Svidde gummi med politiets velsignelse

Svidde gummi med politiets velsignelse

 

Vanligvis er det ikke lov til å svi gummi i Gladengveien - men Martin fra Kolbotn fikk love til å «fyre opp» med politiets tillatelse.

Skrevet av:

Da Dekk1 Ensjø (se omtalen av Dekk1 Kalbakken annet sted på våre motorsider) inviterte til fami­lie­dag i samarbeid med Street Cars Norway (SCN), tok Martin Kristiansen med seg sin Nissan 200SX til arrangementet.

- Da jeg kom ble jeg spurt om jeg ville brenne litt gummi ved å kjøre opp og ned Gladengveien - og det kunne jeg simpelthen ikke si nei til, smiler bilentusiasten etter å ha eksosbelagt området for en stakket stund.

Han syntes det var artig å boltre seg fritt på en offentlig vei med politiets tillatelse. Den godeste Martin ble et populært innslag, for bilentusiaster elsker simpelthen lukta av svidd gummi.

Et hyggelig treff

Hensikten med sammenkomsten, hvor bil- og dekkforhandlere i øverste del av Gladengveien på Ensjø også fikk vist fram sine tjenester, var å skape et hyggelig treff med bil og dekkprat, samt å vise fram litt av bredden i gatebilsegmentet.

Dette var et treff hvor vanlige bilbyggere kunne ta med seg sine bilvidundere og kjempe om ulike premier.

- Vi ønsker å sette større fokus på den fantastiske gleden det er å ha en sunn bilhobby og vise at bilbyggerentusiaster blir verdsatt, ikke bare de som bygger biler for banekjøring, sier Thomas Følling, daglig leder i SCN.

Høy kvalitet

Følling mener kvaliteten på de norske bilene er på høyde med biler i våre naboland.

- Ved å arrangere slike bilutstillinger, som her på Ensjø og rundt om i landet, håper vi å bidra til å få interessen rundt dette enda større, sier Følling.

At interessen er til stede ble synlig gjennom det brede utvalget av bilmodeller som ble vist fram. Alt fra amcar til japanske vidunder­biler, gamle som nye, var å beskue i Gladengveien.

Siste nytt i Motor

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

 • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

 
Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

 • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

 
– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!