36 nye leiligheter
der det før var butikk

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

SKAL RIVES: Prosjektutvikler Lars Håvi i Cura Eiendom og arkitekt Martin Smedsrud i R21 Arkitekter har store planer for bygget som ligger i Lavrans vei på Tveita.

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

VIL BYGGE NYTT: I gang med planene for nytt boligprosjekt i Lavrans vei 1B.

Prosjektutvikler Lars Håvi i Cura Eiendom og arkitekt Martin Smedsrud i R21 Arkitekter er i gang med planene for et nytt boligprosjekt i Lavrans vei 1B på Tveita. Boligblokka skal bestå av fire boligetasjer og parkeringskjeller.

– Vi har jobbet raskt og snakket med tidligere eier rundt juletider i fjor. Det var da vi satte i gang og begynte med endelig uttegning av hvordan det skal se ut, sier prosjektutvikler Lars Håvi.

Bygget hvor nærbutikken tidligere lå har med tiden mistet sin funksjon som samlings- og handlingspunkt. De siste årene har det blitt brukt til næringsutleie.

– Vi så et bygg som helt åpenbart hadde gått ut på dato. Bygget har hatt en fin funksjon i borettslaget tidligere. Nå har beboerne nærbutikk på Tveita senter, sier Håvi.

– I senere tid har det vært sporadiske virksomheter. Nå er det et snekkerverksted som leier her, og før det var det et gravstøttefirma, sier han.

Venter på godkjenning

I løpet av denne uka skal de sende søknad til Plan- og bygningsetaten. Hvis alt går som det skal, er forventningene å starte salget til sommeren.

Når dette blir godkjent skal vi rive bygget som står her og føre opp det nye. Slik bygget er tegnet, vil innkjøringen til den nye garasjen bli omtrent der den ligger i dag, sier Håvi.

– Ut ifra de signalene vi får når fristen nærmer seg, tar vi en vurdering om det blir salgsstart før sommeren eller om vi må vente.

De har allerede vært i dialog med Plan- og bygningsetaten og hatt forhåndskonferanse.

– Vi har diskutert dette om å gå rett på en byggesak i stedet for via en regulering. Det er de positive til, og de ser på det som et bra supplement til området, sier han.

Skal ikke skille seg ut

Ambisjonen er å bygge et bygg som passer inn i omgivelsene som en moderne fortolkning av lamellblokkene rundt.

Vi er opptatt av at det ikke skiller seg ut, samtidig som det er moderne. Derfor har vi valgt et arkitektfirma med høye ambisjoner, sier prosjektutvikleren.

Siden leilighetene som allerede eksiterer i området er uten heis og innendørs parkering, ser de på boligprosjektet som et populært alternativ.

– Samtidig er det mange yngre som velger å se litt lenger ut av byen, siden de ikke får kjøpt noe innenfor bykjernen, sier arkitekt Martin Smedsrud.

Det er to- og treroms leiligheter som skal bygges. Tanken er store ballkonger som går mot vest, noe som tilsvarer de andre ballkongene i området.

– Alle byggene rundt her er enkelt og rasjonelt bygd, så ambisjonene er å få til bra arkitektur i samme stil. Det skal bli fint og være høy kvalitet, sier arkitekten.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.