ANNONSE

Strålende mottakelse

Strålende mottakelse

BESTSELGER: Subaru Outback har blitt en favoritt blant kundene, til stor glede for Carl Erik Bakke (venstre) og Lasse Lyngstad (høyre), som begge jobber for Birger N. Haug AS, som selger Subaru i Oslo.

Subarus siste skrik har fått kjøreglade nordmenn til å åpne lommeboka. Bare i Oslo har 40 nye Subaru Outback rullet ut på veien siden mars.

Tekst:

Publisert:

– Vi merker en økt trafikk hit til oss og mange ønsker å prøvekjøre Subaru Outback. Salgstallene er gode, Subaru har truffet blink med denne modellen, sier Carl Erik Bakke som er salgsdirektør for Subaru hos Birger N. Haug AS.

Subaru Outback ankom bilforhandleren ved Risløkka i slutten av februar. Den høye og robuste stasjonsvognen har fått strålende omtaler i diverse tester og det har smittet over på kundene. Firhjulstrekkeren er fullspekket med moderne utstyr og nå tror salgsdirektøren på et tronskifte i Subaru.

Side om side

Subaru Forester har lenge vært den mest solgte modellen i bilforhandlerens lokaler, men nå er det dødt løp mellom modellene. Når året skal oppsummeres, tror Bakke at Outback fort kan overta rollen som bestselger.

Ja det tror jeg, tallene tyder på det. Stadig flere kommer til oss og forhører seg om Outback. Det ser vi blant annet på gjennomsnittsalderen hos kjøpegruppa. Den har gått dramatisk ned de siste årene, forteller han.

Med en nedgang i gjennomsnittsalderen på 12 år, er Bakke skråsikker på at flere får et nytt inntrykk av bilmerket. Den japanske bilprodusenten fikk en solid opptur i Norge da rallysjåføren Petter Solberg herjet med sin Subaru Impreza i rallysirkuset på 2000-tallet.

Gode egenskaper

Fortsatt er det mange som kopierer naboen og velger det trygge fremfor det ukjente, mener salgsdirektøren. Men at Subaru har en sterk posisjon i Norge, er ikke Bakke i tvil om.

– Bil handler i stor grad om identitet. Men også hva kunden får for pengene, Subaru Outback er en premiumbil som er rimeligere enn sammenlignbare konkurrenter. Det er naturlig å si at det er en bil for en aktiv familie, som gjerne har en hytte på fjellet.

Den scorer godt på testene og har et lavt forbruk i sin klasse. Med sitt AWD-system og en bakkeklaring på 20 cm har bilen alle forutsetninger for å takle dårlige forhold. Subaru har spesialisert seg på å være god under vanskelige forhold, mener Bakke.

Nye modeller fra Subaru har alle orginal Dab+ radio og Euro 6 motorer. Euro 6 motorer er ikke innbefattet i et eventuelt kjøreforbud i byene.

– Det viser jo bare at Subaru er proaktive, svarer han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE