Snart tid for å bytte slitte dekk

Snart tid for å bytte slitte dekk

 

Det ser ut til at våren kommer ekstra tidlig i år. Noen har allerede tatt sjansen på at vinteren er over for denne gang og byttet til sommerdekk. Men det store dekkskiftet kommer nok allikevel rett over påske.

På en snartur innom Haugenstua Dekkservice treffer vi Håvard Kolby som kan fortelle at de er godt forberedt til å ta imot kunder som skal skifte til sommerdekk.

De nye sommerdekkene er allerede på plass,  og de kjører nå et «før sesongs tilbud» fram til påske. Tiden er med andre ord inne for å gjøre et godt dekk-kjøp. Samme gode tilbud gjelder for aluminiumsfelger.

Når det gjelder felger har Haugenstua Dekkservice tatt inn et stort parti aluminiumsfelger. Det er blitt sånn at de gamle stålfelgene liksom har gått av moten. For folk flest er det aluminiumsfelger som er «inn».

Er du i tvil om de brukte sommerdekkene dine holder en sesong til? Er tvilen sterk så er det et godt råd å skifte dem. Ellers har Haugenstua Dekkservice en ordning der de sjekker dekkene dine gratis. Slitte dekk er en stor fare, ikke bare for en selv, men også for andre som ferdes på veien. Dekk er nemlig en svært viktig trafikksikkerhetsfaktor. Nå er det ikke bare selve mønstret som bør sjekkes, men hele dekket. Det kan være en skade på dekket som gjør det høyst usikkert å bruke. Gode dekk er en billig forsikring.

Mange velger også fortsatt å kjøre på sine piggfrie dekk i sommerhalvåret. Her skal en være klar over at det fortsatt er mønsterdybden på 3 millimeter som gjelder, og ikke 1,6 millimeter som på ordinære sommerdekk. Kjekt å vite om en skulle komme i kontroll.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.