Stopper ulovlig bilbutikk

Stopper ulovlig bilbutikk

 

Plan- og bygningsetaten stopper etableringen av en bilbutikk på Sletteløkka 44. Grunnen er at det verken er gitt tillatelse til byggearbeider eller bruksendring på tomta.

Tekst:

Publisert:

- Det ble gitt stoppordre og pålegg senest 18. mars. Dette forfalt 26. mars og vi har ikke mottatt noen søknad innen fristens utløp, sier Lena Skotland i Plan- og bygningsetaten.

Etaten ble gjort oppmerksom på at det var ulovlig aktivitet på tomta i begynnelsen av mars. Den 7. mars sendte de brev til tiltakshaveren med varsel om pålegg og tvangsmulkt uten at aktivitetene på tomta ble stoppet.

- Tvert i mot forsatte arbeidene med etableringen av bilforetningen. Det ble satt opp en kontorbrakke og hengt opp plakater for bilforetningen, sier Edvin Hammervold i Aksjon Sletteløkka 44.

Stoppordre og bot

Dette fører til at etaten sender ut stoppordre og en bot på 75.000 kroner.

- Arbeidene på eiendommen må ikke fortsette før en eventuell tillatelse foreligger. Dette innebærer at enhver byggevirksomhet skal opphøre og at salgsvirksomhet må stoppes. Virksomhetskilt på fjernes. Videre skal alle biler på tomta fjernes innen 26.03.2008, heter det i brevet.

Da Akers Avis Groruddalen besøkte tomta etter fristen var imidlertid ingenting fjernet. Plan- og bygningsetaten bekrefter dette.

- Vi har fått bekreftet at det fremdeles står biler på tomta.

- Hva skjer videre?

- Vi kommer til å sende et nytt brev og boten kommer til å bli større, sier Skotland.

Avdramatiserer

Christian Frick, som jobber i administrasjonen i Oslo Resort AS, prøver imidlertid å avdramatisere situasjonen.

- Det har vært næringsvirksomhet på tomta før, og leietaker antok at det da var i orden å bruke tomta til annen form for næringsvirksomhet, sier Frick.

Han sier også at søknad om midlertidig bruksendring er sendt. Dette er ukjent for Plan- og bygningsetaten.

- Vi har ikke mottatt noen søknad, understreker Skotland.

Tar ikke hensyn

Frick skjønner heller ikke hvorfor naboene er negative til en bilbutikk på tomta.

- Jeg har vanskelig for å se at en bilbutikk er et større problem enn et gartneri. Vi ønsker et godt forhold til naboene. Vi akter å bygge boliger på tomta, men det er en lang prosess og vi må ha inntekter i mellomtiden, sier Frick.

Naboene i Aksjon Sletteløkka 44 forteller at de har respekt for at folk som eier en tomt skal styre denne og tjene penger på den. Men de mener at det også må tas hensyn til omgivelsene.

- Her tas det overhodet ikke hensyn til lover og regler, sier Hammervold.

Ikke imot utbygging.

Hammervold poengterer at naboene ikke er imot utbygging på tomta.

- Vi er ikke imot at tomta blir brukt, men vi vil ha noe som ser ordentlig ut.

Han legger også vekt på at det ikke er første gang det pågår ulovlig virksomhet på tomta.

- Det virker som det bare er å slenge opp alt på tomta. Det skulle tatt seg ut om alle tok seg til rette på den måten. Vi føler at de ikke er på bølgelengde med noen.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.