10 millioner til beredskapssenter

10 millioner til beredskapssenter

 

Regjeringen foreslår å investere beløpet på planleggingen av beredskapssenter på Nyland ved Alnabru.

Tomta ble sikret allerede i august. Her skal det altså komme opp et nytt beredskapssenter som er i tråd med 22. juli-kommisjonens anbefalinger, der Beredskapstroppen, hundetjenesten og politihelikoptrene samles under samme tak.

- Vi foreslår nå å bevilge 10 millioner kroner til planlegging av nytt beredskapssenter, sa justisminister Grete Faremo under Justis- og beredskapsdepartementets pressekonferanse mandag.

Beredskapssentret har som mål å bedre politiets beredskap og responstid, og er en del av regjeringens mål om å styrke samfunnsikkerheten.

Redningshelikoptre

I regjeringens statsbudsjett kommet det også fram at det skal legges til rette for at nye redningshelikoptre skal kunne leveres i perioden fra 2016 til 2020.

Samtidig foreslår regjeringen å øke budsjettet til Oslo politidistrikt med 10 millioner kroner som skal brukes til å styrke politihelikoptertjenesten. Årsaken til dette er et ønske om at dagens beredskap skal kunne opprettholdes fram til de nye redningshelikopterne er på plass.

- Vi har bedt Politidirektoratet om å iverksette alle hjelpetiltak for raskest mulig å sikre døgnkontinuerlig drift og følger dette arbeidet tett, sier Faremo.

Flere politiansatte

I forlengelsen av å styrke samfunnssikkerheten foreslår regjeringen å styrke politiet med 150 millioner kroner til økt bemanning. Dette innebærer rundt 70 nye årsverk i Oslo politidistrikt, og inntil 280 nye stillinger i politi- og lensmannsetaten.?

- Dette legger til rette for at politimestre skal kunne ansette det første rekordhøye kullet på 720 avgangsstudenter fra Politihøgskolen. Det skal bidra til flere operative polititjenestemenn i alle distrikt, mer trygghet og mindre kriminalitet, sier Grete Faremo.

Regjeringen ønsker også å styrke politiet gjennom et høyt opptak til Politihøgskolen.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.