ANNONSE

17 nye lærere i Groruddalen

17 nye lærere i Groruddalen

FORNØYDE: Skolebyråd Tone Tellevik Dahl og rektor på Ellingsrudåsen skole Hilde Røssum er storfornøyde med at det nå ansettes flere lærere på skolene i Groruddalen.

I et revidert budsjett for 2017 har byrådet satt av enda flere midler til lærere i Osloskolen. Noe som betyr at Groruddalen nå får enda flere lærere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2017 kl 15:25

Dermed vil byrådet i 2016 og 2017 ha ansatt 79 nye lærere i barneskolene i Groruddalen. De 17 nye lærerne kommer i tillegg til lærere som ansettes som følge av vekst i antall elever, og skal være en reell styrking av skolens lærertetthet.

- Osloskolen trenger flere lærere. Byrådet gjør nå den største enkeltansettelsen av lærere i Osloskolen i nyere tid. De nye lærerne fordeles ikke likt mellom alle skoler, men etter byrådets politikk om «positiv forskjellsbehandling», sier skolebyråd Tone Tellevik Dahl (AP).

Det er derfor de skolene som har et ekstra behov for flere lærere med mer kompetanse, som nå har fått enda flere lærere.

- Positiv forskjellsbehandling vil si at skolene med de største behovene og den mest mangfoldige elevsammensetningen prioriteres. På den måten kan vi gi elevene likeverdige muligheter, sier Tellevik Dahl.

Tetter faglige hull

Byråden er derfor veldig fornøyd med at de nå ligger foran skjemaet med å sette inn nye skoler, og spesielt med at Groruddalen har fått enda flere lærere.

- Vi har satt inn lærere der de største utfordringene ligger, og håper nå at faglige hull kan tettes.

Nå starter derfor en intensivoppfølging i skolene, som byråden håper gir gode resultater.

- Mange av lærerne skal brukes til intensivoppfølgingen som byrådet nå innfører i Osloskolen. Intensivoppfølging er inspirert av det finske skolesystemet, og innebærer at elevene får rask og tett oppfølging - uten utredning om spesialundervisning tidlig i skoleløpet.

- Med intensivoppfølgingen vil skolen få en ny mulighet til å være tett på elevenes læring tidlig, og samtidig redusere behovet for byråkrati og utredninger. Mens andre partier sliter med å fylle tidlig innsats med innhold, er Arbeiderpartiet og byrådet tydelig på hva det skal være, sier Tellevik Dahl.

Fordeler lærerne

Forrige uke var byråden på sine ukentlige skolebesøk, og tok da også turen innom Ellingsrudåsen skole, som er en av skolene som får fire nye lærere.

- Her er vi overlykkelige over at det kommer flere lærere, for det er en gyllen mulighet til å få løftet elevene.

- Dette er noe som har vært veldig etterlengtet, og kommer til å ha enormt mye å si for enkelteleven her, sier rektor Hilde Røssum.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE