Omsorgsprosjekt i Bydel Grorud misbrukes

Advarer mot falske «hjelpere»

Advarer mot falske «hjelpere»


GODT TILBUD: Kari Lyngstadaas på Ammerud har benyttet seg av tilbudet «Ung hjelper eldre» i Bydel Grorud i over to år. Hun har én fast ung jente som hjelper henne med småting rundt i huset. Prosjektleder Ida Johannesen synes det er trist at ungdommer bruker tiltaket for å svinde til seg penger.


Prosjektleder Ida Johannesen for «Ung hjelper eldre» i Bydel Grorud advarer mot falske unge «hjelpere» som tar seg inn til eldre for å kreve penger. Kari Lyngstadaas benytter seg av det virkelige tilbudet og er rystet.

Tekst:

Publisert:

Prosjektet «Ung hjelper eldre» går ut på at ungdommer assisterer eldre med praktiske oppgaver i hjemmet. Det som er trygt er at den samme hjelperen kommer hver gang så man opparbeider seg et forhold. Avisen har fått vite at ungdommer opererer som falske «hjelpere» som har utgitt seg for å være fra «Ung hjelper eldre». Dette får Johannesen til å reagere.

– Vi advarer nå mot å slippe inn noen som eventuelt utgir seg for å jobbe i Ung hjelper eldre, uten at det er forhåndsavtalt. Vi sender ALDRI fremmede ungdommer hjem til eldre, understreker hun.

Hun er på besøk hos Kari Lyngstadaas som får hjelp av ungdommen Hanne.

– Hun har vært hos meg i to år. og vi går turer om sommeren eller så hjelper hun meg på kjøkkenet. Det er skremmende med svindlere og veldig kjedelig, sier hun.

Flere hendelser i Groruddalen

I et borettslag på Linderud ble det meldt om en gutt og en jente som sa de var fra «Ung hjelper eldre» og hadde med et spørreskjema som de ønsket å få utfylt. En eldre mann slapp dem inn i leiligheten sin. Etter en stund oppdaget ham at de begynte å snoke rundt, og kastet dem ut. Så oppdaget han at nøkkelknippe var borte, og fikk byttet låser.
Saken er meldt til politiet. Enkelte beboere har også blitt avkrevd penger da ungdommene hadde gjennomført oppgaven.

Søndag 29. januar fikk et eldre ektepar på Ammerud besøk av to gutter som utga seg for å være fra prosjektet. De hadde også med et spørreskjema, og ba om å få komme inn. Da guttene hadde gått oppdaget ekteparet at de manglet penger. Saken er nå anmeldt til politiet. Det virkelige «Ung hjelper eldre» er et populært tilbud i Bydel Grorud, og det er aktivitetsenheten som er ansvarlig for det.

– Prosjektet er et kjent og populært tilbud i Groruddalen, og vi er svært lei oss for at ukjent enkeltungdom nå har tatt seg til rette på denne måten, sier Ida Johannesen.

Saken har blitt kortet ned for nett. Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.