 

Det lover samferdsels- byråd Peter N. Myhre (Frp) etter en befaring med bekymrede beboere, foreldre og Løren skoles rektor i Skogvollveien på Risløkka, hvor han ble orientert om daglige, trafikkfarlige situasjoner.

Skrevet av:

-  Dette skal vi gjøre noe med, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre etter å ha hørt foreldre og beboere fortelle om den trafikkfarlige situasjonen i området rundt krysset Skogvollveien-Økernveien.

Etter at Løren skole flyttet inn i nye lokaler ved Økern Torgvei i 2005 spaserer flere hundre av skolens knappe 500 elever oppover Skogvollveien mot Økernveien hver morgen, og samme strekning hjem hver ettermiddag.

Siste strekningen av Skogvollveien er svært uoversiktlig med næringsvirksomhet på den ene siden av veien, biler parkert på den andre og et nesten ikke-eksisterende fortau. Møtes biler i veien, så må en av disse kjøre opp på fortauet.

FAU-leder Liv Sandvik forteller at foreldrene ved Løren skole er bekymret for barnas sikkerhet.

- Her bør det komme strakstiltak.

Uoversiktlig

Befaringen fant sted klokka ni. Skogvollvei-beboer og lokalpolitiker i Bjerke Bydel, Asmund Davidsen, forteller at trafikkbildet har roet seg noe etter morgenrushet mellom åtte og halv ni.

- Da er trafikkbildet preget av flokker med skoleelever på vei til sin første skoletime for dagen og bilister på vei til jobb, forklarer han.

Rikke Komissar er en annen av Skogvollveiens beboere som har engasjert seg i saken. Hun har selv et barn som skal begynne på Løren skole til høsten. Slik situasjonen er nå, vil hun ikke la barnet gå til skolen.

- Jeg vil ikke la barnet mitt gå opp her. Jeg er redd for at det kommer til å skje noe.

Forverret

Rektor ved Løren skole, Gro Høyvik, engasjerer seg også i saken for å sikre elevenes skolevei.

- Bare siden vi flyttet inn i de nye lokalene i 2005 har situasjonen endret seg, sier Høyvik.

Hun tenker blant annet på et boligkompleks på andre siden av veien som tas i bruk i disse dager. I tillegg bygges det flere andre nye boligkomplekser i området.

Rektor understreker at de har sendt ut en forespørsel til alle skolens foreldre hvor de kan komme med innspill til hvordan skoleveien kan bli tryggere. Men hun legger til at skolen også trenger hjelp fra myndighetene.

- Det å sende en seksåring ut i det trafikkbildet vi har her, er å forvente for mye av en seksåring, sier hun.

Strakstiltak

Under befaringen presenterte FAU og beboerne forslag til strakstiltak for samferdselsbyråden. De foreslår gangfelt, tydeligere markering av fortau, at innkjøringen til næringsvirksomheten på den ene siden av veien flyttes og at det blir parkeringsregulering.

Selv om Myhre beroliget med at det vil bli utført tiltak på skoleveien er han ikke sikker på at forslaget fra FAU og beboerne, er det mest hensiktsmessige.

- Det er et godt innspill fra FAU, men jeg er ikke sikker på hvilken oppskrift vi bør bruke for å bedre trafikksituasjonen her.

Blant annet punktet om et gangfelt er han skeptisk til.

- Gangfelt kan gi falsk trygghet for barn. I Oslo har det blitt fjernet gangfelt de siste årene, så jeg er ikke sikker på at det er rette løsningen.

Beboerne mener imidlertid et gangfelt vil gjøre veien tryggere for barna, og de er glade for at Myhre sier han vil gjøre noe med situasjonen.

- Vi ser at vi har et kjempeproblem. Det kan ikke fortsette, for her oppstår det livsfarlige situasjoner, sier trafikkansvarlig i FAU, Roar Thommassen.

 

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!