Smånytt

Ytterligere tiltak for ren luft

Publisert: 06.05.2015 kl 10:44

Byrådet vil innføre kraftige virkemidler for å redusere luftforurensingen i Oslo. I Groruddalen er dette et stort problem langs de store trafikkårene, særlig på Alnabru.

Akers Avis Groruddalen har skrevet om luftforurensing mange ganger. Senest i vinter i år. Stortinget vedtok i februar at kommunen får lov til å innføre lavutslippsoner på dager der luftforurensingen er spesielt høy, som på kalde, klare og vindstille dager. Vegdirektoratet har bevist at for mye svevestøv og nitrogendioksig (NO2) er skadelig for alle, og forurensingen er så farlig at folk kan dø.

– Dette er uakseptabelt, og vi er nødt til å ta i bruk kraftige virkemidler for å sikre bedre luftkvalitet, sier Guri Melby (V), byråd for miljø og samferdsel.

I Groruddalen har dette lenge vært et problem. Et av områdene som er svært påvirket er Alnabru, der E6 går igjennom. Månedsrapporten om luftforurensinger i Oslo viser at Alnabru hadde 61,4 prosent PM10-partikler i lufta i mars 2015. I 2011 var det 21 prosent. PM10-partikler er en blanding av sot, kull, sulfat, metaller og salter som finnes i svevestøv.

« Vis alle notiser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!