ANNONSE

36 nye leiligheter
der det før var butikk

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

SKAL RIVES: Prosjektutvikler Lars Håvi i Cura Eiendom og arkitekt Martin Smedsrud i R21 Arkitekter har store planer for bygget som ligger i Lavrans vei på Tveita.

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

VIL BYGGE NYTT: I gang med planene for nytt boligprosjekt i Lavrans vei 1B.

Prosjektutvikler Lars Håvi i Cura Eiendom og arkitekt Martin Smedsrud i R21 Arkitekter er i gang med planene for et nytt boligprosjekt i Lavrans vei 1B på Tveita. Boligblokka skal bestå av fire boligetasjer og parkeringskjeller.

– Vi har jobbet raskt og snakket med tidligere eier rundt juletider i fjor. Det var da vi satte i gang og begynte med endelig uttegning av hvordan det skal se ut, sier prosjektutvikler Lars Håvi.

Bygget hvor nærbutikken tidligere lå har med tiden mistet sin funksjon som samlings- og handlingspunkt. De siste årene har det blitt brukt til næringsutleie.

– Vi så et bygg som helt åpenbart hadde gått ut på dato. Bygget har hatt en fin funksjon i borettslaget tidligere. Nå har beboerne nærbutikk på Tveita senter, sier Håvi.

– I senere tid har det vært sporadiske virksomheter. Nå er det et snekkerverksted som leier her, og før det var det et gravstøttefirma, sier han.

Venter på godkjenning

I løpet av denne uka skal de sende søknad til Plan- og bygningsetaten. Hvis alt går som det skal, er forventningene å starte salget til sommeren.

Når dette blir godkjent skal vi rive bygget som står her og føre opp det nye. Slik bygget er tegnet, vil innkjøringen til den nye garasjen bli omtrent der den ligger i dag, sier Håvi.

– Ut ifra de signalene vi får når fristen nærmer seg, tar vi en vurdering om det blir salgsstart før sommeren eller om vi må vente.

De har allerede vært i dialog med Plan- og bygningsetaten og hatt forhåndskonferanse.

– Vi har diskutert dette om å gå rett på en byggesak i stedet for via en regulering. Det er de positive til, og de ser på det som et bra supplement til området, sier han.

Skal ikke skille seg ut

Ambisjonen er å bygge et bygg som passer inn i omgivelsene som en moderne fortolkning av lamellblokkene rundt.

Vi er opptatt av at det ikke skiller seg ut, samtidig som det er moderne. Derfor har vi valgt et arkitektfirma med høye ambisjoner, sier prosjektutvikleren.

Siden leilighetene som allerede eksiterer i området er uten heis og innendørs parkering, ser de på boligprosjektet som et populært alternativ.

– Samtidig er det mange yngre som velger å se litt lenger ut av byen, siden de ikke får kjøpt noe innenfor bykjernen, sier arkitekt Martin Smedsrud.

Det er to- og treroms leiligheter som skal bygges. Tanken er store ballkonger som går mot vest, noe som tilsvarer de andre ballkongene i området.

– Alle byggene rundt her er enkelt og rasjonelt bygd, så ambisjonene er å få til bra arkitektur i samme stil. Det skal bli fint og være høy kvalitet, sier arkitekten.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE