Vårtreff med VW

Vårtreff med VW

 

Tradisjonen tro arrangerte Oslo Volkswagen Club sitt årlige «Vårtreff» på Valle Hovin med etterfølgende «Vårcruise» opp til Frognerseteren den nærmeste helgen etter 1. mai. Som tidligere år trekker Anne Berit Rebene fra Årvoll i trådene.

Skrevet av:

Et 20-30 talls «folkevogner» i alle typer og av mange modeller satte hverandre stevne på Valle, men bilene må være minst 30 år gamle for å bli klassifisert som veteranbiler. Med seg denne gang hadde Oslo-klubben fått med seg gjester fra Follo Volkswagen Club.

21 år og boble-eier

Thomas Falla Eriksen (21) fra Sørumsand, er sannsynligvis en av landets yngste VW-entusiaster og samlere. Han og «fruen» Jeanett Bøhler hadde tatt turen fra Sørumsand med Thomas' VW «boble» 1302s 1971-modell.

- Jeg har en nabo som har en hel haug med gamle VW. Han lurte på om jeg ville kjøpe en. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å kjøpe en Ford Mustang, men dette er faktisk morsommere - og så har jeg råd til det, sier Thomas med et smil.

Hjemme på Sørumsand har han nok en Volkswagen, en rød 63-modell «boble». På spørsmål om hvordan det er med deler, sier Thomas at det finnes i massevis, særlig til 60-talls modellene.

Modellen han har med til Valle Hovin er kjent for å ruste, ifølge Thomas, og det er særlig kanalene, foran reservehjulet, som er foran på «boblene», og i området rundt batteriet. Men det er greit å fikse, bare man passer på.

Et råskinn av en VW-buss

Jan Holm (45) er Torshov-gutt og hadde med seg sin 75-modell Volkswagen-buss til vårtreffet.

Det er ingen hvilken som helst VW-buss. Bak sitter en så godt som original motor av typen 2056. Det som ikke er originalt er at han har en litt større «kam» (kamaksel) og doble Weber-forgassere av typen 44.

I tillegg har han en av Europas raskeste busser hjemme (4. beste tid i Europa) som han kjører dragrace med. Det gjør han faktisk med eksemplaret som var på vårtreffet også. Ryktene vil ha det til at Jan elsker å akselerere fra Porscher med bussen sin. Etter sigende skal han lage et hakk i dashbordet for hver Porsche han drar fra...

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!