Sparker i gang årets båtsesong

Årets store båtutstilling er godt i gang og vil være åpen i tre dager til. Årets båtutstilling i Varemessen på Lillestrøm føyer seg pent inn i rekken av en stilig, spennende og flott utstilling. Årets båtmesse kom tidlig på året og representerer på mange måter starten på årets båtsesong.

Skrevet av:

Rundt 700 båter i prisklasser fra  3.000 kroner og opptil 6 millioner kroner ligger blankpolert og innbydende for publikum.

Nå er det ikke bare båter i alle prisklasser du får oppleve på denne messa. Det er en rekke fagfolk som veileder deg i stell og vedlikehold av båten og du kan til og med få være med på kurs i båtførerprøven og et VHF-kurs. Og hver time blir det demonstrasjoner og smaksprøver av velsmakende sjømat. For båt- og sjøinteresserte er denne messen rett og slett et eldorado.

Publikumstilslutningen så langt ligger litt under tallene fra utstillingen i 2007, men det er ennå flere dager igjen av utstillingen, så mye kan endre seg. Men selv om det er noe mindre publikumsbesøk ligger salget svært godt an sammenliknet med salget i 2007.

Mer familiebåter

Vi merket en tendens  allerede på utstillingens første dag. En slags nøkternhet. Vi synes å merke at interessen var større rundt fornuftige familiebåter i størrelsen fra 16 fot og oppover til  26-27 fot enn den var for de superraske såkalte «guttebåtene».

At folk denne gang satser på mindre og mer fornuftige båter kan ha med mer usikre økonomiske konjunkturer å gjøre. Og de dyre «guttebåtene» i millionklassen er ikke så lette å selge i år.

Båter som  for eksempel RIB har vært svært trendy gjennom noen år. Dette er oppblåsbare båter med stivt skrog og kraftige motorer på hekken. Men også her ser interessen, så langt, ut til å være litt laber i år. Men det kan snu seg - det er ennå noen dager igjen av denne kjempeflotte båtmessa.

Vi anbefaler et besøk.

Siste nytt i Motor

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

 
Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

 
Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!