ANNONSE
Annonse: Bydel Bjerke
– Vil snakke mer sammen

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2018 kl 12:09

– Skal vi treffe med tilbud og tjenester er det viktig at vi hele tiden ser etter nye måter å forbedre dialogen med innbyggerne på.

 
Kaski (SV) vil ha statskanalen til Økern

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2018 kl 09:35

Privatforslaget til Høyre, Venstre og KrF om å legge NRK til Groruddalen ble nedstemt i Oslo bystyre i 2017, men med Sosialistisk Venstreparti på laget styrker Groruddalen sitt «kandidatur».

 
Klar tale om utenforskap

Publisert:

Nylig inviterte Oslo Venstre til et møte på Kafé Steinbra, der blant annet Romsås-rektor Jarle Sandven stilte for å fortelle om de utfordringene man står overfor i enkelte områder av Groruddalen, samt føre en debatt om hvordan man kan bekjempe problematikken.

 
Dekkene kan hentes

Publisert:

Flere frustrerte bileiere har den siste uka kontaktet Akers Avis Groruddalen, fordi sommerdekkene deres er låst inn hos dekkhotellet hos Quick Stopp på Kalbakken.

 
Biljakt endte på Rødtvet

Publisert:

Politiet fikk mandag ettermiddag melding om at en Mercedes var blitt stjålet i Bærum og startet biljakten etter tyven som til slutt endte ferden med å kjøre i flere parkerte biler i Rødtvetveien. 

 
Groruddalen - fra grått til grønt

Publisert: - Oppdatert: 24.04.2018 kl 10:28

En dalbunn fylt til bristepunktet med skrot, søppel og brutte løfter. En busslast med politikere, etater, næringsliv og ildsjeler. Slik ville Samarbeidsgruppa for klimaspørsmål i Groruddalen virkelig sette igang arbeidet med å omskape dalen fra grått til grønt.

 
- Nå kan vi få ting igang

Publisert:

Målet med bussturen var ikke bare å vise frem de grå delen av Groruddalen. Det var også å få sparket løs ideer, samarbeid og et engasjement for et grønt skifte.

 
Et nytt kraftsenter for Groruddalen

Publisert: - Oppdatert: 20.04.2018 kl 12:09

OBOS og AF Gruppen skal begge flytte sine hovedkvarter opp til det nye Construction City på Ulven, og håper med det å bli lokomotivet for et skikkelig kraftsenter for byggenæringen.

 
 
Et viktig steg mot lokk

Publisert:

Sagaen om lokk over E6 på Furuset fortsetter ufortrødent. Nå har prosjektet fått en viktig dytt i ryggen, ved at et enstemmig bystyre sendte en klar beskjed til byrådet.

 
Tenåringer angrep politiet, Vestli samlet mot utfordringene

Publisert:

- Vi mener at en grense er nådd nå. Som foreldre og naboer må vi stå opp og si i fra at vi må, som lokalsamfunn, gjøre det vi kan for å ha et trygt nærmiljø på Vestli!

 
Krever handling

Publisert: - Oppdatert: 14.04.2018 kl 15:39

Leder for Grei Kvinner Elite, Jan Erling Nilsen, er oppgitt etter at seriestarten ble spolert av det som etter alt å dømme var en påsatt brann i Greis klubbhus. Nå krever han handling fra politiet og politikerne.

 
Brann i Greis klubbhus, første seriekamp utsatt

Har du tips til saken?  Send tips!22918820

Publisert: - Oppdatert: 14.04.2018 kl 16:52

I dag, lørdag 14. april klokka 15.00, skulle Greis fotballdamer tatt imot Urædd til første seriekamp i 1. divisjon, men lørdag morgen måtte Jan-Erling Nilsen i Grei konstatere at kampen ikke lar seg gjennomføre: - Vi vet ikke en gang om vi får slått på lyset i klubbhuset, og garderobene kan ikke bru...

