Svidde gummi med politiets velsignelse

Svidde gummi med politiets velsignelse

 

Vanligvis er det ikke lov til å svi gummi i Gladengveien - men Martin fra Kolbotn fikk love til å «fyre opp» med politiets tillatelse.

Da Dekk1 Ensjø (se omtalen av Dekk1 Kalbakken annet sted på våre motorsider) inviterte til fami­lie­dag i samarbeid med Street Cars Norway (SCN), tok Martin Kristiansen med seg sin Nissan 200SX til arrangementet.

- Da jeg kom ble jeg spurt om jeg ville brenne litt gummi ved å kjøre opp og ned Gladengveien - og det kunne jeg simpelthen ikke si nei til, smiler bilentusiasten etter å ha eksosbelagt området for en stakket stund.

Han syntes det var artig å boltre seg fritt på en offentlig vei med politiets tillatelse. Den godeste Martin ble et populært innslag, for bilentusiaster elsker simpelthen lukta av svidd gummi.

Et hyggelig treff

Hensikten med sammenkomsten, hvor bil- og dekkforhandlere i øverste del av Gladengveien på Ensjø også fikk vist fram sine tjenester, var å skape et hyggelig treff med bil og dekkprat, samt å vise fram litt av bredden i gatebilsegmentet.

Dette var et treff hvor vanlige bilbyggere kunne ta med seg sine bilvidundere og kjempe om ulike premier.

- Vi ønsker å sette større fokus på den fantastiske gleden det er å ha en sunn bilhobby og vise at bilbyggerentusiaster blir verdsatt, ikke bare de som bygger biler for banekjøring, sier Thomas Følling, daglig leder i SCN.

Høy kvalitet

Følling mener kvaliteten på de norske bilene er på høyde med biler i våre naboland.

- Ved å arrangere slike bilutstillinger, som her på Ensjø og rundt om i landet, håper vi å bidra til å få interessen rundt dette enda større, sier Følling.

At interessen er til stede ble synlig gjennom det brede utvalget av bilmodeller som ble vist fram. Alt fra amcar til japanske vidunder­biler, gamle som nye, var å beskue i Gladengveien.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.