ANNONSE
La ned grunnstein på Bjerke

Publisert:

Byrådsleder Raymond Johansen fikk det ærefulle oppdraget med å legge ned grunnsteinen til de nye Omsorg+-leilighetene på Bjerke. Og allerede i desember skal bygget stå innflyttingsklart, tilrettelagt for aktive eldre.

 
Rom for ambisjoner

Publisert:

På Hellerud videregående skole fokuserer man på å legge til rette for at elevene kan gjøre det akkurat så bra de vil - også de med høye ambisjoner.

 
Bilbrann på Haugerud – sannsynligvis påtent

Publisert:

Etter mistanke om at to biler på Haugerud er påtent, søker politiet nå etter gjerningspersoner.

 
– Skal belyse hvor partiene faktisk står

Publisert:

Kari Elisabeth Kaski (SV) tar med seg to av sine viktige kamper inn i det nye året. På kort sikt har hun nedgradering av Trondheimsveien som mål, mens lenger fram står trikk til Tonsenhagen og Linderud.

 
Tryggere til beins

Publisert:

For å gjøre seniorinnbyggerne i Bydel Alna bedre sikret mot knall og fall i vinter gir bydelen nå ut gratis strøsand og brodder.

 
- Her kan vi være oss selv

Publisert:

På Fyrstikkalleen skole, også kjent som F21, står «trivsel» i store bokstaver på timeplanen.

 
La om til kjetting midt på Trondheimsveien

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2018 kl 11:42

Det har vært det totale kaos i morgentimene i dag. På Grorud så en lastebilsjåfør seg nødt til å stoppe midt på Trondheimsveien for å legge på kjetting. Gjennom flere timer sto køene tett - også ut av byen - og det skyldes en rekke trafikkuhell oppover på Romerike.

 
Inspirerer med tegneserie

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2018 kl 13:50

Da Josef Yohannes holdt et innlegg på Groruddalssatsingens strategisamling var det så inspirerende at noen til og med tok til tårene.

 
 
– En skattekiste til kunnskap

Publisert:

Sist fredag var det endelig duket for åpningen av det nye biblioteket i bydelen. Deichman Stovner rommer naturligvis hyllemeter på hyllemeter med bøker, men kanskje minst like viktig er det at Stovner nå får en ny møteplass som kan fôre både nysgjerrighet og læring.

 
Bekymret for stengte skoler og baner

Publisert:

Beboere, foreninger og organisasjoner på Haugerud og Trosterud har gått sammen om et felles alternativ til kommunens høringsforslag for planprogrammet på Haugerud. Én ting må nemlig prioriteres over alt annet: Området tåler ikke stengte skoler og idrettsanlegg.

 
«Groruddalstinget» vil samle folket

Publisert:

Det nystartede «Groruddalstinget» tar sikte på at hele dalens befolkning skal snakke med en stemme som høres. Men da må man stå samlet!

 
Rekordår for Grorud

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2018 kl 19:07

Med nye fellesarealer innvendig og flere nye butikker kan senterleder Jorunn Røed på Grorud senter smile bredt over året hun nettopp har lagt bak seg.

 
Hellerudveien – Oslos verste skolevei?

Publisert: - Oppdatert: 11.01.2018 kl 20:44

Har du noen gang sittet i bilkøen på Tvetenveien og latt deg friste til å bruke Hellerudveien som en snarvei? Du er ikke alene! Resultatet er en uholdbar og livsfarlig trafikksituasjon for oss som bor i området: Barn som blir tutet på av sinte bilister, flere hundre meter med bilkø, råkjørere og man...

 
Nedtellingen har begynt

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2018 kl 19:59

31. desember 2018 skal etter planen være aller siste dag med aktivitet i det gamle pukkverket på Huken. Dermed er man inne i det siste året med endeløs tungtrafikk opp og ned til det enorme deponiet. Nedtellingen har endelig begynt!

 
Hvor er trykket på lokket?

Publisert:

Skjønn enighet i bystyret, inkludert som en del av Oslopakke 3, likevel skjer det ingenting rundt lokket over E6 på Furuset. Nå etterlyser Odd Einar Dørum (V) politisk vilje fra byrådet.

 
Første kjøretur med elbuss

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2018 kl 16:16

Passasjerene som gikk om bord på 31-bussen torsdag morgen fikk æren av å bli kjørt i landets første elektriske leddbuss.

 
- Samarbeid er veien å gå

Publisert:

Groruddalens BU-ledere oppsummerer et innholdsrikt 2017, og reflekterer samtidig litt over sine felles utfordringer og hvordan samarbeid kan være veien til mer innflytelse.

 
Slik blir nyttårsaften

Publisert:

Det er som vanlig Oslo kommune og Bymiljøetaten som står for oppskyting av fyrverkeri når vi skal markere at nok et år snart er omme. 

 
- Nå må vi kjempe

Publisert:

Justiskomiteens innstilling om flytting av Politihøgskolen ble debattert i Stortinget forrige uke, og ble der støttet av justisministeren. Nå maner Jan Bøhler (Ap) alle lokale krefter til kamp. Og Oslo-politikerne tar oppfordringen!

 
Lange køer da julegavene skulle byttes

Publisert:

På tross av å ha ventet i kø i 20 minutter var samboerparet Lars A. Drabløs og Charlotte Lafond ikke kommet lengre enn halvveis til kassa på XXL Alnabru.

 
Elevrådet på Granstangen ønsker et «Furuset for alle»

Publisert:

JM Norge skal bygge 650 leiligheter på østsiden av Granstangen. De har invitert elevrådet på Granstangen ungdomsskole til å være med å bestemme hvordan uteområdet skal se ut.

 
Med de pårørende i fokus

Publisert: - Oppdatert: 27.12.2017 kl 21:42

Rusavhengige i nær familie er en av de vanskeligste situasjonene man kan havne i. Landsforeningen mot Stoffmisbruk (LMS) gjør det de kan for å fjerne stigmaet og senke terskelen for å oppsøke hjelp.

 
Budsjett under press

Publisert:

Bydelsutvalgsåret i Bydel Alna ble som vanlig avsluttet med det store budsjettmøtet. Nedtrekk og omstilling gjorde at lokalpolitikerne ikke hadde all verdens handlingsrom denne gangen, men man klarte likevel å skape litt friksjon på tvers av partilinjene.

 
- Ikke glem kulturen

Publisert:

Det nærmer seg første spadetak for Grorud flerbrukshus. Mens idretten bare gleder seg over at det endelig blir hall, frykter nå kulturlivet i bydelen at de er glemt i planleggingen. Bydelen har heldigvis en beroligende melding klar: kulturen er ikke glemt, den er integrert!

 
Gir én million til frivilligheten

Publisert:

Med en hånd i været fra alle i bydelsutvalget ble det vedtatt å øke frivillighetsmidlene fra 600.000 til én million.

 
ANNONSE