Legger deler av Ring 3/E6 i tunnel:

Teisen kan komme dårlig ut

Teisen kan komme dårlig ut

MYE TRAFIKK: Den nåværende gjennomfartsåren fra Ulven til Abildsø skaper mye trafikk, som her ved Bryn senter.

Planleggingen av Manglerudprosjektet er i gang, men Statens vegvesen kan ennå ikke si hvor tunnelpåslaget ved Ulven skal være. Det bekymrer Bryn Miljøforum.

Overfor Akers Avis Groruddalen opplyser Statens vegvesen at tunnelpåslaget ved Ulven/Teisen ikke er helt klarlagt ennå. Det betyr at det ikke er sikkert hvor den vil komme ut.

– Slik vi forsto vegvesenet på et folkemøte vi nylig hadde, kan det bli aktuelt å legge E6 i tunnel fra Abildsø og fram til omtrent Bryn senter. Der vil motorveien gå opp i dagen igjen i området mellom Bryn stasjon og Tvetenveien, før den legges i tunnel igjen fram til Østre Aker kirke, sier leder i Bryn miljøforum, Dag Bjerke,

– Det synes vi er en dårlig løsning fordi Teisen-området da ikke vil få noen som helst forbedring. Ikke minst vil støyen slå opp mot Høyenhall. Vi kommer til å jobbe for at dette ikke blir en løsning, legger han til.

Spalter bomiljø

I dag splitter E6 bomiljø langs Klemetsrud og opp til Ulven. Dag Bjerke er bastant på at gjennomgangstrafikken må gå under bakken fra Abildsø og helt forbi Teisen.

– Det er det som er en ordentlig miljøtunnel. Bryn miljøforum er opptatt av å få bukt med den støy- og luftforurensningen som E6 fører med seg i dag. Rundt 10.000 mennesker er berørt, nærmere 75.000 biler kjører langs denne strekningen hvert døgn og prognosene viser at biltrafikken bare vil øke, poengterer han.

– Vi regner med at en tunnel kan redusere trafikk på eksisterende ring 3 med hele to tredjedeler, legger Bjerke til.

Miljøforumet har jobbet for en lang Manglerudtunnel helt siden 1995.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Motor

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

 • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

 • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

 • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

 
Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Norges første ladestasjon

Norges første ladestasjon

for el-taxi på Bryn

 • El-taxi

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet Oslos første ladestasjon til hurtiglading for el-taxi på Cirkle K Bryn.

– Katastrofale følger

Bydelspolitiker om plan for Haraldrud:

– Katastrofale følger

 • Bjerke BU

Ine Mari Molteberg-Bøhn (H) tror en ombygging av Østre Aker vei vil føre til katastrofale følger for trafikkflyten i nærmiljøet.

 
Snikerne på Grorud

Snikerne på Grorud

 • trafikk

I rushtiden brukes Esso Grorud som «snikepassasje» for bilister på Trondheimsveien i retning Stovner og Nittedal. Bare i løpet av et kvarter talte avisa 11 snikere.

Vekker ikke uro i bransjen

Salget av elbiler går ned:

Vekker ikke uro i bransjen

 • miljø

Norsk elbilforening bekymrer seg over nedgangen i salg av elbiler. Bilbransjen mener på en annen side at elbilen, og etter hvert også hybridbilen, er kommet for å bli.

Bak inngjerdingen på Ulven

Bak inngjerdingen på Ulven

 • trafikk

Hvis bilen din taues inn, havner den i Ulvenveien på Økern. Sommeren er rolig og «bare» 120 biler fyller garasjen, men i løpet av året vil over 6000 biler ha vært en tur innom.

 
Ser ikke veien for bare trær

Ser ikke veien for bare trær

 • trafikk

Erik Mathisen kjører daglig gjennom rundkjøringen på Furuset som kobler sammen Sam Eydes vei, Jerikoveien og E6. Han beskriver den som en stor trafikkfelle.

Fossumveien stenges i 3 uker

Fossumveien stenges

 • trafikk

De tre første ukene i august vil Fossumveien stenges helt fra rundkjøringen mot Østre Aker vei og opp til rundkjøringen knyttet til Fjellstuveien.

Uvanlig høye dødstall

Trafikken i juli måned:

Uvanlig høye dødstall

 • trafikk

Én av tre dødsulykker skjer om sommeren. Likevel er det uvanlig at hele seks trafikanter mistet livet bare i løpet av juli-månedens fire første dager. En av ulykkene skjedde på Gjelleråsen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!