Status for aksjon skolestart

Status for aksjon skolestart

 

68 kilometer i timen i 40-sone førte til at én bilist mistet førerkortet under årets «Aksjon skolestart» i Groruddalen. Totalt skrev politiet ut 89 bøter. Det er tre flere enn i fjor.

Skrevet av:

- De fleste bøtene ble skrevet ut for fartsovertredelser da vi var ute med laseren, sier politiførstebetjent Roy Cato Einarsen ved forebyggende avsnitt på Stovner politistasjon.

En håndfull bilister måtte ut med 6500 kroner for fartsovertredelsene.

- De kjørte 25 kilometer for fort, opplyser Einarsen.

Noen av bøtene gikk også på andre forhold, som å snakke i håndholdt mobiltelefon.

- Én bilist kjørte også på rødt lys.

Fartshumper

De fleste fartsovertredelsene skjedde i Statsråd Mathiesens vei utenfor Linderud skole og i Fjellstuveien ved Stovner skole.

- Folk var spesielt dårlige på å overholde fartgrensene på disse to stedene. Jeg vil anbefale bilistene å sette bilen i andre gir når de kjører i 30-sone, sier Einarsen.

- Hvor var bilistene flinke?

- Det gikk veldig bra ved Bryn skole og Veitvet skole. Det har kommet fartshumper utenfor Bryn skole i år og Veivet skole i fjor. Du merker raskt om du kjører for fort når det er fartshumper i veien.

Manglende bilbelte

I tillegg til bøtene skrev politiet ut 47 gebyrer. Disse gikk for det meste på manglende bruk av bilbelte.

- Dette er omtrent som tidligere. Det er flest voksne som ikke brukte bilbelte.

Einarsen er veldig fornøyd med at groruddøler med ikke-vestlig bakgrunn ikke lenger skiller seg ut på beltestatistikken. Ved tidligere aksjoner har denne gruppen vært svært dårlig til å sikre barna i bilen.

- Tidligere var dette et stort problem, men nå har dette snudd. Det er veldig positivt.

Under aksjonen fikk 147 bilister tilsnakk av politiet. Dette gikk mest på feil bruk av lys og feilparkering.

Fortsetter med laser'n

Einarsen skryter  av hageeierne i Groruddalen. De aller fleste hadde klippet trær og busker som hindret fri sikt før skolestart.

- Alt var ryddet til skolestart. Det er vi fornøyde med.

Selv om «Aksjon skolestart» er avsluttet, kommer Stovner-politiet til å fortsette med sine kontroller langs skoleveiene.

- Vi tar sikte på å ha kontroller med jevne mellomrom.

- Hva er viktig for bilistene å huske på?

- Når du kjører på skoleveier, så må du konsentrere deg om  trafikken. Du skal ikke sitte i mobilen og du skal holde hastigheten nede. Klarer du dette, så går skoleelevene en trygg høst i møte, svarer Einarsen.

 

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!