Sølvbilen som ble gull verdt

Sølvbilen som ble gull verdt

HELT GULL: Per Rønnings Tesla ble kjendis over natta så fort den ble sølvfoliert. Det har vist seg å være gull verdt.

Per Rønning er ikke alene om å kjøre rundt i den nyeste Tesla Model S, men trolig er han den eneste i Norge som har fått bilen foliert i sølvfarge.

Skrevet av:

Oppdatert:
13.03.2016 kl 17:13

En kjendisbil, det er den blitt. Stolt bileier Per er vant til at folk tar bilde av bilen hans.

- Alle jeg møter er så blide og positive. De stopper, hilser, vinker og tuter. Folk kan henge ut av bilvinduet og ta video. Jeg har opplevd mye morsomt, smiler Per.

Den mest spesielle episoden skjedde i sommer på ferie med datteren i Geiranger.

- Vi stoppet selvsagt ved flere av utsiktspostene for å ta bilder, slik som alle andre. Jeg er selv glad i å ta bilder. Men så kom det en buss med japanere utstyrt med selvfiestenger og kameraer. De var også glade i å ta bilder, men glemte utsikten da de så bilen. Det knitret og blinket i kameraer, og minnet mest om en nyttårsfeiring. Vi sto bare i bakgrunnen og ville ikke gå bort til bilen før de var borte. Det ble altfor mye, ler Per.

Først og fremst er det en veldig morsom bil å kjøre. Den går som en rakett og har toppfart på 250 km/t, men akselerasjonen går fra 0 til 100 på bare litt over tre sekunder. Det føles som å få et spark bak.

Reklamestunt

Han driver bilforretningen «Pers bil» som har tilhold i Groruddalen. Hver dag kan den sølvfolierte Teslaen med firehjulsstrekk og syv seter - som knapt er ett år gammelt - ses langs Østre Aker vei utenfor bilbutikken. Og folk vet at den ikke er feilparkert. På sidene er logoen hans godt synlig. Bak står det: Vi kjøper innbyttebilen din!

- Det er det sprøeste reklamestuntet jeg har gjort. Jeg angrer ikke. Den leverer hver dag.

Bilentusiasten bor på Oppsal, men stortrives med å ha Groruddalen som arbeidssted.

- Groruddalen er et spennende område å drive bilbutikk i. Noe av forretningen er basert på å kjøpe biler i Groruddalen, Oslo og Østlandet, og så selge de til kunder vi har over hele landet. Det har vi levd av i mange år. Noe nytt vi driver med nå er å opparbeide et innbyttebilregister for kunder som ikke er helt fornøyde med innbyttetilbudene de får av bilforhandlere. Da kan man registrere bilen i dette registeret for å oppnå høyere pris.

Trofast fører

Per har selv hatt mange titalls biler, men har vært trofast og god mot alle sammen.

- Vil det være vanskelig å gi slipp på Teslaen?

- Ja, veldig. På et eller annet tidspunkt må jeg jo gjøre det, men jeg følger jo med i markedet hvordan de holder seg blant annet i pris.

Interessen for bil kom ikke ut av det blå. Allerede som 15-åring kjøpte og solgte Per biler hjemme på gårdsplassen i oppvekstbygda Tynset, selvsagt etter at han hadde fikset og trikset litt under bilpansrene. Deretter bar det videre til militæret. Etter at tjenestetiden var over, hentet han den siste kofferten fra Tynset i Nord-Østerdalen og plantet beina i Oslo for godt.

- Da begynte jeg å selge biler og var vel rundt 21 år gammel. Senere har interessen for bil blitt til en jobb.

Trives i øst

Til tross for at han er blitt en ekte østkantgutt i Oslo, vil Østerdalen alltid ligge hans hjerte nærmest.

- I gamle dager var Tynset mest kjent for å være veldig kaldt og at det ikke var vinmonopol der. På nyhetene en gang lurte noen på hva man skulle med et pol på Tynset. Svaret var jo at det var der man skulle kjøpe brennevin, ler han.

Polet kom etter hvert på plass. I dag er stedet mest kjent for å stå bak Santa Kristina - spekeskinken i verdensklasse. Ja, så kjent er den blitt at den ferske skinkefestivalen braker løs i mai. Da skal Per sette seg bak Tesla-rattet og sette kursen nordover.

- Jeg skal selvsagt dit, og jeg oppfordrer alle andre til å ta turen til Tynset og festivalen for å oppleve god lokalmat-tradisjon, avslutter han med et smil.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Nå skal Per
også selge elsykler

 • Elsykkel

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

 
Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

 • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

 • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!