ANNONSE

Til Tsjekkia i 2CV

Til Tsjekkia i 2CV

 

Torbjørn Brenna setter kursen mot Tsjekkia med sin røde 2CV. Han skal på verdenstreffet for 2CV-fans.

Tekst:

Publisert:

- Vi skal kjøre hele veien ned til Tsjekkia. Samboeren blir med som kartleser, sier Torbjørn Brenna.

Brenna, som bor på Ellingsrud, er medlem i Norsk 2CV Klubb. For de fleste medlemmene er verdenstreffet den største begivenheten i løpet av året. Det arrangeres hvert andre år. Det første treffet ble arrangert i 1975. I dag, 34 år senere, samles flere tusen 2CV-venner på verdenstreffet.

- Vi er 17 forhåndspåmeldte fra Norge, men jeg regner med at det blir mange flere, sier han.

Fra oppveksten

Brenna kjøpte sin 2CV for to år siden.

- Vi er mange som er oppvokst med denne bilen. Selv jobbet jeg på Citroën da jeg var ung. Jeg har hatt lyst på den i mange år, så jeg måtte slå til mens det enda var noen igjen, sier han.

Mange vil slå av en prat med ham når han kjører rundt i bilen.

- Mange er fascinert av 2CV og vil slå av en prat når jeg jobber med bilen eller kjører rundt.

Verdenstreffet

Selv om målet for turen først og fremst er 2CV-treffet i Tsjekkia skal Brenna og samboeren også sette av tid til andre ting.

- Det er ikke sikkert vi blir på verdenstreffet hele uka. Vi ser an været. Vi håper på bra vær, så vi får brukt teltet vårt. Blir været dårlig, så tar vi inn på hotell, smiler han.

I tillegg skal de også innom Tyskland - og kanskje Østerrike.

- Vi skal være borte i to og en halv uke, sier han.

- Hva gjør dere på 2CV-treffet?

- Vi sitter og ljuger og skryter av bilene våre, flirer han.

 

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE