Stopper ulovlig bilbutikk

Stopper ulovlig bilbutikk

 

Plan- og bygningsetaten stopper etableringen av en bilbutikk på Sletteløkka 44. Grunnen er at det verken er gitt tillatelse til byggearbeider eller bruksendring på tomta.

Skrevet av:

- Det ble gitt stoppordre og pålegg senest 18. mars. Dette forfalt 26. mars og vi har ikke mottatt noen søknad innen fristens utløp, sier Lena Skotland i Plan- og bygningsetaten.

Etaten ble gjort oppmerksom på at det var ulovlig aktivitet på tomta i begynnelsen av mars. Den 7. mars sendte de brev til tiltakshaveren med varsel om pålegg og tvangsmulkt uten at aktivitetene på tomta ble stoppet.

- Tvert i mot forsatte arbeidene med etableringen av bilforetningen. Det ble satt opp en kontorbrakke og hengt opp plakater for bilforetningen, sier Edvin Hammervold i Aksjon Sletteløkka 44.

Stoppordre og bot

Dette fører til at etaten sender ut stoppordre og en bot på 75.000 kroner.

- Arbeidene på eiendommen må ikke fortsette før en eventuell tillatelse foreligger. Dette innebærer at enhver byggevirksomhet skal opphøre og at salgsvirksomhet må stoppes. Virksomhetskilt på fjernes. Videre skal alle biler på tomta fjernes innen 26.03.2008, heter det i brevet.

Da Akers Avis Groruddalen besøkte tomta etter fristen var imidlertid ingenting fjernet. Plan- og bygningsetaten bekrefter dette.

- Vi har fått bekreftet at det fremdeles står biler på tomta.

- Hva skjer videre?

- Vi kommer til å sende et nytt brev og boten kommer til å bli større, sier Skotland.

Avdramatiserer

Christian Frick, som jobber i administrasjonen i Oslo Resort AS, prøver imidlertid å avdramatisere situasjonen.

- Det har vært næringsvirksomhet på tomta før, og leietaker antok at det da var i orden å bruke tomta til annen form for næringsvirksomhet, sier Frick.

Han sier også at søknad om midlertidig bruksendring er sendt. Dette er ukjent for Plan- og bygningsetaten.

- Vi har ikke mottatt noen søknad, understreker Skotland.Tar ikke hensyn


Frick skjønner heller ikke hvorfor naboene er negative til en bilbutikk på tomta.

- Jeg har vanskelig for å se at en bilbutikk er et større problem enn et gartneri. Vi ønsker et godt forhold til naboene. Vi akter å bygge boliger på tomta, men det er en lang prosess og vi må ha inntekter i mellomtiden, sier Frick.

Naboene i Aksjon Sletteløkka 44 forteller at de har respekt for at folk som eier en tomt skal styre denne og tjene penger på den. Men de mener at det også må tas hensyn til omgivelsene.

- Her tas det overhodet ikke hensyn til lover og regler, sier Hammervold.

Ikke imot utbygging.

Hammervold poengterer at naboene ikke er imot utbygging på tomta.

- Vi er ikke imot at tomta blir brukt, men vi vil ha noe som ser ordentlig ut.

Han legger også vekt på at det ikke er første gang det pågår ulovlig virksomhet på tomta.

- Det virker som det bare er å slenge opp alt på tomta. Det skulle tatt seg ut om alle tok seg til rette på den måten. Vi føler at de ikke er på bølgelengde med noen.

 

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!