Omsorgsprosjekt i Bydel Grorud misbrukes

Advarer mot falske «hjelpere»

Advarer mot falske «hjelpere»


GODT TILBUD: Kari Lyngstadaas på Ammerud har benyttet seg av tilbudet «Ung hjelper eldre» i Bydel Grorud i over to år. Hun har én fast ung jente som hjelper henne med småting rundt i huset. Prosjektleder Ida Johannesen synes det er trist at ungdommer bruker tiltaket for å svinde til seg penger.


Prosjektleder Ida Johannesen for «Ung hjelper eldre» i Bydel Grorud advarer mot falske unge «hjelpere» som tar seg inn til eldre for å kreve penger. Kari Lyngstadaas benytter seg av det virkelige tilbudet og er rystet.

Skrevet av:

Prosjektet «Ung hjelper eldre» går ut på at ungdommer assisterer eldre med praktiske oppgaver i hjemmet. Det som er trygt er at den samme hjelperen kommer hver gang så man opparbeider seg et forhold. Avisen har fått vite at ungdommer opererer som falske «hjelpere» som har utgitt seg for å være fra «Ung hjelper eldre». Dette får Johannesen til å reagere.

– Vi advarer nå mot å slippe inn noen som eventuelt utgir seg for å jobbe i Ung hjelper eldre, uten at det er forhåndsavtalt. Vi sender ALDRI fremmede ungdommer hjem til eldre, understreker hun.

Hun er på besøk hos Kari Lyngstadaas som får hjelp av ungdommen Hanne.

– Hun har vært hos meg i to år. og vi går turer om sommeren eller så hjelper hun meg på kjøkkenet. Det er skremmende med svindlere og veldig kjedelig, sier hun.

Flere hendelser i Groruddalen

I et borettslag på Linderud ble det meldt om en gutt og en jente som sa de var fra «Ung hjelper eldre» og hadde med et spørreskjema som de ønsket å få utfylt. En eldre mann slapp dem inn i leiligheten sin. Etter en stund oppdaget ham at de begynte å snoke rundt, og kastet dem ut. Så oppdaget han at nøkkelknippe var borte, og fikk byttet låser.
Saken er meldt til politiet. Enkelte beboere har også blitt avkrevd penger da ungdommene hadde gjennomført oppgaven.

Søndag 29. januar fikk et eldre ektepar på Ammerud besøk av to gutter som utga seg for å være fra prosjektet. De hadde også med et spørreskjema, og ba om å få komme inn. Da guttene hadde gått oppdaget ekteparet at de manglet penger. Saken er nå anmeldt til politiet. Det virkelige «Ung hjelper eldre» er et populært tilbud i Bydel Grorud, og det er aktivitetsenheten som er ansvarlig for det.

– Prosjektet er et kjent og populært tilbud i Groruddalen, og vi er svært lei oss for at ukjent enkeltungdom nå har tatt seg til rette på denne måten, sier Ida Johannesen.

Saken har blitt kortet ned for nett. Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!