400 i toget for Ammerud

400 i toget for Ammerud

 

Ammerud stilte med rekordmange elever i årets barnetog. Til sammen gikk nesten 400 stykker bak skolens fane.

Tekst:

Publisert:

 - Jeg har ikke hatt fintellingen enda, men med elever, korps og lærere var vi mellom 380 og 400 stykker, sier rektor Tone Nordstrøm.

- Hva er grunnen til at så mange gikk i toget i år?

- FAU har oppfordret alle til å gå. I tillegg har de utlovet pengepremie til det trinnet som har størst deltakelse, forteller Nordstrøm.

For alle som sto langs Karl Johan var det lett å få øye på skolen - nettopp på grunn av den store deltakelsen.

- Nettopp det har vært noe av målet. Det var veldig fint å være så mange i toget. Elevene oppførte seg bra og korpset spilte fint. Det var veldig gøy, sier Nordstrøm.

 

Siste for Tommy

:I forbifarten på Karl Johan fortalte sjuendeklassingen Tommy at det aller beste med å gå i barnetoget i byen er å vinke til kongen - og i følge ham vinket kongen tilbake til han i fjor.

- Det er litt trist at dette er siste gangen jeg går i barnetoget i byen, sier Tommy.

Til høsten starter han på ungdomsskoler, og for de aller fleste mister også anledningen til å gå i barnetoget da.

- Kanskje neste gang blir når jeg blir russ, smiler han.

- Hva kommer du til å savne mest?

- Å ha det moro i toget sammen med venner. Vi får mulighet til å snakke sammen utenom skolen og gjøre noe sammen. Det er også spesielt siden vi feirer Norge.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.