ANNONSE

Vil innføre bompenge-rabatt

Vil innføre bompenge-rabatt

NY ORDNING: Regjeringen vil gi samferdselsminsiter Ketil Solvik-Olsen fullmakt til å organisere nye takster for bompenger. Han vil blant annet gi mer rabatt til de som bruker bombrikke.

Regjeringen foreslår å gi Samferdselsdepartementet fullmakt til å endre takster og rabatter i bomprosjekter. Samferdselsministeren vil innføre rabatt for de som bruker bombrikke.

– Regjeringen foreslår å innføre 20 prosent rabatt på bompengebrikke, samt at større personbiler og bobiler skal betale bomtakster som vanlige personbiler, og ikke lenger som vogntog, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

En fullmakt til Samferdselsdepartementet vil omfatte bomprosjekter som er behandlet i Stortinget.

Dette er en del av regjeringens arbeid med å redusere bompengebelastningen for bilistene. For å redusere bompengeselskapenes driftsutgifter foreslår regjeringen å innføre et enklere og mer brukervennlig takst- og rabattsystem, utdyper Solvik-Olsen.

Brikkerabatt

Ved bruk av bombrikke vil kjæretøyet automatisk registreres når det kjører gjennom en bom. Det forenkler arbeidet til bomselskapene som må registrere kjøretøy manuelt hvis bombrikke ikke brukes. I dag er det allerede en rabattsats på 10 prosent for de som bruker bombrikke. Denne rabatten ønsker Solvik-Olsen å øke til 20 prosent.

– Samtidig skal vi likebehandle bobiler og tyngre personbiler med vanlige biler.

I det nye systemet legges det ikke opp til brikkerabatt for kjøretøy i takstgruppe 2: Kjøretøy med tillatt totalvekt fra og med 3501 kilo med unntak av biler som registrert i kjøretøykategori «M1» hvor det stilles krav om elektronisk brikke med gyldig avtale.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Motor

Nå skal Per <BR>også selge elsykler

Per Rønning er et kjent fjes for mange bilinteresserte i Groruddalen, nå skal mannen bak Pers bil også satse på elsykler.

ANNONSE
Ruter gjør om rutene

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

 
Skuffet over trikke-nei

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Lader opp til ny støtteordning

Venstre, Høyre og KrF fremmer et privatforslag om å legge bedre til rette for elbil-lading i sameier og borettslag. De foreslår en støtteordning og rådgivingstjeneste - og mener det haster å få på plass et vedtak.

Dro med seg stolpa

En brøytetraktor på oppdrag fra kommunen rev torsdag formiddag ned en lyktestolpe i Professor Birkelands vei på Furuset, og skapte med det et lite trafikkaos.

 
ANNONSE