Omsorgsprosjekt i Bydel Grorud misbrukes

Advarer mot falske «hjelpere»

Advarer mot falske «hjelpere»


GODT TILBUD: Kari Lyngstadaas på Ammerud har benyttet seg av tilbudet «Ung hjelper eldre» i Bydel Grorud i over to år. Hun har én fast ung jente som hjelper henne med småting rundt i huset. Prosjektleder Ida Johannesen synes det er trist at ungdommer bruker tiltaket for å svinde til seg penger.


Prosjektleder Ida Johannesen for «Ung hjelper eldre» i Bydel Grorud advarer mot falske unge «hjelpere» som tar seg inn til eldre for å kreve penger. Kari Lyngstadaas benytter seg av det virkelige tilbudet og er rystet.

Tekst:

Publisert:

Prosjektet «Ung hjelper eldre» går ut på at ungdommer assisterer eldre med praktiske oppgaver i hjemmet. Det som er trygt er at den samme hjelperen kommer hver gang så man opparbeider seg et forhold. Avisen har fått vite at ungdommer opererer som falske «hjelpere» som har utgitt seg for å være fra «Ung hjelper eldre». Dette får Johannesen til å reagere.

– Vi advarer nå mot å slippe inn noen som eventuelt utgir seg for å jobbe i Ung hjelper eldre, uten at det er forhåndsavtalt. Vi sender ALDRI fremmede ungdommer hjem til eldre, understreker hun.

Hun er på besøk hos Kari Lyngstadaas som får hjelp av ungdommen Hanne.

– Hun har vært hos meg i to år. og vi går turer om sommeren eller så hjelper hun meg på kjøkkenet. Det er skremmende med svindlere og veldig kjedelig, sier hun.

Flere hendelser i Groruddalen

I et borettslag på Linderud ble det meldt om en gutt og en jente som sa de var fra «Ung hjelper eldre» og hadde med et spørreskjema som de ønsket å få utfylt. En eldre mann slapp dem inn i leiligheten sin. Etter en stund oppdaget ham at de begynte å snoke rundt, og kastet dem ut. Så oppdaget han at nøkkelknippe var borte, og fikk byttet låser.
Saken er meldt til politiet. Enkelte beboere har også blitt avkrevd penger da ungdommene hadde gjennomført oppgaven.

Søndag 29. januar fikk et eldre ektepar på Ammerud besøk av to gutter som utga seg for å være fra prosjektet. De hadde også med et spørreskjema, og ba om å få komme inn. Da guttene hadde gått oppdaget ekteparet at de manglet penger. Saken er nå anmeldt til politiet. Det virkelige «Ung hjelper eldre» er et populært tilbud i Bydel Grorud, og det er aktivitetsenheten som er ansvarlig for det.

– Prosjektet er et kjent og populært tilbud i Groruddalen, og vi er svært lei oss for at ukjent enkeltungdom nå har tatt seg til rette på denne måten, sier Ida Johannesen.

Saken har blitt kortet ned for nett. Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.