Strålende mottakelse

Strålende mottakelse

BESTSELGER: Subaru Outback har blitt en favoritt blant kundene, til stor glede for Carl Erik Bakke (venstre) og Lasse Lyngstad (høyre), som begge jobber for Birger N. Haug AS, som selger Subaru i Oslo.

Subarus siste skrik har fått kjøreglade nordmenn til å åpne lommeboka. Bare i Oslo har 40 nye Subaru Outback rullet ut på veien siden mars.

Skrevet av:

– Vi merker en økt trafikk hit til oss og mange ønsker å prøvekjøre Subaru Outback. Salgstallene er gode, Subaru har truffet blink med denne modellen, sier Carl Erik Bakke som er salgsdirektør for Subaru hos Birger N. Haug AS.

Subaru Outback ankom bilforhandleren ved Risløkka i slutten av februar. Den høye og robuste stasjonsvognen har fått strålende omtaler i diverse tester og det har smittet over på kundene. Firhjulstrekkeren er fullspekket med moderne utstyr og nå tror salgsdirektøren på et tronskifte i Subaru.

Side om side

Subaru Forester har lenge vært den mest solgte modellen i bilforhandlerens lokaler, men nå er det dødt løp mellom modellene. Når året skal oppsummeres, tror Bakke at Outback fort kan overta rollen som bestselger.

Ja det tror jeg, tallene tyder på det. Stadig flere kommer til oss og forhører seg om Outback. Det ser vi blant annet på gjennomsnittsalderen hos kjøpegruppa. Den har gått dramatisk ned de siste årene, forteller han.

Med en nedgang i gjennomsnittsalderen på 12 år, er Bakke skråsikker på at flere får et nytt inntrykk av bilmerket. Den japanske bilprodusenten fikk en solid opptur i Norge da rallysjåføren Petter Solberg herjet med sin Subaru Impreza i rallysirkuset på 2000-tallet.

Gode egenskaper

Fortsatt er det mange som kopierer naboen og velger det trygge fremfor det ukjente, mener salgsdirektøren. Men at Subaru har en sterk posisjon i Norge, er ikke Bakke i tvil om.

– Bil handler i stor grad om identitet. Men også hva kunden får for pengene, Subaru Outback er en premiumbil som er rimeligere enn sammenlignbare konkurrenter. Det er naturlig å si at det er en bil for en aktiv familie, som gjerne har en hytte på fjellet.

Den scorer godt på testene og har et lavt forbruk i sin klasse. Med sitt AWD-system og en bakkeklaring på 20 cm har bilen alle forutsetninger for å takle dårlige forhold. Subaru har spesialisert seg på å være god under vanskelige forhold, mener Bakke.

Nye modeller fra Subaru har alle orginal Dab+ radio og Euro 6 motorer. Euro 6 motorer er ikke innbefattet i et eventuelt kjøreforbud i byene.

– Det viser jo bare at Subaru er proaktive, svarer han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!