 
Kompromiss eller kollaps?

Publisert:

Planleggingen av den massive utbyggingen i Karihaugveien 22, også kjent som «Granitten», ble problematisert da Plan- og bygningsetaten (PBE) lanserte sitt eget planforslag til høringsrunden. Denne uka inviterte utbyggeren JM til et informasjonsmøte om planene, der de to alternativene ble satt opp mo...

 
- Flere setter igjen bilen hjemme

Publisert:

Sammenlignet med januar i fjor var det i januar i år mer enn 500.000 færre bilpasseringer gjennom bomringen. Det får byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til å trekke på smilebåndet.

 
Nabolaget mobiliserer på Vestli fredag kveld

Publisert: - Oppdatert: 13.04.2018 kl 17:21

I kveld, fredag, klokka 20.00 inviterer FAU ved Vestli skole til en markering på Vestlitorget senter.

 
Endelig jubel på holdeplassen

Publisert:

Det har vært noen stille år i Teisenveien, men nå ruller de røde rutebussene igjen gjennom området. Etter en lang kamp var det kanskje bare rett og rimelig at seierherrene tok imot dem med jubel og en liten flaggborg.

 
- Trenger nærbutikken

Publisert: - Oppdatert: 10.04.2018 kl 20:55

En av de umiddelbare konsekvensene da 76-bussen forsvant var at Kiwi la ned driften et halvt steinkast unna Prost Hallings vei-stoppet. Inn kom en søndagsåpen Joker, men også de merket at kundegrunnlaget var tynnere.

 
- Spennende pilotprosjekt

Publisert:

Bydel Alna deltar nå i et landsomfattende pilotprosjekt innen helsesektoren. Det ble markert av helseminister Bent Høie (H), som tok turen innom Gransdalen legesenter sist fredag.

 
– Det er på høy tid med moderne kvinnefengsel

Publisert:

Etter et besøk i Bredtveit kvinnefengsel retter Kari Elisabeth Kaski (SV) og Sunniva Eidsvoll (SV) oppmerksomheten mot for dårlige soningsforhold for kvinner.

 
- Spikrer ikke igjen

Publisert: - Oppdatert: 06.04.2018 kl 11:57

Kirkeverge i Oslo, Robert Wright, vil ikke gå med på at han har lagt fram noen «kirkeslakteplan». Nå håper han på mange gode innspill fra menighetene.

 
Prostens tanker

Publisert: - Oppdatert: 06.04.2018 kl 11:57

Groruddalens prost, Øyvind Stabrun, forstår godt at fellesrådet står foran en vanskelig oppgave.

 
Kjemper for Romsås kirke

Publisert: - Oppdatert: 06.04.2018 kl 11:57

Romsås kirke foreslås som «hverdagskirke» i den foreslåtte Kirkebruksplanen for Oslo som ble offentliggjort 3. april, men samtidig erkjenner styringsgruppen i sitt forslag at det er behov for en kirke på Romsås.

 
Avkristning av Groruddalen?

Publisert:

Denne uka kom nyheten, Ellingsrud kirke ble satt på dødslisten over kirker som rammes av kutt. 

 
Ungdomskonseptet tar form

Publisert:

Barn og unges fritidstilbud i Bydel Stovner har lenge vært en diskusjon. Nå har bydelspolitikerne satt sitt stempel på et åpent og gratis lavterskeltilbud uten påmelding og deltakeravgift syv dager i uka.

 
Hva mister vi om vi personifiserer hat, galskap, misbruk og makt?

Publisert: - Oppdatert: 05.04.2018 kl 16:32

De siste ukers politiske uro i Norge har satt sitt preg på oss. På ulikt vis, og av ulike årsaker. For oss som så alt for godt vet at 22. juli ikke var en gal manns verk som skjedde ut av intet, men et angrep på Arbeiderpartiet, på det vi står for.

 
ANNONSE