ANNONSE

3.5 milliarder til Alnabruterminalen

3.5 milliarder til Alnabruterminalen

 

Det settes av 3.5 milliarder kroner til fornying og kapasitetsutvidelse på Alnabruterminalen de neste 10 årene.

Tekst:

Publisert:

Det kom fram da samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) la fram Nasjonal Transportplan i dag.

Begrunnelsen er at terminalen er svært viktig for godstrafikken på jernbanen. I dag mangler Alnabruterminalen kapasitet, i tillegg er den utdatert.

Samferdselsdepartementet har i tillegg gitt Jernbaneverket i oppgave å se på den videre utvilingen på Alnabru. Her skal både kortsiktige og langsiktige tiltak kartlegges.

Les mer om hva NTP betyr for Groruddalen i onsdagens papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE