ANNONSE

Legger deler av Ring 3/E6 i tunnel:

Teisen kan komme dårlig ut

Teisen kan komme dårlig ut

MYE TRAFIKK: Den nåværende gjennomfartsåren fra Ulven til Abildsø skaper mye trafikk, som her ved Bryn senter.

Planleggingen av Manglerudprosjektet er i gang, men Statens vegvesen kan ennå ikke si hvor tunnelpåslaget ved Ulven skal være. Det bekymrer Bryn Miljøforum.

Se bildet større

BEKYMRET: Leder Dag Bjerke i Bryn Miljøforum har jobbet lenge for en lang Manglerudtunnel, men hvor den begynner – og stopper – er også viktig.

Overfor Akers Avis Groruddalen opplyser Statens vegvesen at tunnelpåslaget ved Ulven/Teisen ikke er helt klarlagt ennå. Det betyr at det ikke er sikkert hvor den vil komme ut.

– Slik vi forsto vegvesenet på et folkemøte vi nylig hadde, kan det bli aktuelt å legge E6 i tunnel fra Abildsø og fram til omtrent Bryn senter. Der vil motorveien gå opp i dagen igjen i området mellom Bryn stasjon og Tvetenveien, før den legges i tunnel igjen fram til Østre Aker kirke, sier leder i Bryn miljøforum, Dag Bjerke,

– Det synes vi er en dårlig løsning fordi Teisen-området da ikke vil få noen som helst forbedring. Ikke minst vil støyen slå opp mot Høyenhall. Vi kommer til å jobbe for at dette ikke blir en løsning, legger han til.

Spalter bomiljø

I dag splitter E6 bomiljø langs Klemetsrud og opp til Ulven. Dag Bjerke er bastant på at gjennomgangstrafikken må gå under bakken fra Abildsø og helt forbi Teisen.

– Det er det som er en ordentlig miljøtunnel. Bryn miljøforum er opptatt av å få bukt med den støy- og luftforurensningen som E6 fører med seg i dag. Rundt 10.000 mennesker er berørt, nærmere 75.000 biler kjører langs denne strekningen hvert døgn og prognosene viser at biltrafikken bare vil øke, poengterer han.

– Vi regner med at en tunnel kan redusere trafikk på eksisterende ring 3 med hele to tredjedeler, legger Bjerke til.

Miljøforumet har jobbet for en lang Manglerudtunnel helt siden 1995.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE