Vil bli sett

Vil bli sett

 

Hvert år dør motorsyklister i kollisjoner mellom bil og mc. Transportøkonomisk institutt har funnet ut at åtte av ti kollisjoner av denne typen skyldes at bilfører ikke overholder vikeplikten fordi han ikke «ser» motorsykkelen.

Skrevet av:

Derfor gjennomfører motorsykkelunionen en landsomfattende «SE OSS»-aksjon.

- De vanligste forklaringene etter en ulykke er: «Jeg så deg ikke», eller «Jeg trodde du var en moped», sier Kari-Anne Søreng, leder i norsk mortorsykkelunion Oslo/Akershus.

- Bilistene må lære seg å se motorsyklene. Bruk speilene og bruk blinklys så andre trafikanter ser hvor du skal. Da blir det en hyggelig sessong for alle, sier hun.

Norsk motorsykkelunion holder denne helga en stor kampanje, «Se oss aksjonen» for å bevisstgjøre bilistene. De vil dele ut løpesedler og informere på store bensinstasjoner, parkeringsplasser og utenfor store kjøpesentra, eller på bomstasjoner og ferger rundt om i Norge. I Groruddalen vil de stå på Alnabru.

o Kollisjoner mellom bil og motorsykkel utgjør over halvparten av alle MC-ulykker. Årlig blir mellom 16 og 20 motorsyklister drept, og omlag 250 skadd, i slike ulykker.

o I Transportøkonomisk institutts undersøkelse, «Motorsyklers og mopeders synlighet», slås det fast at bilførerne blir tilkjent juridisk skyld i så mange som åtte av ti ulykker av denne typen.

o Den vanligste situasjonen er at bilføreren ikke overholder vikeplikten eller på annen måte overser motorsykkelen.

o Problemet er ikke at motorsykler og mopeder er «usynlige», men at bilførerne ikke er innstilte på å se etter motoriserte tohjulinger.

o Det medfører en livslang belastning å ha skadet eller drept et annet menneske i trafikken, og alle bilførere som har skyld i slike kollisjonsulykker angrer voldsomt i etterkant.

o Den viktigste årsaken til at vi ikke blir sett er nok at vi kjører små kjøretøy som ikke oppleves som truende for bilførerens sikkerhet.

o En kollisjon mellom en bil og en motorsykkel vil nesten alltid føre til alvorlige skader på MC-fører og passasjer. Utfordringen er derfor å skape større bevissthet om motoriserte tohjulinger hos bilførerne.

Siste nytt i Motor

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

  • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Vil at flere skal investere i elbi

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

Brøytet snø på Furuset

Dro med seg stolpa

  • ulykke

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
Har vellene reell innflytelse?

Debatt: Har vellene
reell innflytelse?

  • Bjerke Storvel

I forbindelse med de massive forandringene byen vår går igjennom nå for tiden, er det grunn til å reflektere over om innbyggerne i byen har reell innflytelse på utviklingen eller om det bare er utbyggerne som skal styre den.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Politiet kontrollerer veiene

Miljøfartsgrense i Groruddalen:

Politiet kontrollerer veiene

  • Miljøfartsgrense

Stig Tonsjø ved Stovner politistasjon opplyser at de kommer til å kontrollere miljøfartsgrensa på veiene i Groruddalen. De har lov til å skrive ut bøter til folk som kjører for fort.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

  • trafikk

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

 
Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

Kritiserer trafikkanalyse

Kritiserer trafikkanalyse

  • trafikk

Omsorgsbygg vil føre opp ny barnehage i Rødtvetveien, men Sandås Vel mener selve trafikkanalysen fra 2014 er utdatert og en tragikomisk skrivebom.

Her er landets første <BR>elektriske lastebil

Her er landets første
elektriske lastebil

ASKO var først i verden med distribusjonsbil som kjører på bioetanol. Nå er de først ute i Norge med en elektrisk lastebil som skal gå i normal drift hele uka – i skiftordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!