400 i toget for Ammerud

400 i toget for Ammerud

 

Ammerud stilte med rekordmange elever i årets barnetog. Til sammen gikk nesten 400 stykker bak skolens fane.

Tekst:

Publisert:

 - Jeg har ikke hatt fintellingen enda, men med elever, korps og lærere var vi mellom 380 og 400 stykker, sier rektor Tone Nordstrøm.

- Hva er grunnen til at så mange gikk i toget i år?

- FAU har oppfordret alle til å gå. I tillegg har de utlovet pengepremie til det trinnet som har størst deltakelse, forteller Nordstrøm.

For alle som sto langs Karl Johan var det lett å få øye på skolen - nettopp på grunn av den store deltakelsen.

- Nettopp det har vært noe av målet. Det var veldig fint å være så mange i toget. Elevene oppførte seg bra og korpset spilte fint. Det var veldig gøy, sier Nordstrøm.

 

Siste for Tommy

:I forbifarten på Karl Johan fortalte sjuendeklassingen Tommy at det aller beste med å gå i barnetoget i byen er å vinke til kongen - og i følge ham vinket kongen tilbake til han i fjor.

- Det er litt trist at dette er siste gangen jeg går i barnetoget i byen, sier Tommy.

Til høsten starter han på ungdomsskoler, og for de aller fleste mister også anledningen til å gå i barnetoget da.

- Kanskje neste gang blir når jeg blir russ, smiler han.

- Hva kommer du til å savne mest?

- Å ha det moro i toget sammen med venner. Vi får mulighet til å snakke sammen utenom skolen og gjøre noe sammen. Det er også spesielt siden vi feirer Norge.

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.