3.5 milliarder til Alnabruterminalen

3.5 milliarder til Alnabruterminalen

 

Det settes av 3.5 milliarder kroner til fornying og kapasitetsutvidelse på Alnabruterminalen de neste 10 årene.

Tekst:

Publisert:

Det kom fram da samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) la fram Nasjonal Transportplan i dag.

Begrunnelsen er at terminalen er svært viktig for godstrafikken på jernbanen. I dag mangler Alnabruterminalen kapasitet, i tillegg er den utdatert.

Samferdselsdepartementet har i tillegg gitt Jernbaneverket i oppgave å se på den videre utvilingen på Alnabru. Her skal både kortsiktige og langsiktige tiltak kartlegges.

Les mer om hva NTP betyr for Groruddalen i onsdagens papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

Eva Aspaas fikk seg en naturopplevelse av tredje grad forleden kveld, da selveste gråbein kom tuslende nedover Bjørka borettslag på Lindebergåsen.

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.