ANNONSE

Status for aksjon skolestart

Status for aksjon skolestart

 

68 kilometer i timen i 40-sone førte til at én bilist mistet førerkortet under årets «Aksjon skolestart» i Groruddalen. Totalt skrev politiet ut 89 bøter. Det er tre flere enn i fjor.

Tekst:

Publisert:

- De fleste bøtene ble skrevet ut for fartsovertredelser da vi var ute med laseren, sier politiførstebetjent Roy Cato Einarsen ved forebyggende avsnitt på Stovner politistasjon.

En håndfull bilister måtte ut med 6500 kroner for fartsovertredelsene.

- De kjørte 25 kilometer for fort, opplyser Einarsen.

Noen av bøtene gikk også på andre forhold, som å snakke i håndholdt mobiltelefon.

- Én bilist kjørte også på rødt lys.

Fartshumper

De fleste fartsovertredelsene skjedde i Statsråd Mathiesens vei utenfor Linderud skole og i Fjellstuveien ved Stovner skole.

- Folk var spesielt dårlige på å overholde fartgrensene på disse to stedene. Jeg vil anbefale bilistene å sette bilen i andre gir når de kjører i 30-sone, sier Einarsen.

- Hvor var bilistene flinke?

- Det gikk veldig bra ved Bryn skole og Veitvet skole. Det har kommet fartshumper utenfor Bryn skole i år og Veivet skole i fjor. Du merker raskt om du kjører for fort når det er fartshumper i veien.

Manglende bilbelte

I tillegg til bøtene skrev politiet ut 47 gebyrer. Disse gikk for det meste på manglende bruk av bilbelte.

- Dette er omtrent som tidligere. Det er flest voksne som ikke brukte bilbelte.

Einarsen er veldig fornøyd med at groruddøler med ikke-vestlig bakgrunn ikke lenger skiller seg ut på beltestatistikken. Ved tidligere aksjoner har denne gruppen vært svært dårlig til å sikre barna i bilen.

- Tidligere var dette et stort problem, men nå har dette snudd. Det er veldig positivt.

Under aksjonen fikk 147 bilister tilsnakk av politiet. Dette gikk mest på feil bruk av lys og feilparkering.

Fortsetter med laser'n

Einarsen skryter  av hageeierne i Groruddalen. De aller fleste hadde klippet trær og busker som hindret fri sikt før skolestart.

- Alt var ryddet til skolestart. Det er vi fornøyde med.

Selv om «Aksjon skolestart» er avsluttet, kommer Stovner-politiet til å fortsette med sine kontroller langs skoleveiene.

- Vi tar sikte på å ha kontroller med jevne mellomrom.

- Hva er viktig for bilistene å huske på?

- Når du kjører på skoleveier, så må du konsentrere deg om  trafikken. Du skal ikke sitte i mobilen og du skal holde hastigheten nede. Klarer du dette, så går skoleelevene en trygg høst i møte, svarer Einarsen.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE