59-bussen gjenoppstår ikke

59-bussen gjenoppstår ikke

 

De borgerlige budsjettkameratene støttet ikke Aps forslag om å gjenopprette 59-bussen mellom Tonsenhagen og Tveita.

Tekst:

Publisert:

Ap ønsket å bruke penger på bussen, men det fikk de altså ikke flertall for. Heller ikke Aps forslag om å sette av to millioner kroner til en kulturstasjon i Groruddalen fikk flertall.

Disse to forslagene ble kun støttet av Ap, SV og Rødt.

At 59-bussen ble lagt ned tidligere i år, har skapt mange reaksjoner. Beboere har også gått sammen, og sendt inn et innbyggerinitiativ til bystyret. Dette skal behandles senere i år - men signalene i forrige uke, er altså at dette ikke er noe de borgerlige partiene prioriterer innenfor den nåværende budsjettrammen.

Før behandlingen i bystyret uttalte Aps fraksjonsleder Abdullah Alsabeehg følgende til Akers Avis Groruddalen:

- Det er et viktig tilbud til befolkningen, derfor ønsker vi å prioritere å gjenopprette 59-bussen.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.