Smånytt

STOR STRIKKEINTERESSE på Nordtvet bibliotek

Publisert: 04.05.2016 kl 12:18

Det kom nesten 60 personer da Nordtvet biblioteks venner og Groruddalen kunstforening i samarbeid med Deichman inviterte til strikkekveld på Nordtvet bibliotek.

Venneforeningen hadde, som de pleier, dekket langbord med kaffe og kaker, frukt og cider. Kveldens foredragsholder var strikkedesigner Kristin Wiola Ødegård fra Grorud. Hun har gitt ut tre strikkebøker og holder på med den fjerde. Bøkene er «Strikk med raske pinner», «To raske pinner» og «Lek med tradisjoner». Wiola fortalte om hvordan hun tidlig ble interessert i strikking og om hvordan bøkene ble til. Hun viste fram mange spennende strikkede modeller, bl. a. Røverkofta, Lillokofta og Wiolagenseren. De selvdesignede søljene og ringene, som hun hadde laget av filt, garn, tiøringer med hull og små perler, var små kunstverk. De vakre pulsvantene, som var brodert med gammeldagse korsstingsmønstre, var det også mange som falt for.

Flere fikk med seg en strikkebok hjem, og ivrige strikkeentusiaster ser fram til bok nummer fire fra Kristin Wiola Ødegård.

« Vis alle notiser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!