Vårtreff med VW

Vårtreff med VW

 

Tradisjonen tro arrangerte Oslo Volkswagen Club sitt årlige «Vårtreff» på Valle Hovin med etterfølgende «Vårcruise» opp til Frognerseteren den nærmeste helgen etter 1. mai. Som tidligere år trekker Anne Berit Rebene fra Årvoll i trådene.

Tekst:

Publisert:

Et 20-30 talls «folkevogner» i alle typer og av mange modeller satte hverandre stevne på Valle, men bilene må være minst 30 år gamle for å bli klassifisert som veteranbiler. Med seg denne gang hadde Oslo-klubben fått med seg gjester fra Follo Volkswagen Club.

21 år og boble-eier

Thomas Falla Eriksen (21) fra Sørumsand, er sannsynligvis en av landets yngste VW-entusiaster og samlere. Han og «fruen» Jeanett Bøhler hadde tatt turen fra Sørumsand med Thomas' VW «boble» 1302s 1971-modell.

- Jeg har en nabo som har en hel haug med gamle VW. Han lurte på om jeg ville kjøpe en. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å kjøpe en Ford Mustang, men dette er faktisk morsommere - og så har jeg råd til det, sier Thomas med et smil.

Hjemme på Sørumsand har han nok en Volkswagen, en rød 63-modell «boble». På spørsmål om hvordan det er med deler, sier Thomas at det finnes i massevis, særlig til 60-talls modellene.

Modellen han har med til Valle Hovin er kjent for å ruste, ifølge Thomas, og det er særlig kanalene, foran reservehjulet, som er foran på «boblene», og i området rundt batteriet. Men det er greit å fikse, bare man passer på.

Et råskinn av en VW-buss

Jan Holm (45) er Torshov-gutt og hadde med seg sin 75-modell Volkswagen-buss til vårtreffet.

Det er ingen hvilken som helst VW-buss. Bak sitter en så godt som original motor av typen 2056. Det som ikke er originalt er at han har en litt større «kam» (kamaksel) og doble Weber-forgassere av typen 44.

I tillegg har han en av Europas raskeste busser hjemme (4. beste tid i Europa) som han kjører dragrace med. Det gjør han faktisk med eksemplaret som var på vårtreffet også. Ryktene vil ha det til at Jan elsker å akselerere fra Porscher med bussen sin. Etter sigende skal han lage et hakk i dashbordet for hver Porsche han drar fra...

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.