118 km/t i 60-sonen

118 km/t i 60-sonen

RÅKJØRTE: I retten innrømmet mannen å ha kjørt for fort og at han var ruspåvirket.

En mann fra Stovner må i fengsel etter å ha kjørt i 118 kilometer i timen i 60-sonen mens han var hasj-påvirket, beruset og manglet førerkort.

Tekst:

Publisert:

Natt til 22. desember 2013 ble Stovner-mannen, som er i slutten av 20-årene, stoppet i Dag Hammarskjölds vei på Refstad.

Politiet målte farten hans til 117,85 kilometer i timen, til tross for at fartsgrensen på strekningen er 60 km/t. Mannen var påvirket av THC, som er virkestoffet i hasj og cannabis, i tillegg til å være beruset. Han manglet gyldig førerkort og overfor politiet oppga mannen falsk navn og adresse. Saken ble behandlet i Oslo tingrett i forrige uke. Stovner-mannen har tilstått ugjerningen.

Han ble dømt til 21 dagers fengsel, en bot på 10.000 kroner og en sperrefrist på to år før han får lov til å ta førerkort.

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.